Merhabalar, en son aracım stock haline daha yakından araçta 2 kişi ile birlikte 2.36,8 gibi bir süre yapmıştım. Ondan sonra araca birçok parça eklendi ancak tabiki bunlarda beraberinde bir sürü problem getirdi ve stage 2 Revo yazılım ile (powershop custom değil, paket revo yazılımı) yaşadığım problemlerden dolayı o günden beri süre deneyememiştim pistte zaten araya kış girdi falan filan. Şimdi bir çok sorunu aştım, revo ısrarla benim aracımda sorun olduğunu söylesede powershop bana paramı iade etti ve aracımı stock haline döndürdü, daha sonra ecufast anadolu bayisinde zeki ile birlikte onların stage 2 yazılımı attık ve şu an tamamen aynı setupla herhangi bir sorun yaşamıyorum, revonun tutumu cidden beklediğim gibi değildi ve beni hayal kırıklığına uğrattı. Neyse bu konuyu daha fazla uzatmayayım ve videoya geçeyim.
Pitte lastik basıncı düzenlemesi sunulması çok iyi bir uygulama olmuş ancak herhalde yeni bir uygulama olduğu için tam oturamamış. Buğra abiye sorduğumda 4 kişi 4 lastik aynı anda yapacaklar demişti (yada ben öyle anladım) ama öyle olmadı tek kişi geldi falan orda biraz vakit geçirdim. Sibop kapaklarını önceden sökmemiş olsam bir turluk zaman kadar zaman geçirirdim herhalde ordaVideoda 20:20'den itibaren en iyi turumu izleyebilirsiniz harry's laptimer'dan da gözüküyor zaten tur zamanları. Bir önceki hızlı turumu beyaz Passat CC nin son virajlarda yavaşlatmasından dolayı buğra abinin brifingde önerdiği "yavaş gidin mesafeyi açın sonra zaten denk gelmezsiniz" taktiğini 1 tur boyunca yavaş giderek, arayı açarak uyguladım ancak yine son virajlara doğru aynamda 106 ve ahmet abinin cuprayı görünce hızlanıp önlerinde kalmak istedim ama artık çok geçti
son virajlarda önüme geçtiler bende bunları düzlükte geçemem 2.34 le kaldık diye düşünürken 106 düzlükte beklediğimden yavaş çıktı ve ahmet abide çok sağolsun 1. viraj çıkışında önümü açtı. 106nın önünde çok sert fren yapmak istemediğimden viraja çok iyi giremesemde yine iyi döndüğümü düşünüyorum ve başlıyorum hızlı tura. Gayet güzel önüm bomboş giderken 8. virajın sonunda bordüre biraz fazla çıktığımdan dolayı araç arkasını bırakmaya başladı bende ters yöne müdahale etmeye başlamışken arka kaymada direk devreye giren ve bu araçlarda kapatılamayan esp hemen müdahale etti ve aracı çok hız düşürmeden rayına koydu oradanda çok zaman kaybetmeden çıktım ve önümde yine o beyaz Passat CC'yi gördüm
9. viraja beraber yaklaştık bende dibine girip risk oluşturmak istemediğim için biraz içerde kalarak geç ve sert fren yaptım o şekilde sanırım olması gerekenden biraz daha yavaş bir şekilde 9. virajıda dönüp 10 a bağlandım. Bu aksiyonlu turumun süreside 2.32,49 olarak çıktı ve beni gerçekten tatmin eden bir sonuç oldu. Bu araç karşılaşmaları ve 8 deki hata olmasa 2.31'in sonları gelebilirdi sanırım ama oda sonbahara inşallah.
Değerli yorum ve görüşlerinize açığım, hem ben hem okuyan herkes yararlansın.
Araç ;
2012 Polo GTI
Volkswagen Racing Cold Air Intake
Forge Recirculation Valve
Kumho V70A - 215/40R17 Semi Slicks
Enkei RS+m Wheels
Motul 300V 5w-40 oil
Tarox Big Brake Kit B30-6 323x28 F2000 discs + Motul RBF660 hydraulic fluid + Tarox Corsa Pads
EcuFast Anadolu Stage 2 Software
ST XTA Coilovers
Iskender Turboback Straight Pipes + Supersprint Rear Muffler
NGK BKR7EIX Spark Plugs
R8 Ignition Coils
Replica Forge Intercooler