iyi akşamlar, durumu kısaca özet geçiyorum.
bu yıl Maltepe üniversitesine başladım. Öncesinde Keşan' da yaşıyordum ve annemin aracını kullanıyordum. İşin aslı bu durum 2009'dan beridir böyle haliyle altımda arabayla büyüdüm diyebilirim. Üniversiteye kayda giderken onca emek onca çabayla kendimce bir şeye benzettiğim aracı annemin bunu sat sana bir dizel araba alalım, hem bunun borcunu kapatırız hemde para ödemeden sana araba almış oluruz deyişiyle bir hışımla komik bir rakama verdik aracı. Bu arada ***** sitede araçlar hazırdı, bekliyordu derken annemin sonrasında alırız bakarız ederiz deyişleriyle bankadaki para çöp oldu. Şimdi asıl noktaya gelirsek; anne ve babam ayrı 2009 yılından bu yana eksik nafaka alıyordum ve bu parayı tahsil edebilmek amacıyla babamı icraya verdim. Amacım sadece anneme yük olmamaktı bir yandan çalışsam da annemin verdikleri yanında çokta hatırı sayılır bir şey girmiyordu cebime. İcra kararını aldığım dönemde. Ben icraya karar verince babamda 18 inden sonraki nafakayı ödemem diye karşı dava açtı derken, mahkeme sonuçlandı geçen cuma. Şimdi gelecek para 8600 tl gibi bir rakam. ancak 400 nafaka 500 ödenmemiş nafakalar için şeklinde aylık biçimde bölünecek. Yol paramı ıvırı zıvırı hesaplayınca komik ama araba almak daha hesaplı ya geliyor. Çok uzun yazdım sıktım sizi belki ama saçma sapan yorumlar gelmesin diye açıklama ihtiyacı duydum. Gelecek parayı biriktirmeye kalksam 1 yıl kadar sürecek bir araba almam. Bununda pek mantığı kalmayacak düşünce sonuçta yine ulaşıma ayrı para dökmüş olacağım. Ne yapılabilir ? icra kararı gösterilerek kredi çekmem mümkün olabilir mi mesela ? aylık 700 liralara kadar ödeme yapabilir durumdayım. alacağım aracında çok önemi yok. hatta Uno falan olursa tadından yenmez. Önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler