Suan elimde 40 bin tl gibi bir bütçe var ve al sat işine girmek istiyorum.Piyasa hakim olan arkadaşlara bir sorum var ;
Suanki piyasada satışı hızlı olan arabalar hangileri?
Hangi modellere yogunlasmalıyım ?
İyiforumlar..
Suan elimde 40 bin tl gibi bir bütçe var ve al sat işine girmek istiyorum.Piyasa hakim olan arkadaşlara bir sorum var ;
Suanki piyasada satışı hızlı olan arabalar hangileri?
Hangi modellere yogunlasmalıyım ?
İyiforumlar..
Cevap veriyorum : Hepsi
1 aydır araba arıyorum, piyasası yavaş olan arabalar bile ben yoldayken satılıyor. 1 ayda 6 arabayı ilana girdiği gün favoriye ekledim ve o gün satıldı. İşteyim çıkıp gidip bakamıyorum da.
Araç yeter ki normal piyasasından ucuz olsun, modeli yüksek olsun ve otomatik olsun, otomatik değilse de kilometresi düşük dizel olsun, anında el değiştiriyor.
Bu işe kafa yorarsan iyi para kazanırsın belli ki birileri kazanıyor. Zira e-devletten sorguluyorum şu ana kadar arabasına 1 seneden çok binen görmedim.
2 haftada 3 araba sattım bence bu ay millete birşeyler olmuş.
Yukarıdaki yorumlara aynen katılıyorum.
Düşük motorlu küçük benzinli dizel otomatik araçlar satmak çok kolay
Bayanlar hemen aliyorlar fiyatda biraz uygun olunca mesela.
bi arkadaşım var genel olarak honda vtec2 alıp satıyor.ne zaman alıp geliyor temizletip pasta cila atıp ne zaman satıyor takip edemiyorum.hepsinde taş izi bile yok deniliyor.ekmek gibide satıyor.çok garibime gidiyor.
Arkadaşıma 1-2 yıl önce 36'ya aldığımız 2008 60 Binde ki otomatik civic elegance aracın şuan 100- 150 bin km aralıgındakilere 40-47 isteniyor.
Babama 2008 de 42 Bin km de ki 2005 corollayı 24'e aldık, şuan aynı araç 74 binde 32-33 lirayı satmayı düşünmediğimiz halde belki 10 kere gördü.
Kesinlikle civic-corolla alıp satın
Dağlar "demirdendir" dediler. TÜRK' ün yüreği çeliktendi! Öğrettik.
Öyle bi kriter yok bence babamda araba al-sat yapıyor ve çok yakın arkadaşının galerisi var orada yapıyor bu işi Chevrolet Captiva aldık aman alma evlat olur dediler bir de Siyah renkti araba 5 gün sonra sattık çok tatlı bir Ceed aldık para harcanmış falan bir arabaydı o da 2 gün durdu kapış gitti arabaKilometre düşük, kaportada maks 2 parça boya olsun durmaz araba.
bizim eve yakın bırı var adam işten cıkmıs bır kac ay once, aldıgı tazmınatla arac al/sat yapıyor evının onunde bos bir arazi var ne zaman gecsem farklı farklı arabalar var satılık.
adamın işi bu anlıycagın, marka olarak lineaların satısları ozellıkle dusuk km dizel de cok hızlı tavsiye ederim..
206 XS aracımı 12 saat içinde sattım. İnsanlar deli gibi araba arıyor ama bulamıyorlar.
çevreniz varsa al/satta para kazanırsınız, piyasada honda kadar hızlı 2.eli olan diğer markalar da vw, Toyota ve renault gibi geliyor. temiz ve düşük km tercih sebebi oluyor genelde. şu sıralar bayram dolayısıyla araç satışlarında artış olduğunu düşünüyorum. kurbana kadar elinizi çabuk tutarsanız ilk satışınızı yaparsınız
hayırlısı olsun...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Konu al sat ile ilgili olunca genelde insanların atladıkları bir nokta oluyor.
