Alfa Dizel soğuk havada çalışmak istemiyor.
evet arkadaşlar yorumlarınız neler nereden başlayayım bakmaya.
Alfa Dizel soğuk havada çalışmak istemiyor.
evet arkadaşlar yorumlarınız neler nereden başlayayım bakmaya.
Yakıt seviyesi ne durumdaydı bunu yaşadığınızda?
Bir de kızdırma bujinizi kontrol ettirdiniz mi?
soğuk havalarda mazot koyulaşır ve 1.4 tdci ford fiesta model araçta tecrübe etmiştim zor çalışıyordu koyuluğunu azaltaan mazot katkıları var onlar bi çare olabilir ama denemedim sana ne dene diyebilirim ne de deneme sana kalmış bir karar abi
kizdirma bujilerini kontrol ettirmek gerek. belirli bi zamanlari var atesleme oncesi. gerekirse calistirmadan once 3-4 kez mars basmadan kizdirmayi atkif halde tutulmali. soguk havada cok daha sarsintili vuruntulu calisir diesel motorlar. timing yani zamanlamasiz patlamali motor oldugunu biliyorum dizellerin. bu yuzden motor sesli calismasi normal sogukta.
Gökhan ÇAPRAZ
34 BYC 099 civic sport plus
Mars basmadan ne kadar bekliyorsunuz? Normalde 2-3 sn beklerim hava sogukken 10 sn bekliyorum kontagi acip.
d4d corolla sabah -15 de çalışmamıştı öğleye doğru -10 civarına çıkınca çalıştı egzozun altındaki karı da simsiyah yapmıştı mazotun hafiften katılaşması demiştik biz ama çalışmadığı zamanlar hava kaç derecelerde?
Öncelikle sizin tabirinizle hiçbir dizel soğuk havalarda çalışmak istemez. Eksi kaç derecede ne kadar zorlanıyor onu belirtirseniz sorun daha net anlaşılacaktır.
benim 1.20 d de biraz sarsıntılı çalışıyo soğuk havalarda bu kadar fazla olmasada ufaktan sallıyo ama maksimum 3-4 saniye sonra geçiyor neden olabilir acaba merak ettim bende ?
hocam 8-10 defa kontağı 2 konumuna getirip (Yani kızdırmaları aktif edip) biraz bekleyip sürekli kontağı 2 konumuna getir kapat getir kapat yaparak (Yani kızdırmayı 1'den çok kez devreye sokarak) çalıştırmayı deneyin. Benim kızdırmalardan 2'si bozuktu. Ona rağmen uludağ'da 3 gün kar altında yattıktan sonra ilk marşta sorunsuz çalışmıştı.
tekrar merhaba, dediğinizi zaten yapıyorum. Videoda dikkat ederseniz daha öncesinden ben en 2 defa daha kızdırma bujileri çalışsın diye bekliyorum, işi bitince marşa basıyorum. o tangırtıları duyduğunuz şeyde ben sürekli marşa bastığım için öyle. daha marş aldıktan sonra kendisi çalışmıyor ki araba. Onu da geçtim. o kadar emme sıkıştırma mazot atımı eksoz, çeviriminden sonra yinede ısınmıyorsa motorun içi, bence farklı birşey var. Dikkat edin. araç çalıştıktan sonra hiçbir problemi yok. Sarsıntı yok. Zaten -1 derecede yapıyor bunu daha da soğukları şimdilik görmedim.
Normal havalarda da araç uzun süre yatınca yine benzer geç çalışma problemi oluyor mu? Mazot filtresi de tıkalı olabilir, mazotu depoya geri kaçırıyor da olabilir, hava yapıyor da olabilir.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
mrb ısıtma bujileriniz sağlam olduğunu farz edersek yakıtınızın kalitesi hakkında kafanız rahat mı eski nesil araçlarda kolay çalışması için aracın depo kapasitesinin en fazla %50 si kadar gaz yağı %20 si kadar kurşunsuz benzin katılabilir süper benzin kesinlikle karıştırılmamalı yazar (bknz:mersedes benz 1844 çekici v8 1996 mod.)bu yazdığım aracın fabrikada üzerinde verilen kitapçığında yazıyor konuyla alakası ikisindede kullanılan yakıt soğuk havalarda katılaşıp tutuşması zorlaştığıdır yapıp yapmamak size kalmış ben olsam %20 kadar gaz yağıyla deneme yapar fark varmı diye bakardım ayrıca 5-6 kez üst üste ısıtma yapmak ısıtma bujisinin patlamasına sebep olabilir ısıtma sisteminin kontrolünü bujilerimi kontrol ederek mi ? yaptınız yoksa kontak açılınca bujilere voltaj gelip gelmediğine ve ne kadar süre ile geldiğine bakarak mı ? yaptınız
kızdırmaların dirençleri,aynı, çalışmaları iyi, voltaj iyi, süresi iyi, zaten birşey olsa araç bilgisayarı söylüyor. Kızdırmaların çok açılmasından bir sorun olacağını sanmıyorum yaa, olur mu yada ? onun dışında ben EGR iptalinden şüphe duymaya başladım. Sıfır derece üzerinde bir sorun yok gibi, ama altına inince problem başlıyor. Tabiki yakıtın 1-2 derece ile akışkanlığının artık fark edilebilir derecede değişebileceğini düşünmekte gerekecektir.
Bana gore aku.
Burak senin olayda sogukta yogunlasan yagin yukari basilmasinin gecikmesi. yaglama zatifligi yani.
kızdırma bujisinin uzun süreli çalışması patlamasına sebep olur ve bazı araçlarda pistonun üzerine bile düşme durumu var ne kadar az ısıtmayla rarç kolay çalışıyorsa okadar az yapın ısıtmayı fazlası zarar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)