User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
79 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sıfır Araç En İyi Rodaj Nasıl Yapılır Hk ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Sıfır Araç En İyi Rodaj Nasıl Yapılır Hk ?

Herkese hayırlı günler hayırlı güzel haftasonları...

Az yaksın yakıt hiç olmasın biraz gösterişli olsun parça ucuz olsun dedik , Hiç akılda yokken ocak ayında 2010 model symbol aldık 1.5dci gösteriş sıfır Elimizden geldiği kadar birşeyler yaptık binmek için yaptık ama kısmet değilmiş.

Gezmek için gitttiğimiz seat bayisinde bir anda son 1 adet kalmış kırmızı fr siparişini verdik allahın izniyle.

Sonra nete koymamla 2 gün içinde symbol sattık gitti.

Gelelim konumuza araç 23 gün sonra teslim ispanyadan yola çıktı yüksek ihtimal gemidedir. Aracımızın rodajını en iyi nasıl yaparız ? Üzmeden şişirmeden zorlamadan incitmeden en iyi rodaj nasıl yapılır motor en iyi ev verimli nasıl açılır ?

Herkese teşşekür ederim...

Sattığım symbol

FR

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rodaj hakkında herkes bir şeyler söylüyor özellikle tsi ler için rodaj sonrası yağ değişimi gerekli diyen var en az 1500 km sakin sür 3.devri geçme diyen var ( satış danışmanı ) bilenler illaki vardır burda bende doğrusunu merak ediyorum açıkçası. Araç için şimdiden hayırlı uğurlu olsun

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlı ugurlu olsun
    bende fr ı ilk aldıgım zaman ilk 1000 km dikkat ettim 4k devir üstüne cıkmamaya özen gösterdim
    bi abimin verdiği önerileri dinledim
    2 haftada bir uzun yolda 1000 km sonra 200-220 arası seyir ettim 5 - 10 dakika aralıklar ile sonra dinlendirdim 100-120 ile

çoğu kişi rodaj yok diyor yeni motorlarda belki de psikoljiktir fakat
    benim aracım 18 jantlı idi
    aynı aracın 17 jantlısını 200 km suratte takribi 1.5-2 boy geçiyordum

Kazasız belasız kullanmanız dileğimle ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exclusive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rodaj hakkında herkes bir şeyler söylüyor özellikle tsi ler için rodaj sonrası yağ değişimi gerekli diyen var en az 1500 km sakin sür 3.devri geçme diyen var ( satış danışmanı ) bilenler illaki vardır burda bende doğrusunu merak ediyorum açıkçası. Araç için şimdiden hayırlı uğurlu olsun
    Aynende öyle her kafadan ayrı bir ses çıkıyor burda konuya açıklık getiricez inşallah , Teşşekür ederim abicim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle hayırlı ugurlu olsun
    bende fr ı ilk aldıgım zaman ilk 1000 km dikkat ettim 4k devir üstüne cıkmamaya özen gösterdim
    bi abimin verdiği önerileri dinledim
    2 haftada bir uzun yolda 1000 km sonra 200-220 arası seyir ettim 5 - 10 dakika aralıklar ile sonra dinlendirdim 100-120 ile

çoğu kişi rodaj yok diyor yeni motorlarda belki de psikoljiktir fakat
    benim aracım 18 jantlı idi
    aynı aracın 17 jantlısını 200 km suratte takribi 1.5-2 boy geçiyordum

Kazasız belasız kullanmanız dileğimle ..
    Teşşekür ederim öncelikle.
    Dediklerini harfiyen dikkate alıcam bire bir uygulucam inşallah tekrar teşşekürler.

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sımdıden hayırlı uğurlu olsun

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrikasyon motorda rodaj kalmadı bence. Sonuçta rodaj dedigimiz süreç parçaların birbirine alışma sureci degil mıdır? Artık parçalar cok cok küçük toleranslarla üretiliyor. Kitapçıklardaki talimatların güvenlik amacli, montaj hatası gibi bir durum olursa tehlikeye yol açmasın diye yazıldığını dusunuyorum ama net bilgim yok, kendi cikarimlarim. Tech bu konuyu aydınlatır
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ünal turanı ara yurdun önüne getirsin bütün kekoları, "tedavi olmak istiyorum"de, girsinler 2-3 dakika kesiciye, kız arkadaşınada yaz; barışmazsak tedaviye devam.

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servisten kesici kesici cikarim rodaj budur garantisi var abi niye dert ediyorsun patlarsa degistirirsin

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rodajin gerekliligi sifir araclarda uretim sonucu olusan mikro capak tarzi, keskin kenar kose tarzi seyleri torpulemekti. Yeni uretim bicimleriyle bunlar oldukca azaldi. Ama yine de onemli tabi.

Sifir km aracin rodaji sadece motor yapilmis bir arac ile ayni degil. Frenin bile rodaji var. Oncelikle bu.

Mantik, motora fazla yuk bindirmemekte. Ilk 1000-1200km boyunca, sifir km bir aracin gaydlari gomlekleri piston segman devirdaim yag pompalari her seyi yeni ve yeni uretilmis. Bu tarz hareket eden parcalar ileride daha rahat hareket etmek icin bir yatak olusturacaklar kendilerine. Bu da surekli yuksek devirlerde hasar acabilir.

