User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: İnternetten Otomobil Alım Ve Satımı Artık Tarih Oluyor.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İnternetten Otomobil Alım Ve Satımı Artık Tarih Oluyor.

2014 yılında 3,5 milyon aracın vergisiz satıldığını ifade eden Yanık, araç alım satımı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını ve internetten araç alışverişinin tarih olacağını söyledi. Yanık, noterlerdeki veri tabanlarında kişiler kimliklerini ibraz ettiklerinde noter kişinin fotoğrafını ekranda görürse dolandırıcılık olayının yüzde 90 düşeceğini kaydetti.

Oto Galericiler odası Başkanı Hakan Yanık, internetten araç alım satımlarında vatandaşların çok dikkatli olması hususunda sürekli uyarılarda bulunduklarını belirterek, “Artık dolandırıcılık öyle bir had safhaya geldi ki, kişiler her türlü bilgiyi kullanarak oto alım-satımlarında dolandırıcılığa başlamışlar. Kesinlikle elinizle dokunmadığınız, gözünüzle görmediğiniz, ekspere götürmediğiniz bir araca hiçbir şekilde kaparo dahi göndermeyin. İnternetten aracını satmak isteyenler de, kesinlikle aracınız ile ilgili plaka, motor ve şase numaraları gibi rakamsal bilgileri karşı tarafa vermeyin” dedi.

DOLANDIRICILARA ARAÇLARINIZI KAPTIRMAYIN
    Dolandırıcıların internet ve telefon üzerinden laf oyununa getirerek vatandaşları mağdur ettiğini ifade eden Yanık, “Geçtiğimiz gün internette vatandaşımız, motor ve şase numaralarını vermek suretiyle aracına ikinci bir ruhsat çıkartılması ve aracın noterden işlem görerek satılması sonucu mağdur oldu. Vatandaşlarımız mümkün olmadıkça internetten araç alışverişi yapmasınlar. Araç pazarlarına ya da oto galerilere giderek buralardan ikinci el araç alım satım işlerini yapmalılar” diye konuştu.

Araç alım satımlarında dolandırıcıların önüne geçmek için devlete önemli görev düştüğünü ifade eden Hakan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü; “İnternet dolandırıcılığının önüne geçmek zor görünse de bize göre basit. Bu konuda en büyük görev devlete düşüyor. Noterlerdeki veri tabanlarında kişiler kimliklerini ibraz ettiklerinde noter kişinin fotoğrafını ekranda görür ise, dolandırıcılık bize göre yüzde 90 düşer.”

“2014 YILINDA 3,5 MİLYON ARAÇ İNTERNETTEN VERGİSİZ SATILDI”
    İnternetten araç alım satımlarının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yanık, “2014 yılında noterlerde 5 milyon adet araç satış işlemi görülmüş. Türkiye’de toplam 60 bin civarında oto galerici esnafı, bin 600’e yakın bayi var. Bunların 2014 yılında noterden yaptıkları araç satış işlemi toplam bir milyon 500 bin adettir. Oto galerici ve bayilerin araç satış işlemlerinden devletimiz vergi almış, geriye kalan 3 milyon 500 bin adet araç satış işleminden devletimiz vergi alamamıştır. İnternetten araç alım satımlarda en büyük zararı galerici ile birlikte devletimiz görmektedir” ifadelerini kullandı.

İNTERNETTEN ARAÇ ALIM-SATIM TARİH Mİ OLUYOR?
    İkinci el oto alım-satımlarına yeni bir düzenleme getirileceğini anlatan Yanık, “Çünkü, Perakende Yasası’nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ikinci el oto alım-satımı ile ilgili düzenleme yapılması hususunda bir yetki verildi. İç Ticaret Genel Müdürü, Esnaf Genel Müdürü ve diğer bürokrasi ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Seçimden önce bu konuya bir çeki düzen verip yetki belgesi olan insanların araçları alıp satması yönünde bir düzenleme gelecek” diye konuştu.

Kaynak:Eskişehir.net

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yetki belgesi olan insanlar arabaları ucuza alıp pahalı fiyatlara satacaklar. Bence saçma. Dünya'da bir örneği olduğunu sanmıyorum. Dertleri bir yerlerden para çıkarmak. Yakında arkadaşıma hediye ettiğim bir ürün için bile hediye vergisi isteyecekler.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya Allah aşkına öyle bir yazmışlar ki sanki biz aramızda değiş tokuş yapıyoruz arabaları da vergi alamıyorlarmış. Noterde aldıklarını vergiden saymıyorlar sanırım?
    Ayrıca madem öyle koysunlar galerilere kar oranı, şu cc araçtan max yüzde şu kadar kar edebilirsin aldığın sattığın fiyatı ibraz etmek zorundasın diye, göreyim o zaman en büyük zararı kim görüyormuş.

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet önce kendi bozuk yönetimini düzeltip kazalı pert araç satışını ortadan kaldırıcak direk hurdaya ayırıcak, ondan sonra herkes paşa paşa gönül rahatlığıyla galeriden alır arabasını vergisini de öder.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternetten araç alım satımlarda en büyük zararı galerici ile birlikte devletimiz görmektedir” ifadelerini kullandı.

acaba galericiler ne zararı görüyor anlamadım ?

