En baştan anlatmak gerekirse yaklaşık 5 ay önce sıfır nissan xtrail dizel düz vites araç aldım.
Aracımdan inanılmaz memnun bir şekilde kullanırken bu arada uzun yol vs.. de yaptım. araç 3000KM'e geldiğinde sabah ofise park ettim 8:00 gibi. 20:00 gibi iş çıkışı aracın kumandasına bastığımda hiçbirşekilde araç açılmadı. Aracı anahtar ile manuel açarak bindim. Marşa basmaya çalıştığımda ikinci videodaki gibi durmadan kırmızı araç ışığı yanıp sönmeye başladı. 2. Videodaki tık tık ses gelmeye başladı. Hiçbirşekilde çalışmadı. Akü problemi gibi geldiği için emin olmama rağmen insanlık hali dedim 4lüleri farları vs... kontrol ettim açık mı bıraktım die. Herşey normaldi. Acil yol yardımı aradım. Yol yardımı 1-2 saate geleceğini aracın çekileceğini söyledi. Bende sıfır aracı çekiciye bindirmeyeceğimi söyledim. Sabah olunca arayın teknisyen gönderelim ozaman dediler. Aracımı bıraktım eve döndüm. Sabah gittim baktım aynı şekilde araç açılmıyor. 1-2 saat içinde yol yardımı geldi. Gelen arkadaşa durumu anlattım. Aku problemi "akü boşalmış normalde star & stop aküler anlattığınız sürede boşalmaz açık kalsa bile dedi ama kumanda bile çalışmıyosa takviye kurtarmaz çekiciye alalım" dedi. Bende gerek yok çekiciye bindirmem sen dene dedim. Şarj aletini takar takmaz araç çalıştı. Servise arkalı önlü çekiciyle gittik. Hiçbir sıkıntı yoktu. Servis görevlisi muhtemlen akü fabrika hatalı olduğunu ama bunun içinde 18-20 saat şarda kalması gerektiğini söyledi. Bende aracı servisde bırakarak döndüm. ertesi gün aradılar ve aracın aküsünde bir sorun olmadığını yazılımda güncellediklerini söylediler. Gittim aldım aracı hiçbir sıkıntı yoktu gerçekten ama aracı arada müziği kısıp incelemeye ve kontol etmeye hep devam ettim. Sanki gece farlar yanarken bazen voltaj düşmesi gibi fasıllı yanıyormuş gibi geliyordu. Arkadaşlara filanda gösterdiğimde yok normal dedil. Herhalde çok üstüne düştüm dedim göz yanılması dedim vs... Neyse aradan yaklaşık 2 ay geçti (aracım şu anda 5200KM'de) ve 4 gün önce pazartesi günü aracımı sabah gene park ettim akşam araca bindim hiçbir sıkıntı yoktu normal giderken bir anda giderken yaklaşık 80km (VIDEO 1) ile bir anda araç elektrik kesti kendini açtı kapattı ve "UYARI START & STOP HATASI" yazdı. Hemen kenara çekip stop ettim ve aracı yeniden çalıştırdım. Yazı kayboldu. Yavaş yavaş yoluma devam etmeye başladım. Hiçbir uyarı almadan eve geldim. (yaklaşık 7 km) ve aynı ilk videodaki gibi park ettim stop ettim. Tekrar çalıştırmaya çalıştım gene aynı ikinci videodaki gibi çalışmadı. Ucuncu videodaki gibi iç ışıkları yakmaya sönmeye başladı. Gece geç olduğu için ve araç otoparkda olduğu için hiç sıkıntı yapmadan sabahı bekledim. Sabah servisi aramak için aracın başına gittim kumandaya bastım. Herşey normal olarak açıldı. Çalıştırmaya çalıştım bir sıkıntı olmadı. Normal çalıştı. Herhalde geçici bir problem dedim. Ve bu akşama geldik. Gene aynı şekilde sabah 8 de park ettim. 19:00 gibi aracıma bindim. Normal olarak çalıştı. 1-2 km sonra bir anda 90km ile giderken araç elektrik kesti ve yeniden açıldı (videodaki gibi) bu sefer "UYARI SÜRÜŞ KONTROL HATASI" yazdı. Aracı hemen sağa çektim stop ettim yeniden çalıştırdım. Gene yazı gitti. Eve geldim park ettim videodaki gibi çalıştırmaya çalıştım gene aynı problem. Gerisi zaten videoda var. Sabah muhtemelen çalıştırmak istediğimde gene bir sıkıntı olmadan çalışacak. İş nedeniylede istediğim zaman servise gidemiyorum malesef. Yarın direk servise mi gitmeye çalışayım? Servis görevlilerine anlattığımda bir sıkıntı yok diyorlar. Allahtan bu sefer video çektim... Problem akü ile bağlantılı olarak birşey ama çözemedim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Servise yarın götüreceğim (çalışırsa) çalışmazsa gene aynı şekilde yol yardımı ile gidecek ama biraz önce balkondan uzaktan kumandaya basım farlarını yakmaya başladı. Muhtelemen sabah gene çalışacaktır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Bu akşam çektiğim videolar ve resim:
VIDEO 1 ( giderken bir anda elektrik kesmesi ekran hata vermesi ve aracın farlar dahil herşeyi kapatıp kendi kendine çalışması):
https://www.youtube.com/watch?v=-xTCKvfKf7o
VIDEO 2 (durur durmaz 1 dak sonra tekrar çalıştırmaya çalışınca aracın hiçbir ışığının yanmaması ve iç ışıkların voltaj gelip gidiyor gibi sönmesi)
https://www.youtube.com/watch?v=ZciCuX_AQ6M
VIDEO 3 (iç ışıkların durumu)
https://www.youtube.com/watch?v=-xTCKvfKf7o