User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yardım - Trafik kazası hk.

Sweet Vagabond - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yardım - Trafik kazası hk.

Öncelikle Merhabalar,
    Bugün sabah aöf sınavından eve dönerken, şile yolunda şile istikametinde, Nevzat Demir tesislerinden aşağıya doğru indikten sonra başlayan virajlarda, sol şeritte park halinde duran, belediyenin transit kamyonetine arkadan çarptım. Virajı dönerken kör noktada kaldığından farkettiğimde iş işten geçmişti. Sağ tarafımda başka bir araç vardı. Kaçacak yerimde yoktu. Hızımda normal 90-100 gibiydi. Çok şükür bana bişey olmadı, aracımda da maddi hasar meydana geldi.

Sorun şu ki, sol şeritte park halinde bulunuyor, ve yolda ne bir duba ne başka bir uyarı işareti bulunmuyordu. Ben kaza yaptıktan sonra koymaya başladılar. Elimde hepsinin görüntü ve videoları mevcut. Tutanakta da aynı şekilde yazdım, karşı tarafın yazdığı ise, aracın üstündeki uyarı işaretinin çalıştığı, onun yeterli olduğu şeklinde. Bu durumda kim haklı kim haksız olur ?

HellRot06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Kimin haklı kimin haksız olduğunu bilgili arkadaşlar söyler. Yalnız bu durumdan bende felaket durumda şikayetciyim. Akan trafikte viraja giriyorsun pat bi bakmışsın belediyenin ya çiçek dikme aracı ya yol kenarı temizleme aracı. Yaklaşık 5 kez felan bu şekilde kaza atlattım artık korkudan orta şeritten çıkamaz oldum. İnsan hayatını göz göre göre tehlikeye atıyorlar. Umarım haklı çıkan sen olursun kardeşim...
    Golf MK3 Sport - SATILDI.
    Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
    Golf MK2 GTD...
    -Ne Mutlu Türküm Diyene...
    K.Atatürk.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Eğer elinizde dubaları koyarken görüntüleri varsa ilk kaybetseniz bile dava yoluyla kazanabilirsiniz gerçekten istanbul belediyesi mileti öldürmek için var iki kere geldim arabayla ikisinde de saçma sapan dubaları yüzünden ölüyodum
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HellRot06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Kimin haklı kimin haksız olduğunu bilgili arkadaşlar söyler. Yalnız bu durumdan bende felaket durumda şikayetciyim. Akan trafikte viraja giriyorsun pat bi bakmışsın belediyenin ya çiçek dikme aracı ya yol kenarı temizleme aracı. Yaklaşık 5 kez felan bu şekilde kaza atlattım artık korkudan orta şeritten çıkamaz oldum. İnsan hayatını göz göre göre tehlikeye atıyorlar. Umarım haklı çıkan sen olursun kardeşim...

Teşekkür ederim..

Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer elinizde dubaları koyarken görüntüleri varsa ilk kaybetseniz bile dava yoluyla kazanabilirsiniz gerçekten istanbul belediyesi mileti öldürmek için var iki kere geldim arabayla ikisinde de saçma sapan dubaları yüzünden ölüyodum
    Eklediğim fotoğraflarda belli oluyor zaten, ayrıca videoda var. Arkadan vurduğun için sen suçlu çıkarsın ama durum tartışılır deniliyor. Haksız çıksan bile mahkemede alırsın diyolar ama o mahkemede kaç yıl sürer.. İt iti ısırmaz derler, o hesaba dönmesinden korkarım..

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bi de devlet malına zarardan ceza yazmasınlar da..

Geçmiş olsun, hukuki süreçte çözülür gibime geliyor benim de açıkçası.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam her halükarda arkadan vuran suçludur araç durmuş olsa bile... başıma geldi ordan biliyorum... ama bu duba mevzusundan ve kör nokta dan yürüyebilirsiniz eksper muhtemelen suçu size verecektir ama dava yolunu deneyebilirsiniz

M50B25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Oraya gelir gelmez kukaları ve ışıklı yön tabelalarını koymaları gerekirdi. Keskin virajda her türlü önlemi almaları gerekirdi. Belediyenin bu tarz işlerinde işçilerin, İşe başlamadan eğitim aldıkları da yok. Belediyeye başvur direk işe başla. Ben bunu amirlerinin hatası olarak görüyorum. Kaza anında oralarda mıydı amir efendi?

Ayrıca araç kameralarının artık yaygınlaşması gerek. Arkadan vuran suçludur evet ama kamera görüntüsü olayın seyrini değiştirir.

