User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
65 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Rusya'da yaşam ve yurtdışı para gönderme-çekme hakkında bilgisi olan?

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Rusya'da yaşam ve yurtdışı para gönderme-çekme hakkında bilgisi olan?

Haziranın ortalarında Rusya'ya gidiyorum 1,5ay orada kalacağım.Fakat öğrenmek istediğim bir kaç konu var.Bunlardan en önemlisi;
    1)Türkiye'den ailem para gönderdiğinde atmden çekerken para kesiliyormuş.Bu her bankada aynı mı veya bu kesintinin olmamasını sağlayacak bir durum var mı?
    2)Devletten kyk kredisi alıyorum.Ayın 6sında bu para yattığında bu parada da mı kesinti olacak?
    3)Yeşil pasaportum var vize istemiyor fakat 30gün süre hakkı tanınmış.Bu 30günde gir çık yapacağım (Gürcistan'a veya Ukrayna'ya hangisine ulaşım daha ucuzsa ) fakat bunu başka şekilde uzatma durumu var mıdır?45gün kalsam ufak bir para cezası veriliyorsa o da olur yoksa çık gir aynı parayı bulacak.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
    En önemli üç konu bu benim için diğerleri ise;
    Kampta kalacağım fakat daha sonra Moskova'yı gezmek istiyorum oradan da St.Petersburg'a geçme düşüncem var tabi bunlar para durumuma göre değişecek ama oldu ki Moskova'dan St.Petersburg'a geçme durumum oldu.En ucuz ulaşım hangisidir?Trenler güvenli mi?Bir site de baktım otobüs trenden daha ucuzdu.Böyle kampanyalı bildiğiniz siteler varsa çok yardımcı olursunuz.
    Bunların dışında yine bilgi vermek isteyen olursa her türlü bilgiye açığım
    Gideceğim yer Krasnodar.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Erden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapi kredide kesinti degilde kur farki oluyor (Bankadan bankaya degisebilir). Kredi karti kullanabilirsin.
    Gir cik yap daha guvenli. Rusyada hersey birsekilde olur ama daha sonradan basina is alabilirsin.
    Trenler kesinlikle guvenlidir. Otobusu unut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atm den para kesilmesine takilma, yuzde 1-2 bisey kesiyorlar. Cok degil yani. Krediyi de cekersin yine bir atmden

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapi kredide kesinti degilde kur farki oluyor (Bankadan bankaya degisebilir). Kredi karti kullanabilirsin.
    Gir cik yap daha guvenli. Rusyada hersey birsekilde olur ama daha sonradan basina is alabilirsin.
    Trenler kesinlikle guvenlidir. Otobusu unut.
    Otobüs daha mı sakıncalı abi neden?Ben de öyle düşüdnüm hiç riske atmayım en iyisi gir çık yapim.Oralarda rezil olmak da var.Bir sorum daha olacaktı.Giderken parayı Rus rublesine çevirip mi gideyim yoksa Rusya'ya geçince mi halledeyim.Bu fark ediyor mu?Teşekkürler yorum için.

Alıntı kunteper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atm den para kesilmesine takilma, yuzde 1-2 bisey kesiyorlar. Cok degil yani. Krediyi de cekersin yine bir atmden
    100dolardan 30dolarını kesiyorlar filan diye duyum aldım o yüzden merak ettim az para değil sonuçta.Teşekkürler yorum için.

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atm kartını kullanabilirsin.Çok az bir kur farkı oluyor.
    Tek seferde yanılmıyorsam 10000 dolar götürebiliyorsun.
    Denizbank da hesap açarsan kesinti daha az olabilir.
    Moskova da arabalar konusunda kafayı yedirir,Peter de tarih ve şehir olarak efsanedir.
    Ulaşım için ben olsam uçak tercih ederdir.Rusya iç hatlar baya uygun fiyatları.Benim şubat ayında Moskova-Peters gidiş dönüşüm 180 TL ye denk gelmişti.
    Yanında çok fazla para taşımana gerek yok.Kredi kartı heryerde geçiyor.
    Kiril alfabesini bilmiyorsan şimdiden öğrenmeye başla.
    Ukrayna ya gidersen Kiev hariç biryere gitmeni tavsiye ederim.
    Sormak istediğin bişeyler olursa PM den sorabilirsin.
    ---BTU cupra---

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otobüs daha mı sakıncalı abi neden?Ben de öyle düşüdnüm hiç riske atmayım en iyisi gir çık yapim.Oralarda rezil olmak da var.Bir sorum daha olacaktı.Giderken parayı Rus rublesine çevirip mi gideyim yoksa Rusya'ya geçince mi halledeyim.Bu fark ediyor mu?Teşekkürler yorum için.

