Merhaba Dostlar
Renault Kangoo Touch paket aracımızda böyle bir arıza uyarısı veriyor bilgi ekranında.. İnternette baktım kesin cvp bulamadım. Renault K9K'lar da böyle bir uyarı alan ve çözümünü bilen varsa beni de sevindirsin.![]()
Merhaba Dostlar
Renault Kangoo Touch paket aracımızda böyle bir arıza uyarısı veriyor bilgi ekranında.. İnternette baktım kesin cvp bulamadım. Renault K9K'lar da böyle bir uyarı alan ve çözümünü bilen varsa beni de sevindirsin.![]()
uygunsuz yakıttan enjektörleriniz zarar görmüş olabilir.würth'ün common rail mazot katkısından kullanın.uyarı yine çıkarsa enjektörlerinizin sökülüp kontrol edilmesi gerekir.
03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
Araç clip'e bağlandı egzoz emisyon ile ilgili hata veriyor. o2 sensöründen temassızlık v.s bişey mi var diye düşündük ama sanıyorum değil. parça değişimi yapılacak. Pazartesi detaylı kontrolden sonra acil parça siparişi çekeceğiz.
Araç şuana kadar şimdi de safe mode'a girmedi. tekleme ve ya kesiklik,ani yığılma göstermedi.
2013 model 10 binde ise kurumdan ölmüştür o arabaShell nitro koyup bi izmite gidip gel dipgaz arıza falan kalmaz
![]()
Garantisi yokmu
Arkafaşın meg3 de Kalıcı arıza riski diye hata veriyordu elektrovana çıktı problem bro, bi kontrol et onu da
enjektörleri kontrol ettirin değilde enjeksiyonu kontrol ettirin mesajı verir muhtemelen hava devresi ile bir problem olabillir CLIP cihazı ile bakılarak sorun çözülecektir.
powered by MRÇ garage ekotech
mapped Stage 5 Big turbo E-tuners by Stelios ALEXANDRAKIS
eski çalıştığım bayii'ye sabah gönderdim aracı babam ile.
clip'e bağlanmış herhangi bir arıza çıkmamış,genel kontrol yapılmış aracı tekrar göndermişler.
dönerken tekrar yakmış aynı arızayı zaten yakıyor enjektörleri kontrol ettir diye sonra sönüyor.
tekrar yanınca aracı babam ile tekrar gönderdik. tekrar clip'e bağlanmış arıza tespit edilmiş arıza kaydı silinmiş. ö2 sensöründe bir arıza olabilir diye tehşis konulmuş.
aracı akşam aldım bağdat caddesi,bostancı gösteri merkezi,şerifali ve s.beyli yaptım. Tam aracı kapının önüne park ettim. garaj kapısını açmak için tekrar verdi aynı arızayı. otoban da boştu 150-160 km hızla geldim sıkışıtırınca tekrar verebilir mi acaba diye.. herhangi bir arıza da vermedi köpek gibi de gidiyor anlık 170'e kadar da çıktım meletle.
Şimdi nette araştırma yaptım. Mevcut sonuçlar
1-bu şekilde yaşayanlar var,hayatlarına devam ediyor.
2-düşük yakıt kalitesi diyenler var,zamanla kaliteli yakıtla devam edilince gitmişmiş.
3-mazot filtresi tıkanmış içinden yumuşakca bir pislik mi ne çıkmış.
4-enjektörler tıkanmışmış ? 10.000 km civarında araba.Tamam düşük yakıt kalitemiz var ülke olarak ama eurodan başka da alınmadı hiç buna ?
5- o2 sensöründen temassızlık varmış ondan yapabilirmiş..
6-o2 sensörü arızalı olup değişimi ile arıza giderilmiş.
kesinti yapmıyor,tekleme sirkeleme güçten düşme safe mode alma hiçbir şey yok. Ara sıra arıza çıkıyor gizemli şekilde yok oluyor. Cidden canımızı sıktı.
Arkadaşım aynı sorunu yakıttan dolayı yaşadı enjektörleri temizlettik ,yarım depo kadar mazotla gazlayarak kullandık sonrasında sıkıntı kalmadı . Bir de 10 bin km diyorsunuz en son bakım ı nezaman yaptırdınız ? Bakım yaptırıp enjektör temizliyici koyup devirli kullanın aracı biraz.
Konusu açılmışken hemen bir soru sıkıştırayım araya, bu depodan eklenen enjektör temizleyiciler gerçekten işe yarıyor mu? Yarıyorsa hangisinden almak gerekir?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)