User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İlk aracım; 98' Twingo OpenAir :)

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İlk aracım; 98' Twingo OpenAir :)

Geçtiğimiz aylarda aile ile arabaları ayırma vaktinin geldiğini kararlaştırmıştık. Geçtiğimiz Eylül ayı başından yılbaşına kadar da bir Enerji şirketinde iş yeri eğitimi (Stajın biraz değişiği) kapsamında çalışarak biraz birikim yapmıştım. Ailemde üstünü tamamladı ve kendime bir araç bakınmaya başladım. Hala son sınıf öğrencisi olduğum için hem az yakan, hemde bana problem yaratmayacak paramın yettiği araçlara bakınırken Twingo'lar dikkatimi çekti. Özellikle OpenAir ve Klimalı olanlar çok ilgimi çekti. Düzgün bir tane denk getirebilmek için haftalarca araştırma yaptım. 5664'e gönderdiğim plakaların haddi hesabı yok, faturada o biçim geldi zaten Sigortacımdan da ilgilendiğim tüm araçların şase kodu ile kaçıncı sahibi olduklarına baktırdım. Denizli'de bulunan bir aracı incelemeye gittim ama turşular turşusu

Sağı solu araştırırken Antalya'da bir araç buldum. Aracın 3. sahibinden olması ve 140.000 km'de olması direkt ilgimi çekti ve atladım gittim. Araca bindik, gezdik, baktık derken gerçekten hoşuma gitti. Eksikleri ve yapılması gerekenler vardı ama motor ve alt takım olarak kusursuz denebilirdi. Kaputunda güneş yanığı vardı, tamponlar soluktu ama kolaylıkla halledilecek şeyler diyerek expertize gittik. Expertizde sadece kaput boyalı ve sol kapıda lokal boyalı çıktı. Birde sağ ön çamurluk ucunda göçük vardı. Expertiz sonrası tepesinden bol bol su döktüm Sonuçta ilk defa Ragtop'lı bir araba alıyorum. Klima kondisyonunun da mükemmel olduğunu görünce doğru noter de buldum kendimi.

Biraz tadını çıkaralım değil mi ?

1.2 motor olarak geçiyor ama tam olarak 1149 cc ve 58 hp ve 90Nm güce sahip. Antalya'dan Denizli'ye gelirken rampalarda beklediğimden çok daha performans verdi. Ben bayılır kalır diye tahmin ediyordum. Denizli'ye geldik ve ilk iş olarak hemen bakıma soktum. Yağ durumu kötü değildi ama yinede değiştirdim, filtreler değişti, bujileri iyi durumdaydı. Ön fren balataları ve arka kampana balatalarını değiştirdim.

Sonrasında da eksiklerini tamamlamaya koyuldum.
    -Antalya dönüşü yağmur yağmıştı ve hem ön hem arka silecek berbattı. Ön sileceği hemen buldum ama uyumlu arka silecek hiç bir yerde bulamadım. Gidip Denizli Sadıkoğulları yetkili servisinden 35 TL'ye aldım. Bilseydim hiç uğraşma direkt giderdim : )
    -Tavan lambası yanmıyordu
    -Klima konsolunun aydınlatması yanmıyordu
    -Bagaj kilidi sağlıklı çalışmıyordu
    -Sol güneşliğin ayağı kırıktı
    -Bagaj fitili deforme olmuştu.
    Derken bunları da kısa sürede yaptırdım. Araç artık güzelce binilebilir kıvama gelmişti ama görsel olarak hiç hoş durmuyordu. Birde o ucuz, kalitesiz, kalıbı uymayan kauçuk paspaslar
    Paspas konusunda takıntılıyım resmen, illa orjinal halı paspas olacak. Tam 1 hafta aradım, en son Twingo club'dan bir üyeden bulabildim. Şimdi içime tam anlamıyla sinmeye başladı araba.

Ve artık kaportaya girme vakti geldi. Araç kaporta işlemlerine ailemizin tüm araçlarında da olduğu gibi Denizli Aydınlar'da girdi. Necdet usta sağolsun tüm araçlarımızla her zaman özenle ilgilendi, bu güne kadar elinden kötü iş çıktığını görmedim hiç.

Kaput ve tamponlar boyanacaktı, çamurluk için boya gerekmeyeceğini düşünüyordum ama Necdet usta onuda boyayalım dedi. Çokta üstüne de gitmedim valla ne derse o Aracı teslim edip Isparta'ya okuluma döndüm ben, tahmini 1 hafta kalır dediler.

