User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Ben borcumu ödedim (Hikaye)

ScarpRex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ben borcumu ödedim (Hikaye)

Önceki hikaye konum okumadan attığım bir post sonucu banlanmam ile sonuçlanmıştı bu sefer daha dikkatli davranacağim

(Alıntıdır)

lisedeyim o zamanlar.

günlük harçlığım okul kantininden bir simit+ayran alacak kadar. sabah kalktım. ateşler içindeyim. ama okula gitmem lazım. kalktım koyuldum yola. yağmur yağıyor. ve hava çok soğuk. beni yıldıramadı tabi. varış noktasına yani okula varana kadar her türlü güçlük ile mücadeleye hazırım.

okula vardım. 15 dakika falan var. okulun tam girişinde bir pastane vardı. kahvaltı yapmadığım için girip hemen simit+ayran alıp karnımı doyurdum. ama ıpıslak olmuşum. bir taraftan da deli gibi öksürüyorum.

derse girdik. ilk ders edebiyat. hoca geldi sınıfa girdi yoklama aldı. sonra ayağa kalkıp tam derse başlayacakken ben yine öksürmeye başladım. sanki iç organlarım ağzımdan çıkacak gibi öksürüyorum. ıslandığımı da görünce hasta hasta durumumun çok daha kötüye gideceğini söyleyip sen eve geri git dedi. önce direttim. ama sözümü geçiremedim. gidip bir izin kağıdı alıp bahçeye çıktım.

yağmur.. yine yağmaya devam ediyor. param da yok. okulun önünden minibüsler geçiyor. çocukluk işte, binip gitsem kim fark edecek ki? sıvışırım araya. zaten hem çocuğum, hem hastayım. ses etmezler. bindim, gidiyoruz. şoför bağırdı. ücretini vermeyen var mı diye. ses çıkarmadım tabi. az daha gittikten sonra dikiz aynasından bana bakıp "sen kimin oğlusun? niye paranı vermedin?" sustum kaldım. utandım. cevap veremedim. inmek istedim ama o an öyle bir şok etmiş ki beni çocuk halimle, buna da yeltenemedim. sonra 28-30 yaşlarında bir abi cebinden para çıkardı. arkadaşın parasını buradan alın dedi. utandım. şoför ilk başta "ya o kadar önemli değil ama alışkanlık yapıyor bunlarda" gibisinden bir şeyler söyledi. minibüste herkes bana bakıyor ve ben utanmaya devam ediyorum. sonra o abi dedi ki; öğrenci adam, sabahın köründe nereden bulsun para dedi. zaten ıpıslak olmuş. ayıp değil mi şoför bey dedi. ben hala utanıyorum. inmem gereken yer geldi ama sesimi çıkaramadığım için geçtik. minibüsün ilk durduğu yerde inmeye karar verdim. sonra minibüs durdu ve indim. peşimden de paramı veren o abi indi. bana "genç adam" diye seslendi. dönüp baktım. utanacak bir şey yok. git hemen üzerini değiştir yoksa hasta olacaksın dedi. ben de bir gün borcumu öderim abi dedim. ve dönüp gittim. ama o gün hep aklımda.

bugün ise işten çıktım. yorucu ve stresli bir gün her zamanki gibi. neyse durakta minibüs bekliyorum. tam da okulun çıkış saatiymiş. durak öğrenci kaynıyor. bi minibüs geldi ve bindim. takriben 9-10 tane öğrenci binmiştir. biraz gittik. çok kalabalık ama hareket edecek alan bile yok. şoför seslendi. öğrencilerden 2 kişi geldi sadece, diğerleri de göndersin. ses çıkmadı. o sessizlik bana lisede yaşadığım olayı hatırlattı. sonra bi daha seslendi. 2 kişinin parasını geri verip bütün öğrencileri indiririm bakın dedi. çocukları rencide etmemek için sesimi çıkarmadım. hem şoförün boş atıp dolu tutmaya çalıştığını düşünüyordum. sonra birden ani bir fren ile durduk. arkaya 2 lira uzattı. öğrenciler parasını alıp aşağı insin dedi. artık kan beynime sıçradı. 20 lira uzattım. arkadaşların parasını buradan al, kimseyi de indiremezsin aşağı dedim. aynı sözleri ikinci kez duyuyordum. abi alışkanlık yapıyor bunlarda gibisinden bir şeyler mırıldandı. ben de ne var yani? akşam akşam çocukların belki parası yoktur. niye dışarı atmaya kalkıyorsun* abisi olacak yaşta yaptığın hiç yakışıyor mu? zaten buradan sonra yolcu almıyorsun, taş atıpta kolun mu yoruldu? dedim. sustu. parayı geri gönderdi. almadım. çocukların parasını al buradan. 10 lira için bu çocukları yolda bırakma imkanını vermeyeceğim sana dedim. sustu. minibüste herkes sustu. çocuklardan biri kulağıma yanaşıp sağol abi dedi. sonra o abi aklıma geldi. ona borcumu ödeyeceğime söz vermiştim.

ben o abiye olan borcumu bugün ödedim.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memleketin zamına koydunuz..