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olsun beyler sahibinden araba arabam vs hepsi kalksın pazardaki amcam internetten haberi yok araban neden bu kadar yüksek deyince internette piyasası bu kadar diyor hep bedavadan ilan açanlar yüzünden

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neyin vergisinden bahsediyor bunlar anlamadım ben. Zaten 50 bine alınan sıfır aracın yarısı vergi değilmi? Haliyle ikinci el fiyatındada var o vergiler. Alım satım ücreti ödeniyor zaten dertleri ne bunların?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanık çok masum rolü yapıyor ulan çakal değeri 20 olan arabayı 17 den alıp 22 ye satıyorsunuz alış 17 satış 17500 yazıp 500 liralık vergi ödüyorsunuz salak mı sandınız milleti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyin vergisinden bahsediyor bunlar anlamadım ben. Zaten 50 bine alınan sıfır aracın yarısı vergi değilmi? Haliyle ikinci el fiyatındada var o vergiler. Alım satım ücreti ödeniyor zaten dertleri ne bunların?
    Galericiler artık fatura kesiyor ya onu demek istiyor işte

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnternete de denetim şart, hangi birini denetleyecekler o ayrı konu. Eski usule dönülse bile piyasada ihtiyaç fazlası araç çok fazla o zamanda hafta sonları pazarlarda karmaşa olacak vatandaş hangi birine bakıp hangisini alıcak. İnternet büyük kolaylık ama insanımız kötü niyetini burda da kullanıyo. Ödenilen vergiler yetmedi sineğin yağını çıkartmaya başladılar yine.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok saygi deger galericiler oda baskani; önce kendi içlerindeki dolandiricilari,ückagitcilari temizlesin sonra vergiyi algiyi dusunsun...

E.Bozoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hala vergiden zarar'dan bahsediyorlar büyük sövücem şimdi

Baps.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Galericiler artık fatura kesiyor ya onu demek istiyor işte
    Tamamda fatura kesmelerinin devlete yararı yok ki. Galerici alırken 100e alıp yüzde 18 kdv 10mu ne ötv gider gösteriyor satarken 90dan satıp daha düşük gelir gösteriyor. Aradaki fark maliyeye kayıyor.
    E ben şahsi alınca ödüyorum o kdvyi ötvyi satarkende herhangi bir şey talep etmeden satıyorum fatura kesmediğim için. Gitsinler yüksek göstererek alıp düşük gösterip satanı incelesinler dertleri vergiyse

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c4sper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    “Geçtiğimiz gün internette vatandaşımız, motor ve şase numaralarını vermek suretiyle aracına ikinci bir ruhsat çıkartılması ve aracın noterden işlem görerek satılması sonucu mağdur oldu.
    İyide benim aracımın sokakta plakası da açık, ön cama bakınca şase kodu da görülüyor. Ne yapalım sokağa da mı park etmeyelim arabayı?
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamda fatura kesmelerinin devlete yararı yok ki. Galerici alırken 100e alıp yüzde 18 kdv 10mu ne ötv gider gösteriyor satarken 90dan satıp daha düşük gelir gösteriyor. Aradaki fark maliyeye kayıyor.
    E ben şahsi alınca ödüyorum o kdvyi ötvyi satarkende herhangi bir şey talep etmeden satıyorum fatura kesmediğim için. Gitsinler yüksek göstererek alıp düşük gösterip satanı incelesinler dertleri vergiyse
    bende onu demek istedim ama düşüğüne satamazlar sanırım satan varsa direk incelemeye alsınlar yapsalar bile en fazla 1000 lira kazandım der bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galericilerin %70 i zaten dolandırıcı yalancı. Her yerleri ayrı oynuyor. İstoç falan zaten sağlam giren hamile çıkıyor. Dünya kadar galerici diye dolanan ama esas tefecilik yapan adam var. Şimdi biz galericilere mi güveneceğiz. Has....
    IN BOOST WE TRUST

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha s............ler diyorum.

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekonomi bitme derecisine gelmemişmiydi 2007-2008 de ötv yi mi kdv yi mi düşürmüşlerdi araç satılmıyor diye, şimdi alım - satım olunca onamı göz diktiler? Zaten bi kişinin 3 den sonrasında beyan da bulunması gerekmiyormu? Galerici aracını nerden satıyor? İnternetten, galerici artık aracını nerden alıyor? İnternetten 100 e aldığı aracı 102 ye satar masraf gösgösterir vergi vermez veya 1 lira kar koyar 200 tl bi vergi çıkar yani bunlar zor şeyler değil, eskiden sııfr araç alım oranı neydi şuan ne? Eskiddn bmw mercedes direk zarar edilirdi şöle bi tabir vardı plakası takılan araç 10 bin düşer, şuan 10 bin fazlaya satılıyor bu sayede sıfır alımı arttı, yarısı vergi zaten. Bu arabayı satarken noter vergi, yeni sahibi zorunlu trafik yaptırrken vergi kısaca bu döngüde herkes para kazanıyor, önce dolandırıcılığın önüne geçsinler noter banka bi sistemi olmalı aynı ekran birbirlerini görmeli ortada para dolaşmamalı bunun gibi şeyler varken halen vergiden bahsediyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alım satımdan ziyade vatandaş binerken bindiriyorlar zaten yakıttan ondan bundan. Hani bir laf var ya s.medik bi kulağımızın arkası kaldı diye, oralarda bitti ikinci tura dönme çabasındalar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)