Herkese iyi akşamlar öncelikle.Son bir yıldır bir araba değiştirme düşüncesi ve çabası içindeydim kafama esti olanları yazayım dedim.
Şuanda ev arabası olarak Caravelle var.İlk başta öğrenciyim ve gelirim yok.Babamla anlaşarak 40-50 bin lira aralığında bir araba için arayışa başladım.Kafamdan geçenler zaten belliydi Polo Gti Ibiza Cupra ya da Pug markasının RC lerinden birini bu fiyatlara bulup stock olarak binerim diyordum.Ruhsatı adıma olan şahsıma ait ilk arabam olacaktı.Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı.Hani cidden olay alma aşamasına gelince oturdum kendimce ölçtüm biçtim yakıt vergi lastik muayene periyodik bakım akü olası arızalar ve arabaya yapmak isteyeceğim küçük ekstraları düşününce ***** henüz kendi gelirim de yok kendimden çok arabaya yedireceğim galiba dedim ben o işten vazgeçtim.
Kendime ait araba yerine babamla konuşup mevcut Caravelle'i değiştirelim uyar mı sana dedim uyar deyince araştırmalara başladım hem eve hem bana gidecek Passat kafama yattı.Bu sefer aklımdaki plan Caravelle'i satıp üzerine bir lira bile eklemeden 1.4 TSI 125 HP COMF. MANUEL BEYAZ almaktı.Ufak tefek borçları kapatayım araba değiştirme işine öyle girişeyim dedim çünkü Passatı alınca kaskosuydu bagaj havuzuydu boya korumasıydı yine hiç yoktan ekstra bi dünya masraf çıkacaktı.Maddi durumları ayarlayayım derken mayıs haziran ayı geldi.Ben de uzun uzun araştırmalar ve fikir alışverişinden sonra sahibindendeki diğer ilanları da göz önünde bulundurarak ilan açtım 82 bin lira yazdım.81 liralara bırakırsam istediğim Passata yetiyordu.Araba ilanda bir ay kaldı iki teklif geldi biri 78 bin diğeri 79 bin ama reddettim.Aslında fena fiyat sayılmazdı ama Caravelle o kadar temiz ki o fiyata vermeye yine de gönlüm razı olmadı.2014 kasımda 76 binlere kadar bırakılan B8 Passat Manuel 1.4 TSI COMF. lar şuan 84.900 lira ve bayilerin indirim lafı bile açtırmamasından gıcıklanıp Passattan ve araba değiştirmekten vazgeçtim.Küçük bir dipnot ekleyeyim.40-50 bin liralık 2. araba bakıp 3-5 bin liradan kaçmak garip değil mi diye soranlar olacak doğal olarak.2. araba almak için bir gayrimenkul satma durumu vardı,elde nakit yoktu yani.Onu da satmadık,sattırmadım daha doğrusu kalsın dedim.Kredi ödemekten de bu zamana kadar yıldığımız için krediyi de asla istemedim.
Son olarak Caravelle kalacak ne kadar kalır bilmiyorum.Detailing virüsü bana da bulaştı Meguiars Quik Detailer,Wash Mitt,Wheel Cleaner gibi ıvır zıvırları aldım madem kalıyor bari biraz güzelleşsin dedim Caravelle ile bugün 2-3 saat uğraştım.Malzemeler 20-30 lira gözümde küçük görünüyordu osuydu şusuydu busuydu derken 240 lira tuttu hepsi.Merak edenler için Caravelle 2011 model 33 bin kilometrede 180 hp manuel gümüş gri renginde.
Param oldukça Caravelle'i yapacağım.Yazılım,ABT egsoz,ABT bodykit,5cm düşürecek yay ve 19'' Vossen CV3 düşünüyorum.En sonda da başlangıç seviyesinden de aşağıda bir VIP dizayn düşünüyorum.Biraz uzun sürsede bunları tamamlarım.
Biraz uzun oldu biraz da özele girdim sanırım kusura bakmayın.Bugünkü uğraşlarımdan sonra biraz fotoğraf çektim sizi onlarla başbaşa bırakayım
![]()