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu taşıdım, ayrıca hikaye de çok güzelmiş.

junicb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu meşhur alperen vakası sandım. İyi ki de değilmiş. Güzel hikayeydi.
    Drive to win!

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel hikaye.Buna benzer bir durumda bende vardı.
    Yaşım 7-8 falan.(Yıl 97-98) Ailemin maddi durumu çok kötü.Ama sağlığımız sıhhatimiz yerinde.O zamanlar sokak satıcıları çok meşhurdu.Yeşil nohut satılırdı Anadol kamyonetlerin arkasında.Evimizde ikinci kattı.Anadol kamyoneti gören çocuklar hemen evlere koşar para alırdı.Şu an yeşil nohut kaç para bilmiyorum ama maksimum 2 ekmek parasıdır herhalde.Bende koştum tabi eve.Bastım zile.Anam balkona çıktı.Anne dedim yeşil nohutçu geliyor.Para atarmısın alabilir miyim? Annem baban para bırakmamış oğlum dedi.(Çocuktum ama herşeyi anlıyordum tabi.) Hiç 2.ye söylemedim bile.Arkadaşlarım kaldırımda oturmuş yiyiyordu.Hepsi ikram ettiler.Çocukluk aklı işte.Ben sevmiyorum dedim utanıp.Aslında halâ daha bayılırım.Eve geldim sonra annem ağlamış.Sordum.Gözüme toz kaçmış dedi.O gün bugündür ne zaman üzülse ben 2 kat üzülürüm.
    Aradan 18 yıl geçti.Annem babamla aynı dükkanda çalışmaya başladı.Şu anda çok şükür herşeyimiz var fazlasıyla.Bu hikaye ne aman aklıma gelse gözlerim dolar.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be gözlerim doldu.

dn4859 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonuçta bir hikaye ancak burada her iki olayda minibüscüleri parayı istediği için ayıplama durumu söz konusu, mesela sabahki simit+ayran alınan pastahaneye 9 çocuk gitse orta sehpadan 9 simit+9 ayran alsa, 2 tanesi parasını verse ve pastahane sahibi de parasını istese ondada aynı şekilde hikaye yazarının kan beynine sıçraya bilirmiydi. Veya gerçekten ihtiyacı olan çocuk usulca gelip şöföre "abi bu seferlik idare et" diye söylese sizce sonuç herkes için daha iyi olmazmıydı.

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok guzeldi benimde basidam gecerdi boyle olaylar cok pis duygulandim.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    duygulandırdı

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabah sabah aglattiniz.... cok var bizde boyle hikayeler cok ....
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok iyi güzel bir hikayen olmuş gerçekten duyarlılığın için teşekkür ederiz..
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alinti ama guzel

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kimseyi yoklukla sınamasın ama hikaye saçma

cgnozdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla duygulandırdı çok güzelmiş.
    What Goes Around,Goes Around

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekşi sözlükten alıntı sanırım, ilk okuduğumda ben de çok duygulanmıştım.

Şirzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi ince gözlerim doldu be
    JUST A DRİVE...

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dn4859 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuçta bir hikaye ancak burada her iki olayda minibüscüleri parayı istediği için ayıplama durumu söz konusu, mesela sabahki simit+ayran alınan pastahaneye 9 çocuk gitse orta sehpadan 9 simit+9 ayran alsa, 2 tanesi parasını verse ve pastahane sahibi de parasını istese ondada aynı şekilde hikaye yazarının kan beynine sıçraya bilirmiydi. Veya gerçekten ihtiyacı olan çocuk usulca gelip şöföre "abi bu seferlik idare et" diye söylese sizce sonuç herkes için daha iyi olmazmıydı.
    bu tip insanlara bende tanık oldum, yani hikayede geçen gibi gerçekten ne para vericem kaynayıp gidiyorum işte diyenler var. ama birde gerçekten o an cebinde parası olmayıp zor durumda ihtiyacen bunu yapanlar var. Şahsen empati kuruyorum ben gidip minibüscüye böyle böyle diyemem cebimde para yok abi idare et gibisinden anca tanıdık vs. çıkması lazım. Yani o 2 kısımda benim beynim duruyor gerçekten düşünmeyi bırakıyor gibi.

hikaye gerçekten çok güzel, bende ilk okuduğumda iyi duygulanmıştım. Keşke herkes kendine yapılan iyilikleri unutmasa ve bu kendine uzatılan eli bir gün bir yerde başkasına uzatmayı borç bilse. Paylaşım için teşekkürler.
    TR - B13

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hem fakir hem uckagitci amk..

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yokluk aslında herkesin tatması gereken bir şey.Şu anda elinizde tuttuğunuz telefon parasına geçinmeye çalışan insanlar var.Yokluktan gelip geldiği yeri unutanlara lafım yok.Ama geldiği yerin unutmayanlara saygım çok büyüktür.

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kimseyi yoklukla sınamasın gerçekten çok zor. Buna benzer olayda ben yaşamıştım, insan duygulanıo gerçekten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)