s.a acaba 1.6 crdi 1.7 crdi olabilir mi teknik olarak motorlarda ne farklılık var çap ları aynı gibi 77.2 sadece stroke ları farklı 1.6 84.5 1.7 90 mm motorlarda ne farklılık var
s.a acaba 1.6 crdi 1.7 crdi olabilir mi teknik olarak motorlarda ne farklılık var çap ları aynı gibi 77.2 sadece stroke ları farklı 1.6 84.5 1.7 90 mm motorlarda ne farklılık var
Sana kazandırıcağı 1 bar başına 5 beygir gibi birşey olur. Masrafına değmez azcık daha basınç açarsın . Kollar aynı mı ? Stroker kit yapman lazım.
teknik olarak bildiklerim bu kadar kapaklar pistonlar ve kranklar arasında ne tür fark var hiç bilgim yok zaten bu konuyu bilgi amaçlı açtım yapacağımdan değil
bulduğum kadarıyla 1.6 d4fb 1.7 d4fd motor kodu var blokların aynı olması gibi bir sey söz konusu olabilir mi
Dostum psa gibi olsa sana söylerdimde . mesela bende sadece piston kol koyarak işi halledebiliyorsun kapak falan aynı.
Piston çapları aynı, krank stroke u farklı.. Yani alt blok yapılacak 1.7 stroke için, ki yapılır bence bloklar aynı gibi görünüyor bana.
Tabi en kesin çözüm için hyundai den parça kodlarına bakmak lazım, serviste formenle muhabbet iyiyse karşılaştırarak bakılabilir neler farklı görülür.
Enjektörlere bakın bence bloktan önce, onlar farklıysa ki 1.7 ninkiler daha fazla işeme kapasitelidir farklılarsa, 1.7 enjektörleri 1.6 crdi lara takılabilir daha fazla güç için.![]()
Hyundai U engine - Wikipedia, the free encyclopedia
1.6 da sıkıştırma oranı 17.3
1.7 de sıkıştırma oranı 17.0
benim aklıma gelen 1.6 daki koldan daha kısa bir kol kullanıp hem stroke u yükseltip hemde sıkıştırmayı düşürmüş olabilirler mi bunun üzerine tekrar yazılım yapmış varsaysak tekrar sıkıştırmayı yükseltip 136 hp kazanabilirler mi
http://www.kia.co.uk/~/media/824db70...319aa671d.ashx
bu sayfa güncel satılmakta olan 1.6 crdinin sıkıştırma oranını17.0 göstermektedir![]()
Farklar neler bilmiyorum, parça numaralarından incelemek gerekli.
Neler olabilir kısmına gelince şöyle örnek vereyim, Focus 1 ve 2 de mesela, hacim aynı, yanılmıyorsam stroke ve bore'da aynı güçte aynı sayılır, ancak motorlar blok dahil tamamen farklı. İncelemeden şunlar farklıdır şunlar aynıdır demek çok boş olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)