User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Konut kredisi sikintisi nasil cozulur?acill?

skaratas2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konut kredisi sikintisi nasil cozulur?acill?

Arkadaslar 25 martta halk banktan 10 yillik konut kredisi kullandim ve ev aldim ancak basvuruyu 13 de yapmistim ve 15 inde ekspertiz geldi.oda 21 nde raporu verdi.21 nde 0,85 oranla halk banktan onay geldi ve tapu islemlerine gectim ve randevu sistemi ile 24 martta tapu devrini gerceklestirdim. Evi aldigim kisi ve banka avukati ile cektigimiz kredinin transferi icin bankaya gittigimizde oranin 0,94 oldugunu ve ancak 0,92 oranla verebileceklerini soylediler, kaynarsu basimdan dokuldu, toplam odemede 9000 tl fark etti, mecburiyetten imzaladim ama bankayi yiktim, cok simirlendim.pazartesi tekrar gorusecegiz, bilgisi deneyimi olan varsa ne yapmayilim, simdiden tesekkurler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim kadarıyla bir sonuca ulaşamazsınız, faiz oranlarının arttığı zamana denk geldiniz heralde, 0.85 oranla çekeceğinize dair yazılı bir sözleşme imzaladı iseniz belki ona istinaden bişeyler yapabilirsniz, umarım olumlu sonuçlanır sizin adınıza

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sozlesmemiz yok ancak 13 unde basvuruya ait imzali kredi orani ve buna ait odeme plani var. Cok ilginc tapu devri dahi gerceklestikten sonra boylesine bir degisiklik olmasi ve bildirilmemesi garip. Adamlar 0.85 degil artik 1.5 oldu dese mahkum kalicaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakburn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla bir sonuca ulaşamazsınız, faiz oranlarının arttığı zamana denk geldiniz heralde, 0.85 oranla çekeceğinize dair yazılı bir sözleşme imzaladı iseniz belki ona istinaden bişeyler yapabilirsniz, umarım olumlu sonuçlanır sizin adınıza
    Tesekkurler...elimizi guclendirmemiz gerekecek, saglikli doneler yok. Bankalar isin ustasi ama siradan bir insanin bunu tahminetmesi mumukun degil, boyle kotu bir deneyimi olmasi lazim.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bankanın size bilgi vermesi gerekirdi aynı şey benim başıma geldi aradılar cumaya kadar kullanmazsanız oranınız 0.84'ten 0.90'a çıkacak diye bende kullanmıştım o süre zarfı içerisinde sorun olmadı ama bilgilendirmemeleri çok saçma olmuş

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skaratas2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sozlesmemiz yok ancak 13 unde basvuruya ait imzali kredi orani ve buna ait odeme plani var. Cok ilginc tapu devri dahi gerceklestikten sonra boylesine bir degisiklik olmasi ve bildirilmemesi garip. Adamlar 0.85 degil artik 1.5 oldu dese mahkum kalicaz.
    belki imzalı odeme planı vs ile şikayet ederek birşeyler elde edebilirsiniz?

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gidin tüketici mahkemesine önceki verilen planla. En nihayetinde tarih ve rakamlar belli. Bu resmen fırsatçılık. Göz ardı etmeyin bu fırsatçılığı.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Imzalamak kabullenmek oluyor malesef

Orada ufak puntolarda bu tekliftir faiz oranlari değiştirme hakki saklıdır filan gibi bir ibare varsa

Gecmis olsun

Hayırlı olsun bu arada eviniz

zafer_0403 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizinkine yakın bir durum kardeşimin başına geldi. Gene aynı banka 0,64 ten krediyi vereceğini söyledi ok dedik eve exper geldi. Exper'de onayı verdi daha sonra banka bize kredi oranları malasef 0,75' e çıktı dedi bizde bizi ilgilendiren bir durum yok dedik. Çünkü eve experin gelmesi, sizin ve bankanın o oranı kabul etmesi anlamına geliyor. Bizde bankada baya barış çağırış yaptık üst düzey birilerini telefonla görüştürdüler ve nitekim ilk söyledikleri oran ile çektik. Anladığım kadarı ile bu durumu size orada söylemelerinin sebebi köşeye sıkıştırmak bir nevi imzalama ve kabul etmeyi zorunlu hale getiriyorlar. Exper geldikten sonra söyleseler belki kabul etmeyeceksiniz.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmza kabul beyanıdır, imza attıysanız eğer hak iddia etmeniz çok zor.

