User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Focus tdci 1.6 son susturucu iptali.

Redfocus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Focus tdci 1.6 son susturucu iptali.

Merhaba arkadaşlar,aracımın son susturucusunu iptal ettirmek istiyorum hem araç biraz rahatlasin hem guzel bir ses olur düşüncesiyle ayrıca aracın kat ici boş daha once yaptiran artısıni eksisi nelerdir.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci
    07'focus 1.6 tdci 3k halen..

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redfocus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,aracımın son susturucusunu iptal ettirmek istiyorum hem araç biraz rahatlasin hem guzel bir ses olur düşüncesiyle ayrıca aracın kat ici boş daha once yaptiran artısıni eksisi nelerdir.
    daha once cok kez denemıs bırı olarak ses cıkmaya basladıgı ıcın daha ıyı gıttıgını sanıyosunuz ama ole degıl arac son hız olarak baya gerıye dusuyor...seste 1.7 corcılerın sesıyle aynı oluyo ,ha bide pall seslerı cok belırgınlesıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha once cok kez denemıs bırı olarak ses cıkmaya basladıgı ıcın daha ıyı gıttıgını sanıyosunuz ama ole degıl arac son hız olarak baya gerıye dusuyor...seste 1.7 corcılerın sesıyle aynı oluyo ,ha bide pall seslerı cok belırgınlesıyo
    Eyvallah hocam.İnternette çok araştırdım ne video ne adam akıllı bilgi bulamadım gözümle görsem şöyle yapmış birini net karara varıcam ama şimdilik araştırıyorum.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten bunu aklıma sokan egzozcu dedi abi son susturucuyu iptal edip oraya boru koyalım güzel ses olur falan.
    90' Şahin
    04' Polo 1.4 tdi
    11' doblo 1.3 multijet
    07'mondeo 2.0 tdci

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Focusta yaklaşık 4 kez egzoz sistemi değiştirdim.
    4 defa baştan egzoz sistemi yaptım. Gençlik ateşi ses çıksın diye yapmadığım yoktu.

Araçta zaten kat ve son susturucu var.Orta yok.
    Katı sökmeden sonu sökersen ses pek alamazsın.
    Hem kat hem son sökersen ses çok çıkar (corsa kadar olur demiş ferhat abi ama olmaz corsa kadar gürültülü olmuyor Corsa bi ayrı gürültülü) araba epey bi geri düşer. Ses çıkıyor diye daha ciğerli zannediyorsun ama belli ediyor.
    En hızlı olacağı setup: krom dp+düzboru sonda freeflow susturucu (Marka farketmez 50 liralık çakma otto egzozda olur)
    En makul olan en cep dostu: kat iptali gerisi orj (ses neredeyse aynı oluyor farkı hissetmek çok zor son susturucu epey ses kesiyor) Gidişi güzelleşiyor.
    En sesli setup: Turbonun ağzına flanş yapıyor (kenarı vidalı) boru çapını 63 mm yapıp, turbonun ağzından tampona kadar dümdüz krom boru.Araya uzun spiral koyunca ses daha inceliyor altlarda. Egzoz spirali sese epey etki ediyor..
    Aracımda tam 4 defa baştan sona egzoz sistemi yaptırdım. Bu sebeple tabiki iyi bilirim demiyorum ama kendi fikrimi paylaştım.
    Sonu sökersen özellikle ilk çalıştırırken ses çok tatlı oluyor
    Bu arada pedal dbw olduğundan fazla hızlı aragaz veremiyorsunuz,hatta benim arabada hata alıyordum çok hızlı, seri ve arka arkaya şekilde gaza bas çek yapınca ekranda hızlanma azaltıldı uyarısı veriyordu. Saniyelik olarak gaz kesip arıza vs yakmadan devam ediyordu..

Focus straight pipe sound 3 - YouTube

Şu benim eski bir videom düzboru ve sonda çakma spor susturucu varken çıkan ses (Sondan spor susturucuyuda sökersem ses çok fazla oluyordu rölantide bile dururken yandan millet bakıyordu)

Straight pipe video 2 - YouTube

şunlarda örnek video olsun ses için. Kapalı otoparkta alt devirlerde çıkan ses tatmin ediciydi epey.
    Konu Ufuk tarafından (11-12-2020 Saat 10:49 ) değiştirilmiştir.

fuatozkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer araçlarda da geçerli oluyor mu bu son hız meselesi yoksa focusa özgü mü ?
    -_-_-_-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çoğu dizel için geçerli.
    Back pressure kaybı oluyor.
    Turbo araba back pressure ihtiyac duymaz atmosferik mi bu diyen hata eder. Bence en azından sonda spor susturucu olmalı.

fuatozkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rolle çıkınca ben vanayı kapatayım o zaman Susturucunun dibinden vana var etkiler mi ?
    -_-_-_-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fuatozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer araçlarda da geçerli oluyor mu bu son hız meselesi yoksa focusa özgü mü ?
    arkadasın dedgı gıbı butun dızel araclarda hemen hemen gecerlı sonda bı susturucu olması lazım tamamen bos gerı dusuruyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 numaralı video daki ses en güzeli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Focusta yaklaşık 4 kez egzoz sistemi değiştirdim.
    4 defa baştan egzoz sistemi yaptım. Gençlik ateşi ses çıksın diye yapmadığım yoktu.

