Arkadaşlar merhaba,
Aracıma spacer almayı düşünüyorum, 5x100 bijon ölçülerim
ön 1.2cm
arka 1.5cm
aksta oluşucak 0.6cm fark frenlemede yada yol tutuşta herhangi bir sorun yaratırmı?
Teşekkürler
Arkadaşlar merhaba,
Aracıma spacer almayı düşünüyorum, 5x100 bijon ölçülerim
ön 1.2cm
arka 1.5cm
aksta oluşucak 0.6cm fark frenlemede yada yol tutuşta herhangi bir sorun yaratırmı?
Teşekkürler
Bu spacerların çıkıntılı olanları var. Jantın göbeğine oturan.
Ondan almaya çalışın.
İz genişliği artacağı için teorik olarak yol tutuşuna da katkı sağlar... (Tabi saçma sapan lastik/jant kombinasyonu yapmayacaksan)
eski aracım clio2 de onlerde 18mm, arkalarda 5mm spacer kullanmıştım.
Belirttigim ölçülerdeki spacerlar arac üstündeyken sert dönüşlerde kafadan kaymaya sebep oluyordu.
Sadece arkalar arac üstündeyken ise hafiften kıç atma eğiliminde oluyordu.
Fakat sizde ön-arka farkı sadece 3mm. cok fazla etkileyecegini düsünmüyorum.
spacerlı kullanıyorum jantlarımı fakat hiç memnun değilim deli gibi titreme var araçta yaptırdıgım tornacı beceremedı sımdı söküp elden geçirmek gerekecek sanırım merkezleme yapamıyor spacer ve yukarı aşağı doğru oynatıyor.
Benim arkalarda 50mm var. Kendim yaptim balans falan da yok. ustelik tornada yaptim cnc de degil. Balans var ise, jant arac uzerindeyken yaptirmayi deneyebilirsiniz
ben 3 cm lik kullanıyorum yol tutuşu frenleme hiç bir problem yok amam direksiyonu tam sağ veya sol yaptığımda davlumbazlara sürtüyor lastik değilimi yaptığımda 2 cm e indircem
evox
Yeni konu açmadan buraya yazayım.
FB7 Civic'e S2000 v1 jantları taktım. Arka jantlar biraz içeride kaldığı için jantın iç yüzeyi denge kollarına sürtüyor, bu yüzden 8-10mm kalınlığında spacer yaptırmam ya da almam gerek. Ankara'da alabileceğim veya yaptırabileceğim bildiğiniz bir yer var mı?
Benim aracımda 5x100 bende 5x 112 almak ya da yaptırmak istedim ama güvenemedim nedense şuan beklemedeyim. Konuyu takip ediyorum.
Arkadaşlar İzmir'de spacer imalatı yapıyoruz, forumdan mutlaka tanıyan yada iş yaptıran arkadaşlar çıkacaktır, CNC tezgahları üretip ile sorunsuz montaj garantisi veriyoruz, isteyen ulaşabilir.
0535 783 07 71
Önlerdeki açılma 24mm
Arkadaki de 30mm olacak
Çok büyük değerler değil ancak yinede tavsiyem ön ve arkanın aynı ölçüde kalması (12mm yeterli olur) 5*100 dediğiniz için söylüyorum; Polo ise mesela araç GTI ındaki En geniş jantların ET değerini öğrenmeye çalışın, sonrada kendi kullanacağınız Jantın ET sini ve alacağınız Spacer la birlikte fabrikanın ölçüp biçip sınırlandırdığı En büyük ET değerini geçmemeye çalışın, önden ve arkadan kopmaları önlemek için.. Birde Porya ile jant göbeğine bire bir uyan spacer tercih etmekte fayda var gereksiz balansın önüne geçmek için..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)