Herkese iyi forumlar:
Evet amerika ya yerleseli nerdeyse 1 ay oldu isti, ev esyasiydi, evdi derken arabada almak lazimdi buraya birkac kez topic actim akil danismak icin, sagolsunlar yardimci oldular onlara tekrardan tesekkur ederim. Gelelim maceranin baslangicina daha usa gitmeme 1 ay varken arastirmalara baslamistim onu mu aliyim bunu mu aliyim diye basta hep arkadan itis olsun birazda drift yapariz burda falan diye dusunuyodum 240sx ler vardi aklimda hep, sonrasinda burdaki arkadaslarin yonlendirmesi uzerine o hayalimizi rafa kaldirdik (insallah kalabalirsem 1 seneden fazla bu dusuncemi gerceklestiricem) sonra dedim hem spor olsun hem guzel gozuksun mazda miata dedim gene arkadan itis oldugu icin baktik fiyatlar ucuk ondanda vazgectim sonra geldik honda dunyasina dedim eski kasa mi alsam yeni mi bundan oncede saab 9-3 2.0 turbo baktim 2004 model ahanda dedim arabayi buldum ama oda butcemi asicagi icin ve bakimlari pahali oldugu icin ondanda vazgectik, honda ya bakmaya devam bir liste yaptim kendime eg ler ek lar havalarda ucuyo) sonrasinda aklimdan biraz daha yeni olsun diye 2001 ve ust modellere baktim sonucta onlarda coupe guzel gorunuslu makinalardi. En son listeyi 5 arabaya indirip aramalara basladim oydu buydu derken 1996 honda civic te karar kilmistimki inspection ve registration i olmamasi ve saticinin cevap vermemesi sonucunda diger bir arac yani suanki aracima kavusmus oldum.
2002 model honda civic coupe mi almis oldum arac lx kasa gonul isterdi ex olsun ama olmadi neyse sorun degil benim icin listeye eklenicek ekstra malzeme oldu aralarindaki fark lx ler d17a1 motorlu yani non-vtec uzun sanziman, ex ler d17a2 vtec makinalar ve daha kisa sanzimanlilar ama allahtan ust kapak degisikliginde sikinti yok 3-4 ay sonrasinda vtec kapaga gecmis olurum diye dusunuyorum. Arac 2. Sahibi bayandan aldim ogretmen ve cocuklu bir anne kendisi arka koltuk ve bagajin durumu icler acisiydi erimis sekerler, gevrekler ne ararsaniz vardi ama arac kazasiz blue texas title li. 160 bin mil de bakalim toparlayabildigim kadar toparliycam araci kafama gore.
Arac icin dusunduklerim;
F/e/h klasik
Ex sanziman
Ex vtec kapak yaninda vafc yada beyin degisikligi
Coilover
16 inch jant lastik
Hafif kasnaklar
Hafif Flywheel suan turkcesi aklima gelmedi suan icin dusunduklerim boyle
Ilk yapicagim sey filtre olucak bu aksam siparisini vericem cunku dun filtreyi soktum oda icler acisi bir haldeydi kapkara olmus ve uzun zmndir degismedgi belli kagit helva gibi olmustu.
Resimler:
![]()