Bazı soran arkadaşlarımız oldu belki anlatım ile biraz daha faydası olur diye paylaşmak istedim özelden tek tek açıklamak yerine yararlanılabilecek bir konu olsun diye açıyorum konuyu
İlk önce aracı yıkatıp içini çektim daha temiz bir ordamda çalışmak için ( Çok temiz değil ama olsun)
Daha sonra düşmanlarımla tanıştım![]()
Kapı döşemelerinde aynı şekilde kusma vardı ama başlamadan fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum burası için temizleme köpüğü ve mikrofiber bez kullandım çünkü ıslatmak hem kabarmasına hemde sarkmasına neden olabilirdi düz ve gergin bir yüzey olmadığı için köpük ile çalıştım
Plastik yüzey için ise aspirin ile kirçöz karıştırıp sıkarak sildim nemli bezle aldım yapışkan maddeyi son olarak
ve sonuç :
Daha sonra plastik aksamdaki inatçı lekeleri ve deformasyonları tespit edip unutmamak için fotoğrafladım
Daha sonra koltukları ve daha önceden yapmış oldugum gün ışığı taban aydınlatmalarını söktüm
Roll Spec
Daha sonra plastik aksam temizleyici ürün ile göğüs kapı emniyet kemerleri kapı fitilleri arka koltuk havuzu gibi yerlerin temizliğini yaptım
En son olarak taban halısını halı yıkama şampuanı ve perdeler için olan kirçöz ile karıştırıp büyük yıkama süngeri ile tabanı yıkadım ve tekrar sünger ile bastırarak tabandaki nemi alabildiğim kadar aldım
Önce koltukları inceledimYıkama yapılırken kapıyı açıp içleri yıkarken sıçrayan su lekeleri vardı fazlasıyla kir gibi gözüken şeyler bunlar aslında ve renkli pantolonlardan geçen kısmi boyalar mevcuttu fazla sıcak olmayan ılık bir kova su hazırladım içine gene kir çöz ve ariel leke sökücü koydum üçgen banyo lifleri ile işini iyi yapan tellak misali lekeleri bastıra basıra ovaladım ıslak kuru makina ile biriken suyu çekip tekrar temiz su ile ıslattım su berrak gelene kadar işlemi devam ettirdim saatte bir 4 5 kez suyu çektim ki daha çabuk kurusun ve su lekesi oluşması olmasın
![]()