9000 TL az rakam değil. Sözleşmenizde " kredi oanyının verildiği günki faiz oranı" kullanılacaktır gibi bir ibare var mı ?

Zor durumda kaldığınız için imza atmışsınız ama keşke atmasaydınız, hakkınızı aramanız daha kolay olurdu.

Bu da sanırım bankaların yeni oyunu. Tapu harçları vs yattıktan sonra alıcı nasıl olsa vazgeçmez diyerek bu şekilde davranıyorlar.

Adınıza çok üzüldüm gerçekten. Kulağımıza küpe olsun bizimde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkeze tesekkurler arkadaslar, tapu islemi bittikten sonra satici ile bankaya gelip transfer islemlerine basladiginizda durumu anliyorsunuz ve evi aldiginiz kiside o parayi almak icin bekliyor artik, imzalamkatan baska care kalmiyor.ne olursa olsun bu alisveris sekli ticarete lekedir. Umarim kimsenin basina gelmez, ben hukuk yollarina yarin basvuracagim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cidden cok skntili bir durum. Bankalar cin olmus. Evi ustune aliyorsun, ortada para yok. Bddk ve basbakanliga sikayet etmek yararli olabilir ayrica

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmzayı atmış kabul etmişsin artık
    evox

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kunteper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cidden cok skntili bir durum. Bankalar cin olmus. Evi ustune aliyorsun, ortada para yok. Bddk ve basbakanliga sikayet etmek yararli olabilir ayrica
    İlgili tum kurumlara bildirecegim, basta bimer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünden beri sizin durumla ilgili araştırma yapıyorum, açıkça "bel altı" vurup sizin mağduriyetiniz den ( kredi çekmek zorunda kalmanız) faydalanmışlar.

6102 sayılı kanunun 55. maddesinin 11. maddesi sizin durumla biraz örtüşüyor.

Benim takıldığım nokta şu, siz 0.83 ten anlaştığınızda zaten başvuru yapıp sözleşme imzalamış mıydınız ?

Yani akitin gerçekleştiği gün esasında sizin ilk imza attığınız tarih olmalı.

Kaldı ki o an faizler 0.83 ten 0.50 ye düşse idi (rakamlar farazi) banka sizin lehinizde olan bu durumu eminim uygulamayacaktı.

son durum umaırm istediğiniz gibi olur. Kendi cebimden çıkmış kadar üzüldüm sinirim bozuldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler ilginiz için. İnceleyeceğim Kanunu. 13 ünde sadece 0,85 orana ait ödeme planı verdiler bize.imzaladılar kaşelediler ve bizde kabul ettik. Akabinde ekspertizi yönlendirdiler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skaratas2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler ilginiz için. İnceleyeceğim Kanunu. 13 ünde sadece 0,85 orana ait ödeme planı verdiler bize.imzaladılar kaşelediler ve bizde kabul ettik. Akabinde ekspertizi yönlendirdiler.
    Evrakın olması süper, sonuçta size bir icap ta bulunuyor siz de kabul ediyorsunuz.

Hukuktaki en klasik bilgi dir bu. Davalık olma durumunuzda sizin lehinize kullanılacak en güzel kanıt.

Sanıyorum banka bu evrakı verdiğini ya unuttu ya da nasıl olsa üstüne düşmezler (dava açmazlar) klasik tüketici olarak susar kabullenir diyerek işlem yaptılar.

Umarım durum lehinize sonuçlanır.

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evrakın olması süper, sonuçta size bir icap ta bulunuyor siz de kabul ediyorsunuz.

Hukuktaki en klasik bilgi dir bu. Davalık olma durumunuzda sizin lehinize kullanılacak en güzel kanıt.

Sanıyorum banka bu evrakı verdiğini ya unuttu ya da nasıl olsa üstüne düşmezler (dava açmazlar) klasik tüketici olarak susar kabullenir diyerek işlem yaptılar.

Umarım durum lehinize sonuçlanır.
    ödeme planı var elinizde ama krediyi o tarihte kullanmamışsınız aradan geçen sürede faizlerde artış olmuş banka kendini çok güzel haklı çıkarır bence pek yapacak bişey yok geçmiş olsun yinede bimere bddk ya yazmaktan bişey kaybetmezsiniz en azından şansınızı deneyin ama mahkemede iş pek alehinize sonuçlanacak gibi durmuyor

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alıntı yanlışlıkla oldu düzelt butonuda yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)