Öncelikle Cümleden mutlu huzurlu yıllar )
Kia spo.2.0 Awd aracım var 2012 model , ekimde lastikleri değiştirdik conti sporcontact 5 suv taktık , asfalt ve yagışlı hava perfonmansı oldukça iyileşti, herneyse eski hankooklarla ( optımum 415 modelı ) denk getırırsek Samsunda Akdağ kayak yapmaya felan gıdıp gelırdık pekte sorun olmadı (eşşeklik işte kışlastiği takmak varken ) bu sene yılbaşı için Abim gitti eşi cocukları , bugun donerken kaydırıp kaldırıma cıkmıs lastık yarılmış , Allah korumuş başka bır durum yok .. şimdi gelgelelım abımle tartıştıgımız noktaları hemde cahillik ettıgımız durumları ogrenmeye
1) Abime arkadaşı karda kullanırken vitesi manuele al , esp yı off yap ve kilit on yap demıs ( elektronık kılıttusu war mekanık bır sıstem degıl dıye bılıyorum)
2) Karda esp off yapmak akıllıcamı degılmı ? Arkadasın iddiası antipatinaj ve esp kar ve buzda kaymayı arttırabılır cunku kendı fren yapıyor , bla bla ...
3) Abim yokuşiniş destek sistemini açtım ondan sonra kaydım dedi bununda etkısı olabılırmı , ?
,;
4) kış lastiği takmamak eşşeklik tamam eskı hankooklarda kac defa ındık cıktık 20 cm karda felan sıkıntı yasamadık ; Contı acaba bu tıp havalarda dahamı sıkıntılı bır lastık..
5) Bu tür havalarda herhangı bır elektornık yardımcı sıstemı kapatmak gerekırmı esp yada patinaj sistemi ? kullanmada nelere dıkkat etmek lazım
6) Kış lastiği önerisi tabiki agzımız yandı bir kere ))
Yardımcı olucak herkese tesekkur ederım , Hatalarımızı öğrenmek ve yanlışlarımızı gormek için sordum şimdiden teşekkurler