Herkese selamlar.. İki araç arasın da gidip geliyorum. Her ikisine de bindim (R Desing bayi de olmadığı için standart modeli incelemek zorunda kaldık), Rakamsal olarak Mercedes 107.000.-TL Volvo ise 102.000.-TL son rakamlarını aldım. Her iki araçta cam tavanlı, led farklı full dolu araçlar. En başından beri Mercedes aklımda, fakat Volvo'yu incelediğimden beri sanki Mercedes alırsam aklım da Volvo da kalacakmış hissine kapılıyorum... Ayrıca Mercedes şuan da Ankara Mengenler de mevcut, Volvo ise sipariş üzerine en erken 20 günde gelmekte...
A serisinin pek iyi bir geçmişi yok, bilindiği gibi önden çekiş ilk Mercedes ve markanın en uygun rakamlı aracı. Amg paket olması cezbediyor sadece..
Bu arada belirttiğim rakam aralığında farklı araç tavsiyeniz olursa da almak isterim.
Donanım ve kıyaslama olarak aşağıda not düşebildim, sizlerinde görüşünü almak isteri. Kullanıcı arkadaşlar varsa yorumları çok faydalı olacaktır...
Volvo ile daah çok uğraşılmış, özen gösterilmiş hissine kapılıyorum, fakat ruhlar aleminde yaşamıyoruz. Sıfır alacağım için en az 3-5 sene binmek düşüncem. Satış zamanı ne gibi sıkıntılar yaşarım ederim onlarda aklımda...
Mercedes + lar:
- Görüntü ve prestij,
- Sportif duruş, alacağım renk özel mavi renk ayrıca hava kanallı diskler vs.
- İkinci el satış değeri,
- Servis yedek parça temini,
Mercedes - ler:
- Renault motoru kullanımı can sıkabiliyor,
- 2016 Ocak makyajlı ya da yeni kasa çıkması durumu,
- İç mekandaki malzeme kalitesi (Dijital ve çift yönlü klima olmaması gibi, yumuşak plastik ve sert plastik kullanımı gibi),
- İç mekandaki taksici ekranı hakikaten sonra konulmuş gibi durması vs.
Volvo + lar:
- Mercedes'e kıyasla daha geniş bagaj hacmi olması,
- Donanım olarak daha dolu olması (Takip mesafe kontrolünden, ön kaputta açılan yaya koruyucu airbage kadar dolu),
- Motorun 115 hp olması (Mercedes 109hp),
- Kasanın sportif duruşu ve Mercedes'e göre daha güncel bir kasa olması, alacağım renk kırmızıdır...
- İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi Mercedes'e göre daha iyi olması. Koltuk hafıza ve elektrikli olması gibi artıkları var...
- Hız sabitleme alışılmışın dışında, hızı sabitleseniz bile, önünüze araç çıkması yavaşlaması durumunda araç kendi kendine gaz tepkimesini ve frenlemesini yapıyor. Yolda hız tabelalarını algılayarak sizi ekrandan uyarıyor. 50Km tabelası görünce ana ekranda 50Km geçmeyin diye uyarılar çıkıyor
Volvo - ler:
- İkinci el satış zorluğu,
- Powershift 6 ileri vites olması, (Mercedes 7 ileri),
- Yedek parça temini ve servis ağı genişliği (istediğimiz araca bile showroom da ulaşamıyoruz),
[IMG][/IMG]
![]()