Bir takvim yılı içerisinde (01.01.2015 -31.12.2015 gibi) 3 defadan fazla araç satışı yapan kişiler hakkında maliye mükellefiyet tesis edebiliyor.
Edebiliyor diyorum çünkü bununla ilgili net bir ifade yok, x vergi dairesi 3 satışı baz alır y vergi dairesi 5 satışı gibi düşünebilirsiniz.
O yüzden alım satım yapan arkadaşlar vergi dairesine uğrayıp böyle bir durum var mı yok mu öğrensinler. Geri dönüşü olmuyor ceza yiyince.
3 kuruş kazanayım derken onu da cezaya vermeyin. eş -dost - akraba üzerine almak en mantıklısı, çoğu galeri böyle yapıyor zaten.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
En büyük problem araba bulmak. Herkes çakal olmuş piyasada. "Teyzeden amcadan" diye satılan arabalar piyasanın açık ara hep üstünde. Bir de çoğu satıcı yalancı sahtekar. Arabana bakmaya gelip *** atan karaktersizleri saymıyorum
Paradan önce sabir lazim bu işi yapabilmek için unutmayin
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
İlk önce araçlar hakkında iyi bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Alırken iyi şekilde inceleyip satarken sizi sıkıntıya sokmayacak arızası ve kazası olmamasına dikkat edin. Bir arkadaşım ek iş olarak alsat yapıyordu en son Ford Fusion 1.6 dizel aldı. Aracı İzmir e getirirken yolda birden stop etmiş. sanayiye çektiğimizde bloğun çatlak olduğunu farkettik. 2 aydır arabayı yürütemedik hala uğraşıyor.
Kardeşim araç olarak şunu al bunu al değil de başka bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Öyle yada böyle , kim ne derse desin; al-sat ile para kazanan 10 kişinin 9 u araç satarken yalan söyleyip de hak yemiyorsa beni 3. köprüye asfalt diye eritip döksünler.
Yalan söyleme , gerektiğinde zarar et ama hak yeme ; gerisi bir şekilde olur. Kazasız temiz, düşük km, yüksek model araç beklemiyor çok fazla..
-Fırat
Uygun olduktan sonra her araba alınır satılır. Yeter ki ekmek yedirsin. Kendini şartlandırma ille de boyasız olsun , ille şu model olsun diye falan. Mesela ben Mart ayından beri 13-14 tane araba sattım. (galeriye takılıyorum , bazen dükkan sahibi ile ortak alıp satıyorum) Para kesinlikle piyasası olmayan arabada. Piyasası yok , napacan diyordu benim ortak ilk başta ama ben kırmızı bravom'dan kazandığım parayı hiç bir arabadan kazanmadım. Ütopik rakamları buluyor bazı arabaların karı bravo gibi. Alırken çok ucuz alıyorsun çünkü tutulmayan arabayı.
Haa ben bekleyemem hastası çıksında alsın diye dersen , banko reno ve vw grubu çalış. Plasen ford olsun , binicisi biraz uyanık olsa da satılıyor odaYa da al dökük bi e46 ya da e36 coupe çıkma güzel bi jant , pasta cila , app plaka , 5 lira üstüne ekle at ilana
Herkes öyle yapıyor.
Ben olsam EK kasa Civic araştırırdım. O paraya 2tane yaşlıdan araç alsanız (17-18lere çözerseniz güzel olur) 20lira üstüne hızlı şekilde satabilirsiniz... Ciddi derecede ilgi var bu araçlara, hiç azalan talebi yok
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
facebookta arabacı kitleniz varsa her türlü yürürsünüz. bknz. ü.turanbir kaç prof foto, pasta cila finiş him. geçen gün güvenlik paketli ies sattık 242.432 km de tavan hariç komple boyalı 26.500 e gitti...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)