Merhaba arkadaşlar. Eminim anlayan biri vardır bu konudandaÖncelikle uzun zamandır graffiti ile ilgileniyorum ve 2007 - 2008 yıllarına ait çalışmalarımın fotoğrafları bozulan harddiskimle beraber gitmişti. Bugün evde bir CD buldum. Bilgisayara taktığımda eski çalışmalarımın olduğunu gördüm
Uzun zaman sonra eski çalışmalarımı geri alma umuduyla bilgisayara kopyalarken bir yerde takıldı kaldı. Bulduğum CD epeyce çizilmiş durumda. Sabun, macun, kolonya denedim ama değişen bir şey yok. Bir kaç tane kurtarma programıyla da denedim. Roadkills ile tüm fotoğraflar bilgisayara aktarıldı. Yine bir umut aktarılan klasöre girdim ve başta kopyalanan fotoğraflar haricinde gelen dosyaların türü ve boyutları normal ama fotoğraflar açılmıyor. Fotoğrafları düzeltmeye çalıştım ama yine sonuç alamadım. Picture doctor, Stealler phoenix gibi programlar işe yaramadı. Türlü türlü ortamlarda denedim sonuç alamadım. Paint, picasa, windows görüntüleyici, internet tarayıcıları, gom player vs. hiçbiri işime yaramadı. Ben bu elimdeki görüntü dosyalarını nasıl kullanılabilir hale getiririm? Hiç umudu yok mudur? Bu sorunlu CD için bir çözüm önerisi olan var mı?
Kurtarılan fotoğrafların bir kaç tanesi bu şekilde:
Kurtarma yaptığım klasörlerden biri bu şekilde:
![]()