Ilk 1000kusur kmde, gaz pedalina tam basilmamali. Turbo tamamen doldurulmamali, yani peak basinc mumkun oldugunca vermemeli. Ama en onemlisi arac manuelse avans vurulmamali. Cok ust devirlerden ani vites degisimlerinden kacinilmali. Turbolu arac, rodaj icin degil her zaman icin kapatirken 1 dakika falan beklenmeli ki turbo yuksek devir donerken yaglamasi kesilmesin. ani fren yapmayin. Arka arkaya sert virajlara girmeyin ki amortisor takozlari, fisekler alissin. Dayı gibi kullancaksiniz yani kisaca.

Bu capaklar atilinca motordan yag filtresi ve yag degisimi guzel olur.

Hayirli olsun.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

ahmet_xy
    Misafir
    hayırlı olsun. klasik yağ eksiltme problemleri FR'de de olabiliyor. yağ seviyesini sık sık kontrol et.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rodajin gerekliligi sifir araclarda uretim sonucu olusan mikro capak tarzi, keskin kenar kose tarzi seyleri torpulemekti. Yeni uretim bicimleriyle bunlar oldukca azaldi. Ama yine de onemli tabi.

Sifir km aracin rodaji sadece motor yapilmis bir arac ile ayni degil. Frenin bile rodaji var. Oncelikle bu.

Mantik, motora fazla yuk bindirmemekte. Ilk 1000-1200km boyunca, sifir km bir aracin gaydlari gomlekleri piston segman devirdaim yag pompalari her seyi yeni ve yeni uretilmis. Bu tarz hareket eden parcalar ileride daha rahat hareket etmek icin bir yatak olusturacaklar kendilerine. Bu da surekli yuksek devirlerde hasar acabilir.

Ilk 1000kusur kmde, gaz pedalina tam basilmamali. Turbo tamamen doldurulmamali, yani peak basinc mumkun oldugunca vermemeli. Ama en onemlisi arac manuelse avans vurulmamali. Cok ust devirlerden ani vites degisimlerinden kacinilmali. Turbolu arac, rodaj icin degil her zaman icin kapatirken 1 dakika falan beklenmeli ki turbo yuksek devir donerken yaglamasi kesilmesin. ani fren yapmayin. Arka arkaya sert virajlara girmeyin ki amortisor takozlari, fisekler alissin. Dayı gibi kullancaksiniz yani kisaca.

Bu capaklar atilinca motordan yag filtresi ve yag degisimi guzel olur.

Hayirli olsun.
    Abi erinmeyip tek tek yazdığın için çok teşşekür ederim. Dediklerin hepsini dikkate alıcam ve yapıcam. Teşşekür ederim.

Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun. klasik yağ eksiltme problemleri FR'de de olabiliyor. yağ seviyesini sık sık kontrol et.
    Yağ eksiltme nadir görülen birşey dediler FR'de ama dikkate alıcam abi , Teşşekür ederim

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende takipteyim konuyu. Passat 1.4 Tsi aldım salı günü teslim edilecek. Bana söylenen ise ileride hantal kalmaması için arabayı yüksek devirde kullanmam. Ama sıfır arabayı çok sıkıştırmak bana pek mantıklı gelmiyor. Kimiside al kafana göre kullan eskidenmiş o rodaj olayı diyorlar.

Birde asıl merak ettiğim ilk kez turbo bir arabam olacak kullanırken nelere dikkat etmem gerekiyor ?

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bende takip teyim leon mu ibiza cupramı diye arada kalıp ibiza cupra aldım hatamı ettim bilmiyorum ama rodaj konusunda fikir olur banada
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rodaj modaj hikaye eskidendi o işler. Fabrikada zaten testler yapılırken yüksek devirlere getiriyorlar arabaları. Gönül rahatlığıyla bin zaten 0 km araba alıyorsun istesende sıka sıka gidemezsin

Rodaj yüksek performans arabaları için önemli bir durum ama binek arabalarda yok artık.

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıfır lastik aldığınızda bile ilk 150 km ani hareketlerden kaçınmanız önerilir. Fren diskleriniz değiştirildiğinde de aynı şekilde belirli bi süre sakin kullanmanız önerilir. Rodaj diye bir şey kalmadı ne demek. Sıfır araba alıyorsun HER PARÇASI sıfır.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Burak-Akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu yararlı olmuş takipteyim. Ayrica seat ın tasarımları gittikce güzellesiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene arkadaşıma FR alırken danışman kişi cupralara 3000 km rodaj öneriyoruz ama frlarda bu durum yok demişti. ancak sıfır araçlarda şahsen en azından 1000 km olabildiğince sert ve "coşkulu" tepkilerden kaçınırım

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O değilde geçen limana gemiden 640 tane duster indirdik. Kullananlara baktımda 1. Viteste kesiciye sokan tipler vardı.

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değilde geçen limana gemiden 640 tane duster indirdik. Kullananlara baktımda 1. Viteste kesiciye sokan tipler vardı.
    Aliciyla ozel anlasma yaparak yollanan gorevliler onlar, hizli rodaj adi altinda her turlu makasa ve darbeye hizli test yapiyorlar. umarim gorev askiyla yanip tutusup airbaglarinde rodajini ustlenmezler.

Konu cok yararli olmus, acik acik yazan usenmeyen herkese tesekkurler
    TR - B13

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)