User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bmw e90 318d beyaz duman yardim !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bmw e90 318d beyaz duman yardim !!

Arkadaşlar aracım 148.00de bmw 318d gecen hafta turbo ıslıkla başlayıp 3.000 deviri gecemyınce servise bıraktım buarada 2-3 km bu şekide kullanmak zorunda kaldım .turboyu sıfır aldım bugün taktırdım fakat aracı çalıştırdığımızda beyaz duman atıyor.3.000 deviri gecınce partekül filtre hatası veriyor araba...ustam emme manifoldunu temizlicem partekul fıltresını temızlencek dedi düzelebilir yoksa üst kapak fln dedi anlamadım açıkçası. Egsozda kalan yağı falan yakma olabilir mi? . yada neden yapar varmı bi fikriniz. Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her calistirdiginizda mi atiyor dumani yoksa sabahlari falan mi enjektorlerden olabilir diyorum ben onun disinda soguk havalarda uzun sure calistirmayinca ilk marsta dizel hep atar yanlisim varsa duzeltin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba 1 hafta yattı serviste her çalıştırdıpımda beyaz dumana boğuyor etrafı. 3.000 deviri geçinçe ekranda partekül filtrsi hatası veriyor..

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orcun nerde değişti turbo ?
    Yağda eksilme varmı ?
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orcun nerde değişti turbo ?
    Yağda eksilme varmı ?
    Sertac seninle konuştaktan sonra pazar günü aracı çıkarttım 2 km mesafeye gitmem gerektı. ozamana kadar sadece ses vardı yolda araba 3. vitesi gecmez oldum hemen cektım yıllardır gıttgım ozel servise... turboyu istanbulda hiç biyerde bulmadık bulsakta ocak gibi yurtdışından gelir dedi 2 3 Garett yetkili bayileri..en son tamir ettirelim dedik ege turboya gönderdim turbo bitmiş toplanma şansı yokmus .Arda arkadaş sağolsun yardımcı oldu ertesi gün sıfır turboyu kargoya verdi bugün servise götürdüm hava filtresi yağı turbo hortumları vs herşeyini değiştirdik. Marşa bastığımız anda beyaz duman oluyor etraf biraz gaz veriyorum 3.000 devirde partekül hatası çıkıyor CiC ekranında. Usta Emme manifoldunu temizlicem pazartesi Partekülüde temizletmeye göndericem inş düzelir dedi.yağ eksilticek kadar kullanamadım Durum bu dostum.. Artık sıkıldım bu araçtan. Ayrıca Turbo arızalı kullandım diye böyle olduğunu söylüyor usta ...

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun . Umarım sorununuz kolayca çözülür. Konuyla ilgili bilgim olmamakla beraber takipteyim

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcunkar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sertac seninle konuştaktan sonra pazar günü aracı çıkarttım 2 km mesafeye gitmem gerektı. ozamana kadar sadece ses vardı yolda araba 3. vitesi gecmez oldum hemen cektım yıllardır gıttgım ozel servise... turboyu istanbulda hiç biyerde bulmadık bulsakta ocak gibi yurtdışından gelir dedi 2 3 Garett yetkili bayileri..en son tamir ettirelim dedik ege turboya gönderdim turbo bitmiş toplanma şansı yokmus .Arda arkadaş sağolsun yardımcı oldu ertesi gün sıfır turboyu kargoya verdi bugün servise götürdüm hava filtresi yağı turbo hortumları vs herşeyini değiştirdik. Marşa bastığımız anda beyaz duman oluyor etraf biraz gaz veriyorum 3.000 devirde partekül hatası çıkıyor CiC ekranında. Usta Emme manifoldunu temizlicem pazartesi Partekülüde temizletmeye göndericem inş düzelir dedi.yağ eksilticek kadar kullanamadım Durum bu dostum.. Artık sıkıldım bu araçtan. Ayrıca Turbo arızalı kullandım diye böyle olduğunu söylüyor usta ...

İlk turbo bozukken aşırı siyah duman atıyor muydu ?
    Eğer ustanın dediği gibi bozuk şekilde öyle kullanama olsaydı bu beyaz dumanın aynı zamanda siyah duman atıp enjektörleride bozması lazımdı
    Şuan bildiğin yağ kaçağı var bi yerde gaza yüklenince yağ basıncı artıyo motorun içine giren yağ katalizörü iyice tıkıyor sonrasında arıza veriyo zaten
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk turbo bozukken aşırı siyah duman atıyor muydu ?
    Eğer ustanın dediği gibi bozuk şekilde öyle kullanama olsaydı bu beyaz dumanın aynı zamanda siyah duman atıp enjektörleride bozması lazımdı
    Şuan bildiğin yağ kaçağı var bi yerde gaza yüklenince yağ basıncı artıyo motorun içine giren yağ katalizörü iyice tıkıyor sonrasında arıza veriyo zaten
    turbo arızaıyken ne beyaz ne siyah duman vardı. Şimdi başladı. Dpf yüzünden olabilir mi yada ustanın dediği emme manifoldunu temizlemek çzüm mü?. ustama güvenesim gelmiyor artık araç biraz gitse konuştuğumuz ustaya gidicektim ama araba tam karın ağrısı...sanki egzoza patates tıkamışım..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Sertaçın dediği gibi yağ ile ilgili bir sıkıntı var belli ya montajdan yada turbodan kaynaklanan. Temizlikle olacak iş değil bence.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sertaçın dediği gibi yağ ile ilgili bir sıkıntı var belli ya montajdan yada turbodan kaynaklanan. Temizlikle olacak iş değil bence.
    Turbo daha sıfır sıkıntı oldğunu zannetmiyorum. Montaj için bişey diyemiyorum baksamda anlamıcam.. Aracı çıkartsam 5 10 km yol yapsam sıkıntı olur mu başka servis için..Yada motordan kaynaklanan bir sorun olabilir mi enjektörler pistonlar fln vs

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence turbo yag kacırıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence turbo yag kacırıyor.
    Nasıl anlayabilirim yağ kaçırıyor mu diye.? Bide 0 turbo bu

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo sıfırmı tamırlımı. sıfırsa arıza ıhtımalı azdr zaten tamırlı ıse sokulup baktırmaktan baska sansın yok sanırıım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo sıfır sadece Turbonun emme kanatları büyütüldü okadar..

Cıhat YAVAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo sıfır ancak anladığım kadarı ile sökülerek paller de büyütme işlemi yapılmış sorun bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    partekül niye 3.000 devirden sonra arıza ışığı veriyor .. ben en iyisi adam akıllı bir usta bulup ona göstereyim kafam allak bullak oldu

Cıhat YAVAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yağ kaçağından dolayı katalitik tıkanıyor olabilir dediğiniz gibi işinin ehli bir ustaya göstermenizde fayda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önceden turbo arızası yaptığı için yağın dpfye dolmasından ve dpfden beyaz atma olasılığı olabilir mi.Polyannacılık oynuyorum yeminle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencee turbonuz inceden eksoz pallerinin oldugu yere yag kacagı ypıyor buda ısı ile duman vede partakül filitresi hatası vermesine sebeb veriyordur hemen hemen aynı durum benimde basıma geldi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler