Konuyu tam olarak bilen varsa diye sorayım dedim, hergün herkes başka bişi söylüyor kafalar karıştı.
bir dersin 3 veya daha fazla sefer alınmasında harcın %50, %100 200 diye artarak gitmesi olayı vardı bunu 4 seneyi tamamlamamış olanlar için yürürlükten kaldırmışlar. birde şöyle birşey var bugün yayınlamışlar okul sitesinde. 1yıl uzatıyorum bende okulu bu alttaki kanuna ve daha önce yayınlanmış olan diğer maddelerine göre, uzattığım ilk dönem normal harç paramın %50, ikinci dönemde de %100 fazlasını mı ödüyorum bu durumda ?![]()
2014-2015 II. YARIYILI HARÇ ÖDEMELERİ 6569 SAYILI KANUNUN AŞAĞIDA BELİRTİLEN 29. MADDESİNE GÖRE ÖDENECEKTİR.
MADDE 29 – 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin (c) fıkrasında yer alan “(ç), (d) ve (e) fıkralarında” ibaresi “(ç) fıkrasında” şeklinde ve (ç) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin (d), (e) ve (f) fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.
“ç. Diploma programlarının hazırlık sınıfı eğitimi hariç olmak üzere, iki yıllık önlisans ve dört, beş ve altı yıllık lisans programlarından (açıköğretim programları hariç) bu süreler sonunda mezun olamayan öğrencilerden, ilgili dönem için öngörülen katkı payı ya da öğrenim ücretinin yanı sıra bu maddenin (c) fıkrasına göre hesaplanan kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için belirlenen kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde elli fazlası ile hesaplanarak alınır. Çift ana dal programında kayıtlı olan öğrencilerden ise diploma programının öğrenim süresi ve ilave bir yıl sonunda bu madde hükümlerine göre katkı payı veya öğrenim ücreti alınır.”