User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Sony Xperia z2 garanti sorunu

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony Xperia z2 garanti sorunu

Merhaba abilerim kardeşlerim elimde geçen sene aldığımız sony xperia z2 mevcut. Ürünü abim ilk olarak note 3ü bozulunda takaslayarak 10 günlükken bi tanıdığı telefoncudan aldı garantisi faturası vs vs duruyordu herşeyi. Tam hatırlamıyorum ama eylül-ekim gibi idi. Sonra ocak 22de hem doğum günü hem karne hediyesi olarak bana verdi. Telefon bildiğiniz üzere su geçirmez bi kaç kez su döküldü birşey olmadı okul dönemi gene suya mağruz kaldı birşey olmadı sıkıntı yoktu arada bir kulaklık girişinde sorun oluyodu başka kulaklıklarda. Şimdilerde iyice hassaslaştı kulaklık girişi orjinal kulaklığında bile gidip gelmeler var arabada aux bağlamam imkansızlaştı bi çukura girsem oynasa telefon gidio çok hassaslaştı.
    Asıl sorunum telefonun kutusunu garantisini istedim ancak sade kutusu kullanım kulavuzu gerekli bilgiler vs vs gidi gereksiz kağıtlar var fatura ve garantiyi kaybetmiş yada atmış abimgil

Telefonun çıkış tarihi 04.06.2014 zaten yani bütün Türkiyede alınan z2 lerin garantisi var ki bizim telefonda eylül ayında alınmış cihaz. Şimdi 2 yıl garantisi var yani şuan cihaz %100 garantili ama garanti belgesi yok ne yapmam gerekir. Telefoncu veya bilen, durumu yaşayan bir abim kardeşim varsa yardımcı olursa sevinirim. Veya telefonun garantisini nasıl sorgularım onun belgesiylede başvurabilirim. İnternette çok aradım bir bilgi yok o yüzden başınızı ağrıttım.

Şimdiden teşekkürler...
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW R1200GS K50 2018
    El Yapımı Araç Similatörü

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nereden satilmis ise ordan fatura gerekebilir

Teknik servislerde genelde urun gruplarinin sabit bi garanti bitis suresi vardir aksi durumlarda fatura ibrazi isterler

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Silence45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HTC ile LG ve Apple'da faturasız işlem yaptım hep. Sony teknik servisi neredeyse oraya gidin muhtemelen fatura istemezler. En azından şansınızı deneyin ama gidipte faturam yok bakar mısın demeden

temmuz06
    Misafir
    Fatura değişimde bile şart değil kardeşim rahat ol.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nereden satilmis ise ordan fatura gerekebilir

Teknik servislerde genelde urun gruplarinin sabit bi garanti bitis suresi vardir aksi durumlarda fatura ibrazi isterler
    Valla abi malesef fatura imkansız direk yok yani talan ettim heryeri. Dediğim gibi şuan Türkiyede satılmış garantisiz z2 yok hepsininki en erken 04.06.2016 tarihinde bitiyor.

Alıntı Silence45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    HTC ile LG ve Apple'da faturasız işlem yaptım hep. Sony teknik servisi neredeyse oraya gidin muhtemelen fatura istemezler. En azından şansınızı deneyin ama gidipte faturam yok bakar mısın demeden
    Applede ne garanti ne fatura istemiyolar zaten direk seri numarasından çıkıyor herşeyi çok güzel sistemi var onu garantiye verirken istemediler hiçbir belge telefonu aldılar sadece. Tabi öyle demem gidicem en yakın zamanda bir sorayım yüz yüze

Alıntı temmuz06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatura değişimde bile şart değil kardeşim rahat ol.
    Sorun değil kendimde yaptırırım abi ama garantili cihaz eminiz boşa garantiside bozulcak gerçi böylede yararlanamıyoruz ama Arkadaşımın z3ü su aldı ekranı bozuldu geçen hafta götürdü garanti belgesini istemişler o yüzden kafama takıldı
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    BMW R1200GS K50 2018

10.lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teleservice'e ücretsiz yurtici kargo ile gönder kardeş.
    sistemden garantisi geçerli oluyor, kullanıcı hatası demezler ise tabi.
    34FN222
    FN2 TYPE-R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10.lincoln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teleservice'e ücretsiz yurtici kargo ile gönder kardeş.
    sistemden garantisi geçerli oluyor, kullanıcı hatası demezler ise tabi.
    abi benim telefon sony olduğu için netcell distribütör garantili yarın netcelli arıyacağım. teleservice doğru biliyorsam sony'e destek sağlamıyor.
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    BMW R1200GS K50 2018

10.lincoln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim ben telefon işi yapıyorum. sürekli olarak teleservice'e gönderiyoruz arızalı sony'leri.
    sen de gönderebilirsin.
    34FN222
    FN2 TYPE-R

kadireren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende eylül gibi 2.el xperia z aldım kulaklık vs tıpalarının conatası düştü ahizede ses gidip geliyodu elimde kutu vs var ama fatura garanti belgesi yoktu fonotel garantili cihaz aradım imei numarasından sorgu yaptılar cihazın fonotelden çıkış tarihi bile daha bitmemişti yani garantisi kesin vardı dedim ben öğrenciyim belgeler yanımda değil siz gönderin dediler gönderdim yaklaşık 5 6 gün sonra 2 tıpası değişmiş ahizesindeki temassızlık giderilmiş olarak geri gönderdiler garanti kapsamında değişti
    Sen cihazın garantisi hangi firma ise arayıp konuş büyük ihtimal sorun etmezler cihazı gönderirsin bakarlar garantimi kullanıcı hatasımı derler orasını bilemem ama garantiye girebilir bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10.lincoln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim ben telefon işi yapıyorum. sürekli olarak teleservice'e gönderiyoruz arızalı sony'leri.
    sen de gönderebilirsin.
    Anladım abi teşekkür ederim netcell çözüm sağlamaz ise teleservice başvuracağım

Alıntı kadireren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende eylül gibi 2.el xperia z aldım kulaklık vs tıpalarının conatası düştü ahizede ses gidip geliyodu elimde kutu vs var ama fatura garanti belgesi yoktu fonotel garantili cihaz aradım imei numarasından sorgu yaptılar cihazın fonotelden çıkış tarihi bile daha bitmemişti yani garantisi kesin vardı dedim ben öğrenciyim belgeler yanımda değil siz gönderin dediler gönderdim yaklaşık 5 6 gün sonra 2 tıpası değişmiş ahizesindeki temassızlık giderilmiş olarak geri gönderdiler garanti kapsamında değişti
    Sen cihazın garantisi hangi firma ise arayıp konuş büyük ihtimal sorun etmezler cihazı gönderirsin bakarlar garantimi kullanıcı hatasımı derler orasını bilemem ama garantiye girebilir bence
    Tam benim durumum netcell garantili benimkide bu gün arayamadım yarın ararım yada pazartesi inşallah çözüm sağlanır kullanıcı hatası derlerse 7 lira dosya masrafı ile tüketici haklarına başvururum waterproff telefonun girişi bozuldu benlik bir durum yok Çok çok teşekkürler
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    BMW R1200GS K50 2018

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)