Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım az yakan araç alma niyetindeydi ve şu aralar marka imajına ve sağlamlığına güvendiğimiz volvo üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. Niyetimiz çok aksi bir durum olmadığı sürece bu yönde olacak ancak son bir haftadır tüm volvo forum ve volvo s40 adına açılmış bütün konuları incelememe rağmen tam anlamıyla cevap bulamadığımız ve emin olmak adına kullanan veya bilgisi olan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.
Baktığımız model aralığı 2009-2012 yıl aralığı. Bu aralıkta doluluk olarak farklı seriler var bu konuda bir sıkıntımız yok ancak motor olarak bu seride iki seçenek var.
1.si 1.6D 1.6 dizel motora sahip 16V 109hp gücündeki 5 ileri vitesli seçenek,
2.si ve tam olarak netleştiremediğimiz seçenek ise; 1.6D D2 1.6 dizel motora sahip genişletilmiş 8V 115hp gücündeki 6 ileri vitesli seçenek.
Üstüne basa basa ve köşe bucak bakınmamıza rağmen bu konuda sadece 1 kişinin mesajı var ve o da 6 ileri olanların genişletilmiş 8 subaplı olduğu.
Şimdi bilen veya kullanmış arkadaşlardan yardım bekliyorum. 6 ileri olanlar gerçekten 8V mi ve 8Vnin kullanım açısından bize bir zararı/yararı olur mu ? (Araca sadece yazılım atmayı düşünüyoruz.)
Araştırma aşamasında dikkatimi çeken bir diğer hususta 6 ilerilerin 5 ileri olanlarına göre 1 litre fazla yakması olayı. 1 vites fazladan olması devirin daha düşük olması, yakıtın daha düşük olması anlamına gelir diye biliyordum. Bu iki seçenek arasında uçuk bir ağırlık farkı mı vardır ?
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.