Araçta zaten kat ve son susturucu var.Orta yok.
    Katı sökmeden sonu sökersen ses pek alamazsın.
    Hem kat hem son sökersen ses çok çıkar (corsa kadar olur demiş ferhat abi ama olmaz corsa kadar gürültülü olmuyor Corsa bi ayrı gürültülü) araba epey bi geri düşer. Ses çıkıyor diye daha ciğerli zannediyorsun ama belli ediyor.
    En hızlı olacağı setup: krom dp+düzboru sonda freeflow susturucu (Marka farketmez 50 liralık çakma otto egzozda olur)
    En makul olan en cep dostu: kat iptali gerisi orj (ses neredeyse aynı oluyor farkı hissetmek çok zor son susturucu epey ses kesiyor) Gidişi güzelleşiyor.
    En sesli setup: Turbonun ağzına flanş yapıyor (kenarı vidalı) boru çapını 63 mm yapıp, turbonun ağzından tampona kadar dümdüz krom boru.Araya uzun spiral koyunca ses daha inceliyor altlarda. Egzoz spirali sese epey etki ediyor..
    Aracımda tam 4 defa baştan sona egzoz sistemi yaptırdım. Bu sebeple tabiki iyi bilirim demiyorum ama kendi fikrimi paylaştım.
    Sonu sökersen özellikle ilk çalıştırırken ses çok tatlı oluyor
    Bu arada pedal dbw olduğundan fazla hızlı aragaz veremiyorsunuz,hatta benim arabada hata alıyordum çok hızlı, seri ve arka arkaya şekilde gaza bas çek yapınca ekranda hızlanma azaltıldı uyarısı veriyordu. Saniyelik olarak gaz kesip arıza vs yakmadan devam ediyordu..

https://www.youtube.com/watch?v=Yi7762V5Us8

Şu benim eski bir videom düzboru ve sonda çakma spor susturucu varken çıkan ses (Sondan spor susturucuyuda sökersem ses çok fazla oluyordu rölantide bile dururken yandan millet bakıyordu)

https://www.youtube.com/watch?v=jlPyhqyS9e8

https://www.youtube.com/watch?v=deCc...s&spfreload=10

şunlarda örnek video olsun ses için. Kapalı otoparkta alt devirlerde çıkan ses tatmin ediciydi epey.
    Konuyu hortlatiyorum ama bu videodaki sesler kat iptalmi dp mi var yoksa katin ici bosmu bide yazilim varmi bu aracta ben dun kati komple bosalttrdm son susturucuyu sokturdum aracta gram ses yok cildrcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferhat abi o videoların hiçbirinde kat yok ve hepsi yazılımlı halinin. Kat yok direk düzboru var içi boşaltma vs değil yani.
    Gece çekilmiş olanda orj egzoz borusunun üstünden kat ve son iptal.
    Gündüz yukardan bagajın oradan çekilmiş olanda orj borusunun üstünde kat iptal ve sonda spor tip markasız susturucu var.
    Kapalı otoparkta olanda turbonun ağzından tampona kadar 55lik düz boru var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ferhat abi o videoların hiçbirinde kat yok ve hepsi yazılımlı halinin. Kat yok direk düzboru var içi boşaltma vs değil yani.
    Gece çekilmiş olanda orj egzoz borusunun üstünden kat ve son iptal.
    Gündüz yukardan bagajın oradan çekilmiş olanda orj borusunun üstünde kat iptal ve sonda spor tip markasız susturucu var.
    Kapalı otoparkta olanda turbonun ağzından tampona kadar 55lik düz boru var.
    Kardesim bnm sorunum bi onceki aracimda dp ve son iptaldi gece cekilen videodaki sesle ayniydi buraya kadar sorun yok bu aracimda sadece kati komple bosalttrdm ici bombos son suaturucuda iptal ama gram ses yok aracta napmam lazim ha bide eksozcuda orj capta boru yoktu son susturucuyu soktugu yere daha ince bi boru takti o sesi kesermi sence yada baska sorun ne olabilir aracta kat bos son iptal ve gram ses yok kafayi ycm

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redfocus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hem araç biraz rahatlasin hem guzel bir ses olur
    iki isteğinizde olmayacak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)