User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Cryptolocker Virüsü...

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cryptolocker Virüsü...

Arkadaşlar bu akşam böyle bir virüsle karşılaşmış bulunmaktayım mail adresime ttnet göndermiş gibi görünen mail geldi açtım 218 lira borcunuz bulunmaktadır diye baya ciddi bir maildi,mail adresine bakttığımda herhangi bi yamukluk sezmedim ilk başta sonra fatura detaylarını indir dedim.indirirkenden ttnet'i arıyordum sövmek için nasıl olur diye bir yandanda dosyayı çıkarttım pdf şeklinde ve tıkladım müşteri temsilcileri açana kadar bütün resimlerim hepsi nalları dikti resimler videolar hepsi şifrelenmiş durumda,zaten müşteri temsilciside kara haberi verdi ttnet kullananlar aman dikkat etsin,daha önce başına gelende bana bir yardımcı oluversin nasıl temizleriz bunu acil yardım edin arkadaşlar.

Revo55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.Aynı mail bana da geldi.Sahte Fatura diye tam açacaktım dedim bir google amcaya sorayım meğerse virüsmüş ben ucuz atlattım

srkn.ylc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun :S Aynı sorun iki arkadaşımın başınada geldi birinin masaüstündeki fotolar dediğiniz gibi şifrelenmiş.. oda elinde o fotolardan yedek oldugundan dolayı sılmiş diğer arkadasım ise faturayı odemis daha once mail in geldıgını gorunce ttnet i aramıs onlar solemıs virüs oldugunu arkadasta ındırmemiş. cozum için araştırma yaptım bende çoğu kişi yemiş bu virüsü araştırdım genel olarak şunu soyluyorlar ''Virüs bulaşmış arka planda çalışıyordur. Hedefi bildiğim kadarıyla banka hesabı bilgilerini ve sistemdeki girilen tüm şifreleri çalmak.En temiz çözüm format atın.''
    Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
    'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

HKND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynısı bir yakınımın başına geldi, beni çağırdı, formatla bilgisayarı temizledim ama tüm belgeleri uçup gitti, kurtarabilir miyiz diye araştırma yaparken üst düzey bilişim firmalarının şifreleri hatrı sayılır meblarla kırdığını öğrendim. Bu duruma düşenler için ve düşme ihtimali olanlar için kesinlikle kaynağı bilinmeyen veya şüpheli .exe(özellikle) uzantılı dosyaları açmamasını öneriyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben anlamadım bu işten bi şey. İnstagram hesabıma giremez oldum, sahibindene giriyorum fotoğraf namına hiçbir şey yok. Ama internet aynı hızında video izleme, facebook, twitter vs. Ev arkadaşlarımdan biri hiçbir şey yapamıyordu bilgisayarından sonra düzeldi diğeri şimdi watsappa giremez oldu. Bu adamların işi gücü yok mu Allah aşkına bi yandan sinirleniyorum bi yandan da gülesim geliyo

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen upload sitelerinden bişey indirirken kendiliğinden indirmeye başlayan exe dosyaları oluyor program gibi görünen bazen yanlışlıkla tıklayıp açtığım oluyor yüklemeden kapatıorm ama virüs programı kullanmıyorum bunların bi zararı varmıdır yoksa sadece reklammıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyi maile hiç girmemek 3 yıldır girmiyorum girmicemde ne zaman girsem muhakkak pcye bir şeyler oluyordu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nette bide bunu buldum arkadaslar basıma gelmedı ıcın denemedım ama :S bi forumda basına gelen arkadas bole cozmus..