100dolardan 30dolarını kesiyorlar filan diye duyum aldım o yüzden merak ettim az para değil sonuçta.Teşekkürler yorum için.

Rusyada otobus yolculugu Turkiyedeki gibi tercih edilen bir sistem degil.
    Trenler iyidir ve cok kullanilir. Ucaktan eglenceli olabilir. Moskova-peter arasi hizli tren var ucagi hic dusunmem bile. Sehrin merkezinden merkezine gidiyor.
    Krasnador-moskova arasinida trende 4 veya 2 kisilik odalar var onlarda tercih ederdim.

Dolar veya euro yapabilirsin. Ruble almak zararli oluyordu daha once 2 senedir turkiyeye gelmedim son zamanlarda nasil bilmiyorum.

Ic hatlar her zaman uygun olmuyor. istanbul-moskovadan daha pahaliya bilet aldigim cok oldu.

ATM normal banka hesap karti ise hesapda paran olsa bile problem yasadigim cok oldu ve nakit cekmen gerekebilir. Kredi karti sorunsuz calisiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Moskova da arabalar konusunda kafayı yedirir,Peter de tarih ve şehir olarak efsanedir.
    Ulaşım için ben olsam uçak tercih ederdir.Rusya iç hatlar baya uygun fiyatları.Benim şubat ayında Moskova-Peters gidiş dönüşüm 180 TL ye denk gelmişti.

Moskova sirf arabalar konusunda degil her konuda cok iyidir )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cheers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rusyada otobus yolculugu Turkiyedeki gibi tercih edilen bir sistem degil.
    Trenler iyidir ve cok kullanilir. Ucaktan eglenceli olabilir. Moskova-peter arasi hizli tren var ucagi hic dusunmem bile. Sehrin merkezinden merkezine gidiyor.
    Krasnador-moskova arasinida trende 4 veya 2 kisilik odalar var onlarda tercih ederdim.

Dolar veya euro yapabilirsin. Ruble almak zararli oluyordu daha once 2 senedir turkiyeye gelmedim son zamanlarda nasil bilmiyorum.

Ic hatlar her zaman uygun olmuyor. istanbul-moskovadan daha pahaliya bilet aldigim cok oldu.

ATM normal banka hesap karti ise hesapda paran olsa bile problem yasadigim cok oldu ve nakit cekmen gerekebilir. Kredi karti sorunsuz calisiyor.

Bankaları bir araştırayim abi denizbanka da bir gideyim.Moskova'ya mutlaka gitmek istiyorum zaten Ordan geçebilirsem St.Petersburg ordan da Finlandiya yap dediler feribotla.O konuda bir fikriniz var mı abi bir yorum yapabilir misiniz?
    Hesap kartım var genel de onu kullanıyorum.Kredi kartına pek girmek istemiyorum ama hesap kartında sıkıntı neden kaynaklı oluyor?
    Bende genel olarak tren istiyorum hızlı tren hattını duyduğum iyi oldu.Onu bir değerlendireyim güzel oldu Rusları hep kötü gösteriyorlar filmlerde trende veya başka yer de sıkıntı çıkar mı?Moskova'da turiste sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Bayağı turist geliyor sonuçta ama Krasnodar-Rusya arasında şüpheliyim.Dikkat etmem gereken konular var mıdır?
    Bir de Moskova'da hosteller de kalsam sıkıntı olur mu?
    Yorumlarınız için çok teşekkürler

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ben de Kıbrıs'tayım. Eğer buradaki gibiyse 30günlük vize süresi bittiğinde gir çık yapmana gerek yok. Emniyet 90 güne kadar uzatabiliyor. Bi araştır istersen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Kıbrıs'tayım. Eğer buradaki gibiyse 30günlük vize süresi bittiğinde gir çık yapmana gerek yok. Emniyet 90 güne kadar uzatabiliyor. Bi araştır istersen.
    Sağol abi bir araştırim inşallah vardır beni çok rahatlatır

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para konusunu birseferde halledeceksen yada araştırdığın kesintiler %10a kadarsa bu söylediğime bulaşma ama 4 5 kere para transferi yapacaksan 'webmoney'i araştır derim.

Paypal'ın rus versiyonu, Tr'de de şubeleri var Rusya zaten merkezleri. Biz aylardır 4-5 haneli transferler yapıyoruz bir sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. Kesinti olarakta %3,5 alıyorlar sadece. Tabi ailenin internetle arası iyi değilse yine hiç bulaşma bu yönteme.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit olmadığı için ekleme, webmoney kullanmayan arkadaşlarımız enpara kullanıyorlar genelde. Onunda kesintileri diğerlerinden düşük sanırım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Edit olmadığı için ekleme, webmoney kullanmayan arkadaşlarımız enpara kullanıyorlar genelde. Onunda kesintileri diğerlerinden düşük sanırım..
    Aslında ilk giderken alıp gideceğim bir daha yatırma gereksinimi olmayadabilir.Fakat her ihtimale karşı araştırıyorum.Çünkü gezmek istiyorum gitmişken ve bunun için para yetmezse de gönderirlerse çok fazla kesilsin istemiyorum.Peki ben giderken karta yatırıp gitsem ordan çekerken kesilme oluyor mu yine?

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kabin memuruyum, yurtdışında ve duty freelerde hep kredi kartımı kullanıyorum. Öyle müthiş kur farkları yok emin olabilirsiniz.

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruble burdan alıp gitme, dolar yada euro ile gider isen moskova da her türlü bozdurursun . Hava alanında para bozdurma çünkü kur farkı çok oluyor. Otobüs değil tren en mantıklı olanı.Nihayetinde metropol uyanık olmaya bak, gürcü azeri ve ozbeklere pek guvenme kredi kartı kullanmak banka kartına göre çok daha güvenilir ve garanti.Kartını yurt dışı kullanıma actir.Online limit koyar kaldirirsin sıkıntı olmaz.birazcık pahalıdır moskova fiyat arastir birşeyler alırken çünkü çok fark olabiliyor .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bankaları bir araştırayim abi denizbanka da bir gideyim.Moskova'ya mutlaka gitmek istiyorum zaten Ordan geçebilirsem St.Petersburg ordan da Finlandiya yap dediler feribotla.O konuda bir fikriniz var mı abi bir yorum yapabilir misiniz?
    Hesap kartım var genel de onu kullanıyorum.Kredi kartına pek girmek istemiyorum ama hesap kartında sıkıntı neden kaynaklı oluyor?
    Bende genel olarak tren istiyorum hızlı tren hattını duyduğum iyi oldu.Onu bir değerlendireyim güzel oldu Rusları hep kötü gösteriyorlar filmlerde trende veya başka yer de sıkıntı çıkar mı?Moskova'da turiste sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Bayağı turist geliyor sonuçta ama Krasnodar-Rusya arasında şüpheliyim.Dikkat etmem gereken konular var mıdır?
    Bir de Moskova'da hosteller de kalsam sıkıntı olur mu?
    Yorumlarınız için çok teşekkürler

Denizbanki ruslar satin aldi. Rusyada "sberbank" atm lerini kullanirsa kur farki daha uygun olabilir. Ben Rusyada 2003 yilindan beri kredi karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.
    Feribot var duydum ama cok fikrim yok. Araba ile avrupaya gitmek icin bir ara bakmistim.
    Genelde Rusya da kucuk sehirlerdeki insanlar Turklere karsi karsi daha sicaklar. Hostelleri hic bilmiyorum. iyi arastir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ruble burdan alıp gitme, dolar yada euro ile gider isen moskova da her türlü bozdurursun . Hava alanında para bozdurma çünkü kur farkı çok oluyor. Otobüs değil tren en mantıklı olanı.Nihayetinde metropol uyanık olmaya bak, gürcü azeri ve ozbeklere pek guvenme kredi kartı kullanmak banka kartına göre çok daha güvenilir ve garanti.Kartını yurt dışı kullanıma actir.Online limit koyar kaldirirsin sıkıntı olmaz.birazcık pahalıdır moskova fiyat arastir birşeyler alırken çünkü çok fark olabiliyor .
    Kesinlikle Azeri ve ozbek... kardes diyenden uzak dur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Denizbanki ruslar satin aldi. Rusyada "sberbank" atm lerini kullanirsa kur farki daha uygun olabilir. Ben Rusyada 2003 yilindan beri kredi karti kullaniyorum hicbir sorun yasamadim.
    Feribot var duydum ama cok fikrim yok. Araba ile avrupaya gitmek icin bir ara bakmistim.
    Genelde Rusya da kucuk sehirlerdeki insanlar Turklere karsi karsi daha sicaklar. Hostelleri hic bilmiyorum. iyi arastir.
    Hesap kartinda sıkıntı neden kaynakli bilmiyorum. Nakit cekim yapabiliyorum.
    Ayni magazada hesap karti ile odeme yapamayim ayni bankanin kredi karti ile odeme yapdigimi cok biliyorum.

Ruslari kotu gosteriyorlarda Turkleri iyi mi gosteriyorlar filmlerde.
    O yuzden kafana takma. Ruslar iyidir.

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moskova sirf arabalar konusunda degil her konuda cok iyidir )
    Hatun konusunda pek iyi değil Moskova.Ben 3 günde sıkıldım Moskovadan
    ---BTU cupra---

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)