Bunlarda babam tarafından bana gönderilen Spy shots'lar

1 hafta sonra Denizli'ye gelip aracıma bakmaya gittim. Tamponların üst kısımları siyah, alt kısımları gövde rengi olacak şekilde boyandı. Kaput ve sağ ön çamurluk boyandı, araca komple pasta-cila atıldı ve gerekli yerlere de fırça ile rötuş boyası atıldı. Ön silecek boyandı, aynalar boyandı. Tabi birde yeni plakaları takıldı. Aracın bir gün daha kalacağını, içini dışını temizleyip son olarak bir kat el cilası atıp teslim edeceklerini söylediler.

Bu arada arabanın üzerinde ki lastiklerin ebatları yanlıştı, fazla büyük takılmış. Bende bu arada orjinal ebatta jant ve lastiklerimi sipariş etmiştim ve onları da teslim aldım.

Vee büyük gün. Aracı teslim aldım, yine mükemmel işçilik çıkarmışlar. Arabaya her bindiğimde gülümseme belirir oldu Hemen gidip jant ve lastikleri de değiştirdim. Şuan keyifle biniyorum, özellikle güneşli günlerde Open air olayı çok büyük nimet. Kendisiyle uzun bir süre gezeriz inşallah

Arka koltuklar bu konumdayken arka koltuk diz mesafesi bir çok C segmenti araçtan daha fazla oluyor. Arabanın içi gerçekten baya geniş

Bu konumdayken diz mesafesi azalıyor, bagaj hacmi biraz artıyor.

Daha da bagaj hacmi lazımsa böyle de bir seçenek var.

Eğer ev taşıyacak, eşya götürecekseniz bu konum çok kullanışlı. Denizli'den Isparta'ya bir apartı dolduracak kadar eşya doldurmayı başardım ben : )

Bu konum *****

Gezmelere başlamayla beraber kilometre de artmaya başladı tabi : )

Son olarak elimde ki parayı Twingo'dan yana kullandığım için çok memnunum şuan. Yakıtı olsun, performansı olsun, eğlencesi olsun kesinlikle doğru tercih. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim : )
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun batı da mı okuyorsunuz otoparkta görüyorum ara sıra bir twingo da open mi değil mi hiç dikkat etmedim

Slammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun gule gule kullanın kazasız belasız bu aralar twıngo alımları bayagı bı arttı hatta bende bakıyorum dusunmuyo degılım herkes sorunsuz ve performanslı dıyor (motoruna gore) bılmıyorum bende alabılırım yanı

onurcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah şu an bir twingo almayı düşünüyorum kazasız belasız sürüşler çok güzel araç

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah gozun aydin arabana kavumussun

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel günlerde kullanın.bu araçlarda ilginçtir filtre sesi muazzam geliyor,kesinlikle tavsiye ederim

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli olsun applerle daha guzel olucaktir
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yatak olayı çok iyiymiş ya bilmiyordum bunu Hayırlı uğurlu olsun

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah şu keratalarda çok sevimli sitede baya yaygınlaştı son bir kaç gündür kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

iadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ***** resimde koltuklar tam yatabiliyor mu? Resmen yıldızları izlemelikmiş. Boyadan sonra çok canlı olmuş, nazar değmesin.

Molev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okurken ben sevindim vallaha resimlerde çok güzel gözüküyor maşallah kazasız belazıs ağız tadıyla binmen dileğiyle
    '' Astrolog ''

Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turbo desteğiyle 4 beygir almış, acaba emniyet kemerine mi taktı turboyu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evrim geçirmiş araç maşallah çok beğendim. Güle güle kullanın. İç kısımda direksiyonu da deriyle falan kaplatırsanız daha da bişi kalmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıkılmadan okudum maşallah çok güzel duruyor kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
    BMW E90 320d LCI

x20xev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah çok şirin bu aralar bunlar baya rövanşda .))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun batı da mı okuyorsunuz otoparkta görüyorum ara sıra bir twingo da open mi değil mi hiç dikkat etmedim
    Evet teknoloji fakültesindeyim, 2. öğretim olduğum için akşamları görmen muhtemel Sen hangi bölümdesin ?
    Alıntı Slammed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun gule gule kullanın kazasız belasız bu aralar twıngo alımları bayagı bı arttı hatta bende bakıyorum dusunmuyo degılım herkes sorunsuz ve performanslı dıyor (motoruna gore) bılmıyorum bende alabılırım yanı
    Çok teşekkür ederim. Evet bu aralar bir Twingo hareketi var forumda, performansı gerçekten çok tatmin edici motoruna göre. Örneğin 60 km/h ile 5. viteste çok rahat hiç subap sesi ve devirsizlik hissetmeden yol gidebiliyorsunuz. Ama tabi bununla beraber uzun yolda 110 ve 120km/h gibi hızlar çok yüksek devirlere denk geliyor. Şehir içinde bir çok 1.2 ve 1.4 corsa, polo tarzı araçlara şaka yapıyor
    Alıntı onurcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah şu an bir twingo almayı düşünüyorum kazasız belasız sürüşler çok güzel araç
    Teşekkür ederim, eğer bu bütçelerde araç bakıyorsanız tavsiye ederim
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masallah gozun aydin arabana kavumussun
    Sonunda kendime ait bir araba, teşekkürler
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel günlerde kullanın.bu araçlarda ilginçtir filtre sesi muazzam geliyor,kesinlikle tavsiye ederim
    Çok teşekkür ederim, evet pedal paspasa yapışınca araç içindekiler de şaşırabiliyor
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun applerle daha guzel olucaktir
    Çok sağol, plaka çift harfli veya üç harfli olsun diye çok uğraştım, ama ciddi paralar istediler. Makul fiyata anlaşıp güzel bir plaka alsaydım kesinlikle app bastırırdım.
    Alıntı Mpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yatak olayı çok iyiymiş ya bilmiyordum bunu Hayırlı uğurlu olsun
    Bende bilmiyordum, aracı almadan önce araştırırken öğrendim. Güzel olay, faydası görülebilir
    Alıntı AyrtonSenna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah şu keratalarda çok sevimli sitede baya yaygınlaştı son bir kaç gündür kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
    Çok teşekkür ederim, ilk başta insana çok mal bir bakışı var gibi gelse de zamanla alışıyor insan
    Alıntı iadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ***** resimde koltuklar tam yatabiliyor mu? Resmen yıldızları izlemelikmiş. Boyadan sonra çok canlı olmuş, nazar değmesin.
    Koltuklar daha da geriye yatabiliyor ama orada sabitleniyor mu onu hiç denemedim, zaten bu şekildeyken yatsa da bagaj kapanmaz. Ama ön ve arka koltukları sürgüden öne alıp yatırmayı deneyince sanırsam olur
    Alıntı Molev Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okurken ben sevindim vallaha resimlerde çok güzel gözüküyor maşallah kazasız belazıs ağız tadıyla binmen dileğiyle
    Çok teşekkür ederim, inşallah uzun kilometreler boyu gezeriz kendisiyle
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evrim geçirmiş araç maşallah çok beğendim. Güle güle kullanın. İç kısımda direksiyonu da deriyle falan kaplatırsanız daha da bişi kalmaz
    Çok teşekkür ederim, evet araç aldığımda biraz ilgisiz bırakılmıştı. Biraz ilgilenince topladı kendini Direksiyon işine önümüzde ki aylarda bir çözüm bulmak lazım. Bu araçların hemen hemen hepsinde deforme oluyor, ***** plastik kalitesi. Deri kaplama veya boyatma düşünülebilir
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tlgylmz106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıkılmadan okudum maşallah çok güzel duruyor kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
    Çok teşekkür ederim, yazılar biraz uzun oldu diye düşünmüştüm beğenmene sevindim
    Alıntı x20xev Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah çok şirin bu aralar bunlar baya rövanşda .))
    Teşekkür ederim, yazın yaklaşmasının da biraz etkisi var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrekuzdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet teknoloji fakültesindeyim, 2. öğretim olduğum için akşamları görmen muhtemel Sen hangi bölümdesin ?
    Müh fakültesindeyim 2. öğretimim bende hangi bölüm okuyorsun teknolojide

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Maşallah gerçekten çok keyifli görünüyor. Aracın üstünde tam tadında değişiklikler yapmışsın.

Bir tek gözüme direksiyon simidinin rengi takıldı o da nazarlık olsun

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun çelik jantlar güzelmiş aslında neden cıkardınız ki

uyumlu bir alçaklık ile süper olur kazasız belasız inşallah

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)