Aralık ayında kredi kartı ödemesi geciktiginden dolayı finansbank avukatı tarafından aranmıştım. 16 Aralık Salı günü aradığında cuma gününe kadar 1200 asıl borc + diğer ücretlerle toplam 1600 küsür lira ödeme yapmam gerektiğini, yapmamam taktirde icra dosyası açılacağını ama cuma gününe kadar yaparsam herhangi bi sorun olmayacağını söylemişlerdi. Bende cumaya yetiştiremeyip kendilerine geri dönüş sağlayıp 22 aralık pazartesi ödeme yapabilirim uygunmudur dedim sorun yok pazartesi ödeme yapmadan haber verin ona göre finansbank ile görüşelim karaliste'den isminizi çıkarsınlar ve sorun yaşamayın dendi.
Pazartesi ödeme yaptım ve sorun burda kapandı. Hiç üstelemedim bende dosya filan açılmadı diye.
Asıl olay burda başlıyor
Kredi kartımın bitanesini kaybediyorum ve 1 buçuk aydır kart gelmiyor bana geri , sorunca yasal takipte diyorlar. Bende borcunu ödüyorum kartın ama hala gelmiyor kart. Anlayamıyorum.
Dün E-Devlet'te hala adıma açık olan 30 Aralık tarihli icra dosyasını gördüm , Finansbank'ı aradım borcunuz ödendi sıkıntı yok dosya için avukatınızla görüşün deyip numarası verildi.
Avukatı aradığımda dosya kapanması için harç yatırmam gerektiğini bunuda kendim İstanbul 16. icra'ya gidip şahsen yapmam gerektiğini söyledi. İcra dosyası açmayacaktınız bu ne deyince borcunuz bize iletildiği an dosya açılır haciz dosyası açılmayacak deyip kıvırdılar. Ki aldıkları fazladan 400 lirada bu dosya kapatma ücreti filan dahilmiş
Ama olay şu ; 22 sinde ödeme yapıyorum , dosya yani icra davası ayın 30 unda 8 gün sonra açılıyor.
Yani borcum yokken icralık oluyorum. Dosya hala açık. Herhangi bişeye icra gelmiyor dosyada borç yok tahsil edildi görünüyor ama dosya duruyor.
Bir avukatla görüştüm. Ne dediklerinin çok önemi yok, senin sicilin bozuldu haksız yere. İstediğin gibi o dosyayı onlara kapattırabilirsin harcını kendileri yatıracak. Daha sonra bankaya baskı yapıp sicilini düzeltmeleri gerektiğini eğer düzeltmezlerse mahkeme yoluyla bu sicilin düzeltileceğini söylersen düzelir hertürlü dediler. Ve bunları sana yaşattıkları için zor durumda kaldığından dolayı tazminat hakkın var dediler.
Bana kısaca bu davayı ve tazminatı kazanabilecek bir avukat lazım. Boş yere bankalarda sicilim bozuldu. Bırakın krediyi kaybettiğim kredi kartımı bile geri vermiyorlar. Finansbank'la uğraşcak bu işi halledicek sağlam bi avukat lazım.
Aynı zamanda bu avukatı ve bankayı şikayet edebileceğim mahkeme harici biyer varmıdır ? Çok kötü ayar oldum bu işe.
Gerekirse muhtara bile şikayet edicem. Nereye ediliyorsa heryere...