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük gecmiş olsun her zaman bu yolu kullanıyorum çok dikkat etmek lazım ciddi tehlikeli bir yol.

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Gün içerisinde heryerde görüyoruz böyle saçma sapan uygulamaları. Bir ara avcılar yönünde küçükçekmecede şeritler 3 ten 2 ye sonra 3 e anlamsız anlamsız çıkıyordu metrobüs çalışmaları yüzünden. Şile yolunda da dikkatli olmak gerek, agresif kullanmaya ve kazaya çok müsait bi yol. Umarım hakkın olanı en kısa zamanda alırsın.

schizophrenic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba buna benzer bi kaza yaşadım , suçlu malesef arkadan çarptığınız için sizsiniz , küçük bi ihtimal önlem almadığından dolayı size asli ona tali suç verebilirler .

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun.

Şöyle bir olay anlatayım size. Bir arkadaşımın arkadaşı kapalı kasa kamyonetle balık taşıyor. E5'te Maltepe tarafında aracın lastiği patlıyor ve en sağ şeride çekiyor aracını. Emniyet şeridi yoktur orda bilen bilir. Aracın arkasına da herhangi bir uyarıcı levha koymuyor. Arkalardan makas ata ata gelen bir araçta bunu görmüyor arkasına giriyor. Makas atan araçtaki 2 kişi de ex oluyor. Kapalı kasa kamyonet sahibi arkadaş kazada tam kusurlu bulunuyor. Kan parası ödemeyeceğini belirttiği için 5 yıl hapis cezası aldı.

Sizin olayda da sol şeritteki belediye aracının kati suretle herhangi bir kuka veya uyarıcı levha koyma zorunluluğu vardı. Bence işin sonuna kadar kovalayın. Ucuz atlamışsın ama ya daha kötüsü olsaydı !

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedigin gibi it iti ısırmaz kardesim umarım hakkını ararken bide devletin aracı oldugu icin yatma parası vermezsin. Cok gecmis olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle herkeze teşekkür ederim.

Devletin aracı değil sanırım, taşeron bir, trafik şirketine ait araç. Bugün evrakları teslim ettim, yarın exper gelip araca bakacakmış. Bende aracın yanında olacağım. Uygun bir dille kendisine anlatıcam. Haksız çıkartırsa itiraz edicem. Oda işe yaramazsa mahkemeye kadar gider.

Bu süreç içerisinde aracımı yaptırmalı mıyım ?

Silvia17
    Misafir
    Her gün bu yolu kullanıyorum bu ve bunun gibi bir sürü olay gerçekleşiyor umarım davanız da haklı çıkarsınız it iti ısırmaz ama bakalım nasıl bir sonuç öıkacak

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazayı yaptığınız yerde oturuyorum, sinpaş aqua city'de. Bu yolun adı 'hayalet yol' idi bundan birkaç sene öncesine kadar.
    Yolu ışıklandırdılar falan da kaza sayısı nispeten azaldı. Belediye aracına gelince; bu dingil siz ona vurmadan önce Nevzat Demir'in tam önündeydi yine levhasız kukasız şekilde. Yolu biliyorsanız anlarsınız, tam yokuş aşağı oldu yerde, yani arkadaş gitmiş en kör yere koymuş aracını. Solumdaki teyze kendilerine girmek üzereyken frene basıp teyzeyi önüme aldım, yoksa sizden önce o patlamış olacaktı. Video, foto bunlar güzel deliller. Bence hakkınızı aramalısınız.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun umarım sizin lehinize olur sonuç...

veliazak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen siz haksız olursunuz neden?

Aracın hızını, yol ve hava şartlarına uygun hale getirmemek diye bir madde var... Ancak; haksız bulunduğunuz ekspertiz raporunu ve elindeki görüntüleri toplayarak Trafik mahkemesine dava açabilirsin. Anlattığın gibiyse başka ülkelerde rahatlıkla kazanırsın ama burası muz cumhuriyeti olduğu için kazanırsın diyemem...

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu isin sonu gelmez gibime geliyor ama bakalim. Yarin exper gelip bakacak insallah hakli cikarim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun öncelikle.

arkadan vuran herzaman suçludur kurali diğer arkadaşlarımın söylediği gibi ancak sol şeritte uyarısız park halinde durmakta suç olmalı.

yani esasen haklısın ama bunu kanıtlamak ilk aşamada zor olacaktir hukuki boyuttada bilirkişi falan mevzu uzar ama umarım en az zararla çıkabilirsin bu işten..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler