User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Xsara VTS ile Kilyos Rotası

hepkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Xsara VTS ile Kilyos Rotası

Haftasonu yeni süspansiyon ayarını test etmek ve fren kitiyle lastikleri alıştırmak için Kemerburgaz-Bahçeköy-Kilyos rotasında bir miktar gazladım. Paza öğlen olduğundan trafik biraz fazlaydı ama gereksiz bölümleri kestim. Gidiş ve dönüş videoda yer alıyor. İngilizler'in B-Road olarak tabir ettiği haftasonu yol yapmak için güzel ve İstanbul merkeze yakın virajlı ve temiz asfaltlı yollardan. Daha önce gitmemiş olanlar olabileceğinden Kemerburgaz'a kadar ki bölümlerden de ekledim ama direkt gazlama bölümüne geçmek isteyenler 4:00'a atlayabilir İyi Seyirler.

Garaj : G29 Z4 30i / E92 335i / E46 Compact M3 CSL / Alfa Romeo GT 3.2 / MX-5 ND 1.5 / A4 45 TFSI / G01 X3
    Anılar : Alfa 156 / E34 535i / Fiat Uno / S55 AMG / Scirocco / Xsara VTS Ph1 Lynx S/C

drivertech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kemerburgaz bahçeköy yolu çok iyi kıvrak bir yol fakat bir o kadar da tehlikeli bazı bölümleride bozuk güzel kaliteli bi video emeğinize sağlık araçta temiz kazasız belasız.
    Vtec

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşşallah eğlenceli görünüyor.
    8-11sn arası (bahçeköy-maden arası) kısım güzel şirket aracıyla çok kasıyordum asıl merak ettiğim sert virajı silmişiniz sanırım. kilyos yolu biraz bozuktur.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Keyifli ve güzel yollar, 207 ile sık sık gazlamaya giderdim özledim bak şimdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Beton yoldan ilk sağ girip devam etseydiniz daha kolay olurmuş orman yoluna girmek için yolu baya uzatmışsınız.

O yol gece 12'den sonra boş oluyo. Gece saatlerin de bende stres atmak için o yola çıkıyorum ama havalar soğuk gece sıcaklık orman yolunda daha da düşüyo. Havaların ısınmasını bekliyorum

Hakan-N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabayı denemek için bende boyle bir yol arıyordum bende bi turlayayım bi ara
    DR.ECU

SAFKAN Le Mans

drivertech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında toplanıp araçlarla güzel videolar çekilebilir yeşillik ortam ağaçlar yeşillik arka fon güzel olur.
    Vtec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben hatta böyle birşey yapmıştım. Hava -2 derece

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ITB sesi çok gelmiyomuş Frenler gayet iyi duruyor videodan göründüğü kadarıyla ayrıca,

Abi öncelikle yanlış anlama yazdıklarımı Çok kasmamışsın zaten koşullar dolayısı ile o apayrı bir konu ama aracın kafası çok mu ağır yoksa arka süspansiyon çok mu sert? Kilitte var bildiğim kadarıyla ama bariz understeer yaşıyorsun. Hatta önce countersteer belirtisi gösterip understeere kayıyor (asfalt / eğim etkisi de olabilir tabi) gibi geldi bana açıkçası. Daha kalın / sert rarb düşüncesi falan var mı abi kafada yoksa öncelikle bu halini bir görelim pistte mi diyorsun

Olaya teknik yaklaşmak istedim

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ITB sesi çok gelmiyomuş Frenler gayet iyi duruyor videodan göründüğü kadarıyla ayrıca,

Abi öncelikle yanlış anlama yazdıklarımı Çok kasmamışsın zaten koşullar dolayısı ile o apayrı bir konu ama aracın kafası çok mu ağır yoksa arka süspansiyon çok mu sert? Kilitte var bildiğim kadarıyla ama bariz understeer yaşıyorsun. Hatta önce countersteer belirtisi gösterip understeere kayıyor (asfalt / eğim etkisi de olabilir tabi) gibi geldi bana açıkçası. Daha kalın / sert rarb düşüncesi falan var mı abi kafada yoksa öncelikle bu halini bir görelim pistte mi diyorsun

Şurası yumuşak olcaktı, uykusuzluğuma verin

Acurol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kaymak gibi asfalt baya güzel yüksek hızda virajlar keyifli oluyor yolun geniş olması itibariyle. fakat ilerleyen kmlerde erezyonlu bölgeden dolayı yol bir parça bozuluyor o taraflarda. Hergün Kadıköyden işe o yoldan hadımköy yassıörene gidiyorum. Biraz yolu uzatıyor ama hem idman oluyor hemde trafiğe girmeden kaçış rotası. Tek kötü yanı ışıklandırma sıfır sürekli harfiyat kamyonları var gece epey dikkatli olmak lazım. Bu arada ITB sesi kabine mi gelmiyor yoksa cidden ITB sesi az mı çıkıyor. Varex neredeyse etkisiz gibi seste. kabin yalıtımıyla mı alakalı yoksa video ses kaydından dolayı mı?
    Gott weiss ich will kein engel sein...

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arac kac hp suan?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu setup güzel oldu baya iş yapıcak pistte.güzel video olmuş çok kullandığım bi yol bitince bende bi o güzergahta denicem bakalım.biraz soft bi sürüş olmuş genel olarak,kafa biraz sertmi arkaya göre çünkü understeer var gibi biraz kilite rağmen, yada arka yumuşak kalmış olabilirmi?2.30 un altına inersiniz artık güzel bi süre bekliyoruz
    INFINITE PERFORMANCE

CaN000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sene naaptın hacı ya,niye o yolu ayyuka çıkardın şimdi gazlayamayızda artık herkes gider. Keyifli videoo olmuş tebrikler
    @DriftlandTR imtiyaz sahibi,drift hakkında herşey.

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllardır kullandığım yollar otomobil programlarımızda birsürü test çektik hatta kemer bahçeköy arasında tam keyiflik yoldur hala hafta sonları kilyos yoluna geliyorum zaten aile ziyareti için hiç sıkılmam o taraflardan

aracınıza maşallah proje konusunu takip etmişti. çok emek harcadınız belli ki umarım istediğiniz gibi olmuştur geri dönüşü. ama itb sesine bende biraz takıldım kayıtla alakalı sanırım, ben de tam beklediğim gibi dinleyemedim üzüldümde açıkçası

hepkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drivertech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kemerburgaz bahçeköy yolu çok iyi kıvrak bir yol fakat bir o kadar da tehlikeli bazı bölümleride bozuk güzel kaliteli bi video emeğinize sağlık araçta temiz kazasız belasız.
    Alıntı CaN000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sene naaptın hacı ya,niye o yolu ayyuka çıkardın şimdi gazlayamayızda artık herkes gider. Keyifli videoo olmuş tebrikler
    teşekkürler.

Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beton yoldan ilk sağ girip devam etseydiniz daha kolay olurmuş orman yoluna girmek için yolu baya uzatmışsınız.

O yol gece 12'den sonra boş oluyo. Gece saatlerin de bende stres atmak için o yola çıkıyorum ama havalar soğuk gece sıcaklık orman yolunda daha da düşüyo. Havaların ısınmasını bekliyorum
    benzin az olduğundan Göktürk'de pit stop yaptım kışın 11-12 gibi gece bir kere gazlamışlığım var, daha keyifli oluyor hemfikirim

Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

gopronun ses kaydı iyi değil. tam açık kasada kamera olmasına rağmen sesi ancak bu kadar kaydedebildi. daha iyi kayıt için sesi harici kaydetmek en doğrusu ama kardeşim olmadan bu konularda çözüm üretmem zor bende airbox var ve havayı tamponun solundan alıyor, bu nedenle varex kapalı olduğunda sol camdan 10 numara kükreme geliyor. varex açıldığında arka koltuklar da sökük olduğundan kabin için varex biraz daha ağır basıyor ama 3000rpm sonrası total ses ciddi güzel.

kaymaya gelirsek önden biraz kayma var, bunun da nedeni ITB projesiyle birlikte önde 1.5mm daha kalın partner virak demirini takmış olmam diye tahmin ediyorum. arkadaki KW v1 amorsitörleri eski Bilstein B6'lar ile değiştirdim, şu anda 23.5mm kalın torsiyonlar ve 24-30mm hybrid arka viraj demiri ile arkanın dengesi iyi. arkayı bilstein 205 group n veya a amorsitörler ile daha da sertleştirebilirim ama çok piste yönelik olur, arka yollarda araba çok zıplar. xsara ve 306larda arkada pasif kaydırma da var, bunu da solid taşıyıcılar ile gideriyorlar ama bu da piste yönelik bir terfi. öncelikle öndeki viraj demirini orjinal 21mm'ye döndürüp deneyeceğim. istediğim gibi olmazsa arka taraf için 205 group n bilsteina geçeceğim. pist ve değişiklikler sonrası yorumları paylaşırım.

Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arac kac hp suan?
    mustang dynoda 229ps, 219nm krank gücü

Alıntı yiğit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu setup güzel oldu baya iş yapıcak pistte.güzel video olmuş çok kullandığım bi yol bitince bende bi o güzergahta denicem bakalım.biraz soft bi sürüş olmuş genel olarak,kafa biraz sertmi arkaya göre çünkü understeer var gibi biraz kilite rağmen, yada arka yumuşak kalmış olabilirmi?2.30 un altına inersiniz artık güzel bi süre bekliyoruz
    trafik olduğundan ve fren/lastik yeni olduğundan çok zorlamadım. önden kayma var, yukarıda detaylı cepvaladım, orjinal ön viraj demiri sonrası devam ederse arkayı sertleştireceğim. araba sadece pist için olsun da istemiyorum, bu nedenle, klima, sunroof, yalıtım vs.. sökmedim. hafifletme olarak stepne ve arka koltuklar sökük, önde de bride spor koltuklar var. pist 4-5 ay boyunca ayda 1 oluyor, daha sık olsa biraz daha pist ağırlıklı değişiklikler yapabilirim. istanbul park güç istiyor ama şu haliyle hedef 2:30 ve olabilirse altı. senin de bu sene mekanik terslikler olmadan megane ile önden çekiş rekorunu 2:20’lere doğru çekmeni bekliyorum

Alıntı K.Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllardır kullandığım yollar otomobil programlarımızda birsürü test çektik hatta kemer bahçeköy arasında tam keyiflik yoldur hala hafta sonları kilyos yoluna geliyorum zaten aile ziyareti için hiç sıkılmam o taraflardan

aracınıza maşallah proje konusunu takip etmişti. çok emek harcadınız belli ki umarım istediğiniz gibi olmuştur geri dönüşü. ama itb sesine bende biraz takıldım kayıtla alakalı sanırım, ben de tam beklediğim gibi dinleyemedim üzüldümde açıkçası
    araba gayet keyifli oldu. ses konusunda genel bir eleştiri var ama bunun sorumlusu gopro’un ses kayıt kapasitesi harici mikrofonlu daha pro bir video hazırladığımda ses durumu daha iyi anlaşılır teşekkürler.
    Garaj : G29 Z4 30i / E92 335i / E46 Compact M3 CSL / Alfa Romeo GT 3.2 / MX-5 ND 1.5 / A4 45 TFSI / G01 X3
    Anılar : Alfa 156 / E34 535i / Fiat Uno / S55 AMG / Scirocco / Xsara VTS Ph1 Lynx S/C

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hepkem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler.

benzin az olduğundan Göktürk'de pit stop yaptım kışın 11-12 gibi gece bir kere gazlamışlığım var, daha keyifli oluyor hemfikirim

gopronun ses kaydı iyi değil. tam açık kasada kamera olmasına rağmen sesi ancak bu kadar kaydedebildi. daha iyi kayıt için sesi harici kaydetmek en doğrusu ama kardeşim olmadan bu konularda çözüm üretmem zor bende airbox var ve havayı tamponun solundan alıyor, bu nedenle varex kapalı olduğunda sol camdan 10 numara kükreme geliyor. varex açıldığında arka koltuklar da sökük olduğundan kabin için varex biraz daha ağır basıyor ama 3000rpm sonrası total ses ciddi güzel.

kaymaya gelirsek önden biraz kayma var, bunun da nedeni ITB projesiyle birlikte önde 1.5mm daha kalın partner virak demirini takmış olmam diye tahmin ediyorum. arkadaki KW v1 amorsitörleri eski Bilstein B6'lar ile değiştirdim, şu anda 23.5mm kalın torsiyonlar ve 24-30mm hybrid arka viraj demiri ile arkanın dengesi iyi. arkayı bilstein 205 group n veya a amorsitörler ile daha da sertleştirebilirim ama çok piste yönelik olur, arka yollarda araba çok zıplar. xsara ve 306larda arkada pasif kaydırma da var, bunu da solid taşıyıcılar ile gideriyorlar ama bu da piste yönelik bir terfi. öncelikle öndeki viraj demirini orjinal 21mm'ye döndürüp deneyeceğim. istediğim gibi olmazsa arka taraf için 205 group n bilsteina geçeceğim. pist ve değişiklikler sonrası yorumları paylaşırım.

mustang dynoda 229ps, 219nm krank gücü

trafik olduğundan ve fren/lastik yeni olduğundan çok zorlamadım. önden kayma var, yukarıda detaylı cepvaladım, orjinal ön viraj demiri sonrası devam ederse arkayı sertleştireceğim. araba sadece pist için olsun da istemiyorum, bu nedenle, klima, sunroof, yalıtım vs.. sökmedim. hafifletme olarak stepne ve arka koltuklar sökük, önde de bride spor koltuklar var. pist 4-5 ay boyunca ayda 1 oluyor, daha sık olsa biraz daha pist ağırlıklı değişiklikler yapabilirim. istanbul park güç istiyor ama şu haliyle hedef 2:30 ve olabilirse altı. senin de bu sene mekanik terslikler olmadan megane ile önden çekiş rekorunu 2:20’lere doğru çekmeni bekliyorum

araba gayet keyifli oldu. ses konusunda genel bir eleştiri var ama bunun sorumlusu gopro’un ses kayıt kapasitesi harici mikrofonlu daha pro bir video hazırladığımda ses durumu daha iyi anlaşılır teşekkürler.
    en azından benim mesajımı eleştiri olarak değilde merak olarak algılayın.. gopro dan o yollarda ben de çok sıkıntı yaşadım zaten araç klip çekimlerinde vs.. tekrardan maşallah aracınıza çok keyifli olduğu belli zaten. bir gün oralarda rastlaşırsak selam veririrm

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mustangde 229 cok ciddi deger 250+yani. Gaz tepkisi hizlanmasi felan isteksiz ve o hp ile alakasiz geldi bana

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben viraja girip de kafadan kaydığını göremedim...
    Sanki bu kafanın sertliği kilide rağmen gazlayınca kafayı dışarı çıkarıyor gibi.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)