Merhaba,
Aracı ocak ayında aldım.Alırken hiç olmayan bir sorun çıktı rölanti dengesizliği ve seyir halinde aracın kesik kesik gaz yeme problemleri vardi akabinde baktirdik bilgisayara bağlanıp değerlere bakıldı ve pompanın püskürtmeyi orantısız yapması enjektorlerin olması gerekenden farklı çalışması bize iyi bir kulfiyet çıkardı..
Pompa da birşey çıkmadı, enjektorlerin temizliği yapıldı çok canımız sıkıldı ama yasayacagimiz varmış dedik.
-Enjektör temizliği,Mazot filtresi,yakıt basınç sensörü değişti (parça+işçilik 720 TL)
-Periyodik bakım 200 TL parçalar +işçilik
-Kat iptali
-EGR iptali yapıldı
Gel gelelim bir iki hafta düzelen araç aynı sorunu bir daha yaptı.Yolda giderken kızdırma buji lambası yakıp yığıldı.Eve gittim dahada araba çalışmadı,çekiciyle sanayi çektik.Yine aynı yere götürdüm bu sefer iki gün orda kaldı,sorun daha önceden enjektörler takım halinde orjinalleriyle değişmiş ama yanlış kodlamadan dolayı beyinle uyumsuzluğu varmış yeniden beyni sıfırlayıp yeni yazılımı yükleyip enjektörlerin kodlamasınada orjinale uygun olarak beyinle uyuşturmuşlar sonrasında aracı teslim aldım tabi bu işlemlere +200 TL daha bayıldık.
Aracı teslim aldım saat gibi hiçbir sorun sıkıntı yok iki hafta sonra inceden yine aynı sıkıntılar başladı ve gece bir yere gitmem gerekti (04:30) hava buz araç resmen sapıttı devir bir çıkıyor bir iniyor vites değişiyorum hiç gaz vermiyorum araç sanki tapagaz kendi kendine gazlıyor.. Pc vs.bağlıyoruz hiçbir sorun arıza gözükmüyor,sizce bu sorun nedir ?
Biraz uzun oldu ama ilginiz için teşekkürler(yerim İZMİT )
*NOT:Araç 2003 model 202 bin km'de,Sürekli aynı yerden yakıt alırım Shell