Öncelikle herkese merhaba bugün arabamı satmış bulunuyorum 40.000TL bütçem var belki 41.000-42.000 Ye çıkabilir zorlarsak. Araba almayı düşünüyorum ama ne alacağım hakkında çok kararsızım bi gün dizel 2012 fiesta alayım az yaksın diyorum ertesi gün yapılı honda vtec 2 alayım diyorum çok kararsızım bu konuda. Ben size aklımdan geçen arabaları sayayım siz olsanız hangisini alırdınız ve hangi nedenden dolayı alırdınız bunu belirterek yazarsanız çok faydası olur benim için. Bu arada yaşım 21 yaşıma göre bi araba tavsiye ederseniz sevinirim. Aradığım en önemli özellik satmak istediğim zaman hemen satabilmem ve sürekli sorun çıkartmaması. Babam sürekli sorun çıkartır eski arabalar diye 2010 model üstü düşük kmli arabalara bakmamı istiyor ama benim de hoşuma gitmiyor pek fiestalar filan neyse ben arada kaldığım araçları yazayım bana yol gösterirseniz hangi aracın ne gibi sıkıntısı olur ne yönden iyi olur diye çok faydalı olucak benim için.
1)Honda Civic V-tec2 Es>>Bu arabalar çok hoşuma gidiyor ancak ***** piyasası aşırı yüksek ama satarken peynir ekmek gibi bu yönü beni cezbediyor
2)Honda Civic Elegance 2008-2010>>>Bu arabaların piyasası v-tec2 eslerle aynı sayılır ama satış durumunu bilmediğim için vtec2 esler daha cazip geliyor ama bu kasayıda beğeniyorum.
3)Fiesta 1.5 dizel titanium>>>Bu tür dizel arabalar almak pek istemiyorum ancak babam bu tür fiesta punto tarzı arabalar almamda baskı yapıyor hem yeni hem dizel az yakar diye puntodansa fiesta diye düşünüyorum.
4)Bmw e46 320i>>>Bu kasalarda hoşuma gidiyor ara sıra tatlı tatlı yanlamayı sevdiğim için ilgi duyuyorum ancak temizini bulabilir miyim ve masraf çıkartır mı endişesi çok var.
5)Bmw e36 320i Cabrio>>>>Cabrioları da çok seviyorum ancak çok eski 35-40 Bin tl ye düzgün temiz bulamam masraf çıkartır diye düşünüyorum.
6)Mazda RX8>>>> Aslına bakarsak aralarında en çok almak istediğim araba bu ama yakıt konusunda endişe duyuyorum ve 40-44 Liralık rx8leri alırsam son sahibi olur muyum diye düşünüyorum çünkü çok hasar kayıtları var.
7)Jeep Grand Cherokee>>>Bu arabalar hakkında bilgim hiç yok 2000-2003 modelleri çok hoşuma gidiyor bununda yakıtı ve masrafı konusunda düşünüyorum.
8)İnsignia 1.6T>>>>>Bu arabalarda çok hoşuma gidiyor 40-44k Arası hoşuma giden modeller oldu ama bi bilgim yok hakkında seçimlerim arasında bu da duruyor.
9)Scirocco>>>>Hasar kayıtlı 160lıklar 40-44k arası bulunuyor ancak yine son sahibi olur muyum diye düşünüyorum
Şimdilik düşündüğüm arabalar bunlar aranızda araç satan varsa yazsın ne sattığını alternatif araç önerilerinizi de bekliyorum veya bu araçlar arasında hangini alırdınız nedenleri ile birlikte eksi ve artı yönleri ile yazarsanız bana çok faydası dokunur. Not:Aldığım araçlara çok uzun süre binmeyi düşünmüyorum en fazla 4-6 ay maksimum aksilik çıkarsa 1 sene o yüzden bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim 1 Ay içinde almayı düşünüyorum