Symantec temizleme aracı ( http://www.symantec.com...-091122-3112-99&tabid=3 ) ile güvenli modda açıp temizledikten sonra shadow explorer ( ShadowExplorer.com - Downloads ) programı ile bütün dosyaları kurtarabiliyorsunuz. Ben bir kaç bilgisayarda yaptım %100 sonuç aldım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazen upload sitelerinden bişey indirirken kendiliğinden indirmeye başlayan exe dosyaları oluyor program gibi görünen bazen yanlışlıkla tıklayıp açtığım oluyor yüklemeden kapatıorm ama virüs programı kullanmıyorum bunların bi zararı varmıdır yoksa sadece reklammıdır
    Kardeşim bazı sitelerde öyle bişeyler oluyo reklam felan belkı bılırsın ama solım reklam engelleme programı var yuklemeden calısıyo google crome kullanırsan ek bı ozellık adı ''adblock'' youtube daki yada bı siteye girdiginde tak tak tak acılan reklamları kendı engellıyo.. belkı senın ısını bu gorur bide mutlaka vırus programı kullan trojen felan gelır farkında olmadan bılgı sızıntısı olabılır ben not32 kullanıyorum netten not32 ındırıyosun deneme surumu daha sonra face den not32 dıye arama yapıosn ve orda bı grup var saolsunlar etkınlestırme sıfresı ve kullanıcı adı verıolar bellı bı tarıhe kadar kullanıyosun sonra cok saolsunlar o grupta tekrar guncelleme yapıolar ole ole tam surum oluo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srkn.ylc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bazı sitelerde öyle bişeyler oluyo reklam felan belkı bılırsın ama solım reklam engelleme programı var yuklemeden calısıyo google crome kullanırsan ek bı ozellık adı ''adblock'' youtube daki yada bı siteye girdiginde tak tak tak acılan reklamları kendı engellıyo.. belkı senın ısını bu gorur bide mutlaka vırus programı kullan trojen felan gelır farkında olmadan bılgı sızıntısı olabılır ben not32 kullanıyorum netten not32 ındırıyosun deneme surumu daha sonra face den not32 dıye arama yapıosn ve orda bı grup var saolsunlar etkınlestırme sıfresı ve kullanıcı adı verıolar bellı bı tarıhe kadar kullanıyosun sonra cok saolsunlar o grupta tekrar guncelleme yapıolar ole ole tam surum oluo
    teşekkür ederim adblock a bakimde pc biraz tarihi eser virüs programı kurunca kanser ediyor o sebepten kullanmıyorum not32 hiç denemedim ama çok kasarmı pc yi e2200 işlemci 2 gb ram pc

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ederim adblock a bakimde pc biraz tarihi eser virüs programı kurunca kanser ediyor o sebepten kullanmıyorum not32 hiç denemedim ama çok kasarmı pc yi e2200 işlemci 2 gb ram pc
    Valla hiç bi bilgim yok ya :S adblock kasma yapmaz butun reklamları engellıyo cok ıı bı eklentı not32 benım masaustu pcde de vardı o pc p4 1 gb ram ya vardı ya yoktu kullanmıstım kasma yapmıyodu avast kullandım daha once o cok kasıyodu. not32 benım gordugum kadarıyla sureklı calısan pc yı agırlastran bı program deıl mısal bı sıteye gırs yaptın o anda baglantıyı kesıyo vırus var dıye yada bı saldırı oluyo ozaman engellıyo tarama yaptıgında bıraz kasıyo suruculerı kullandıgı ıcın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla hiç bi bilgim yok ya :S adblock kasma yapmaz butun reklamları engellıyo cok ıı bı eklentı not32 benım masaustu pcde de vardı o pc p4 1 gb ram ya vardı ya yoktu kullanmıstım kasma yapmıyodu avast kullandım daha once o cok kasıyodu. not32 benım gordugum kadarıyla sureklı calısan pc yı agırlastran bı program deıl mısal bı sıteye gırs yaptın o anda baglantıyı kesıyo vırus var dıye yada bı saldırı oluyo ozaman engellıyo tarama yaptıgında bıraz kasıyo suruculerı kullandıgı ıcın..
    adblock u ekledim denedim çalışıyor not32 de iniyor şuan bakalım denicem teşekkür ederim tekrar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adblock u ekledim denedim çalışıyor not32 de iniyor şuan bakalım denicem teşekkür ederim tekrar
    Ne demek Yardımcı olabıldıysem sevındım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nette bide bunu buldum arkadaslar basıma gelmedı ıcın denemedım ama :S bi forumda basına gelen arkadas bole cozmus..

Symantec temizleme aracı ( http://www.symantec.com...-091122-3112-99&tabid=3 ) ile güvenli modda açıp temizledikten sonra shadow explorer ( ShadowExplorer.com - Downloads ) programı ile bütün dosyaları kurtarabiliyorsunuz. Ben bir kaç bilgisayarda yaptım %100 sonuç aldım.
    symantec ten ne indiriyoruz norton mu acaba ? link açılmadı.

Bu arada gözlerim kan çanağına döndü,işin kötüsü ne back up ım var nede resimlerimin yedeği salaklığıma doymayayım bu arada birşeyi daha fark ettim iphone la çekilen fotolar ve videolar şifrelenmemiş açılıyor problem yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum şu lınke bak ıstersen burda cozmusler sanırım lınk; http://uzmanim.net/soru/cryptolocker...emizlenir/3448

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum şu lınke bak ıstersen burda cozmusler sanırım lınk; http://uzmanim.net/soru/cryptolocker...emizlenir/3448
    şuan güvenli moddada olmak üzere bilmem kaçıncı kez malwarebytes ile tarama yapıyorum ama nafile bu şerefsizler daha güçlendirmişler şifreleme türünü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay adiler ya bılmıyorum ama sistem geri yukleme yaptın mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay adiler ya bılmıyorum ama sistem geri yukleme yaptın mı?
    geri yükleme için geri yükleme oluşturmamıştım nasıl olsa pc oluşturuyor diye pc de oluşturmamış kısacası şuan çaresizim

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mac .......
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler