User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
89 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni Maceramız: 6J Toledo (nam-ı Değer: KARAKAÇAN)

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Maceramız: 6J Toledo (nam-ı Değer: KARAKAÇAN)

Merhaba Arkadaşlar;

Bildiğiniz gibi "Sincabı"; (1.2TSI İbiza) Yeni Sahibine Arife teslim ettikten sonra araç arayışlarımız hız kazanmıştı. herkesin Malumudur Dizel arabaya çok hoş bakmam ve bir önceki aracım 1.4TSI FR dan sonra niyetim 2.0TFSI FR idi.. Ancak mali durum ve bütçem 45 bin lira civarında kaldığı için gözümün kestiği araçlara param yetmeyip, paramın yettiklerinide gözüm kesmeyince Tercihim -iki aile birlikte kullanacağı için- Toledo 6J (Yeni Kasa) oldu.. Hoş yeni Kasa Toledoyu her lafın başında eleştiren ve "adı niye Cordoba değilki" diyen biri olarak bu tercihim çoğu arkadaşımı şaşırttı ancak üzerinde "S" Amlemi olsaydı bende Super B almak isterdim Cevabı Sanıyorum herkesi İkna Edecektir.. İyi bir SEAT fanı ve aşığı olan Şahsım; Başka Marka ve Model bir çok Aracı Beğeniyor olsamda iş ciddiye bindiğinde "SEAT" markası dışına taşamıyorum ne hikmetse

Velhasıl Aslında Son güne Kadar 2.0 Motor isteğimi canlı Tutmuşken, Sağolsun Başından Sonuna kadar Her anımda Yanımda Olan Şeyhimin (Cuprali) Sözünü Yere Düşürmemek için Bakmaya-Almaya gittiğimiz Bu KaraKaçanı; birde beğenince yapacak bişey kalmadı deyip repertuarımıza Ekledik..

Araç: 1.2TSI Style Toledo 105BG 175NM/T Manuel -6ileri-

Donanımları: ESP,XDS, HillHolder, Otomatik Camlar, Dijital Klima , Karatılmış Arka Camlar v.s.

Benim En çok Hoşuma Giden: Ön Koltuk En Arkadayken Arka Koltuk Diz Mesafesinin Leondan Bile Geniş Olması ve Açılınca Ihlara Vadisini Andıran Bagajı

Makyaj Dahil Arabaya yapılacak bir çok şey beni beklemekte ancak zamana yayarak keyfini sürmek istiyorum zira bana göre Mesele Hedef değil, hedefe ulaşırken Yapılan yolculuk, edinilen deneyim.. Bu vesileyle 2.0TFSI Arzumuda 1.5-2 sene daha ötelemiş olmaktayım ancak vacgeçmiş değilim. O Motor buraya Gelecek .. Arayış Sürecinde Hakkı Geçen Arkadaşlarım-Dostlarım oldu onlara teşekkür etmek istiyorum İzninizle; 2.0 Lafını duyunca Kulakları dikilip olmayan ilanları bile ortaya çıkaran Mehmet Hocam Başta Olmak Üzere, Hala Daha 2.0 almadığıma inanamayan Gardaşım Çakal Carlosa, Adanadan-Orduya Kadar Geniş bir portföyle araçları sayıp döken Kardeşim Tahsine, Bizi izmitte-Cenazesi olmasına Rağmen- Tam bir ev sahibi gibi Ağırlayan Dostum ve Kardeşim Onur KİBAR'a, Arabayı aldık ama senin FR'a da bakmak istiyoruz dediğimizde uykusuz uykusuz yanımıza gelen eski Dostumuz Yeni Üyemiz @bettle ve En başından En Sonuna Kadar Yanımda Olan, Ben seni Otobüsle Göndermem diyerek; benle İzmitlere Kadar gelen Şeyhim (Cuprali) ye Teşekkürlerimi sunarım..

Başından Sonuna Kronolojiye riayet ederek Anlatımları Görselle destkelemeye çalışacağım şimdiden iyi seyirler dilerim, Maşşallah diyen Ağzınız bal Yesin..

Bunlar Aracın İlk resimleri Ama Deniz ne Alaka Diyenler için izah Edeyim; o bir deniz değil O bir göl; Sapanca Gölü Aracı istanbula yakın olsun diye Körfezden aldık güya -ortada buluşalım- mantığıyla, ama sağolsun eski sahibi -erol amca- arabanın yedek anahtarını Sapancada -evde- Unutunca Mecburen Sabanca Ziyareti Yapmak Zorunda kaldık, Zorunluluktan birde keyif çıkartalım diye Evin 100mt uzağındaki Sapanca Gölü sahiline çekip bir güzel pozumuzuda verdik..

Buda Ali Abinin Makam Aracıyla Birlikte İlk Benzinimizi Aldıktan Sonra.. kaç defa dedim çek arabanı şurdan yeni almışım benim karakaçanı gölgede bırakma diye dinletemedim..

Buda Toledoyu -Karakaçan- Alsak Bile Görmeden Dönemediğimiz Efsane FR, Öyle bir yere çekmişizki araçları Gebzede -yol kenarı- sanki bubi tuzağı; biz arabadan indik görevli fıskiyeleri çalıştırdı çimleri sulamak için.. Ancak tenakuz Şurda fıskiyeler çimi değil asfaltı,bizi arabaları kedileri filan suladı bir müddet hatta tam kaput açıkken başlayınca direk motora su gelecek diye feda ettim kendimi sırtımı vererek fıskiyeye.. Bildiğin arkam tropikal orman önümse taklamakan çölü oldu @bettle üstad motor kaputunu kapatıncaya dek Oruç-oruçta iyi geldi gerçi serinledim şikayetçi değilim

Bunlarda paylaşmadan Edemediğin Beni Benden Alırsan Seni Sana Bırakmak Şarkıları Söyleten FR'ın Bagajındaki Saklı Hazine çekinmeden itiraf edeyim Turbo -GT3076- Kafam Kadar resmen

Bu Canavarda Sevgili Dostum Onur KİBAR'ın Kayserilerden gelen aslanı.. zaten yorgunluktan ambele olmuş, kırbaçla çalışan beyin hücrelerimle, ikinci defa da anca buluşabildiğimiz Onur Kardeşim kırmızının bu tonuyla önümden kaçıverince, Matadoru Unutup Bayrağa odaklanan Boğa gibi tali yoldan ana yola çıkarken bir iki defa tır tarafından biçilme tehlikeside atlatmadım değil Ama değdi; iftar ve öncesi ve sonrası -çocukların izin verdiği ölçüde- CUPRAsının Tadınada bakma fırsatı buldum Onurumun, Maşşallah Kardeşim Allah Tekerini Düz Bastırsın Makine tam Bir Tabanca, Mermi Namluda, el tetikte okey

Bu arada istesek başaramayacağımız bir şey oldu biz onurla o hengamede zor buluşmuşken iftar için geldiğimiz mekanda tam çıkarken son anda fark ettiğimiz Orçunun -onurun kayınbiraderi- görmesekmi, koşa koşa durup çevirdik geri ve mini bir SCO buluşmasınada imza atmiş olduk KOCAELİnde, Tenakuz da Bu ya; Stickersız olan araç benimkisi

Okadar Yedik içtik eğlendik sohbet ettik ama topluca bir Fotoğrafımızın olmadığı Onurun Aklına geldi, sahildeki bir mekandan kahvelerimizi içip kalkarken. iyikide geldi yoksa bu son fotoğrafımızda olamayacaktı Herşey için Tekrardan teşekkürler Onur KİBAR..

Bunlarda Bu gün Çekilen İlk Stickerlı Kaba temizliği Yapılmış Hali Yeni Maceramızın..

Ve gelelim İç Kısma: Dijital Kliması, Isıtmalı aynaları -Katlanamıyor olması kötü- O biçimsiz Teybin altındaki cüzdan koyma gözü, Deri el Freni, 6 ileri Şanzumanı, Geniş Gösterge Paneli, Ayarlanabilir Emniyet Kemeri, Arka yolcu Tutamaçları, Arka Kol dayama, Bagajdaki iki adet Saklama gözüne ek 4 adet saklama ve sabitleme fileleri, Kademeli açılır bagaj tabanı ve Tavandaki Gözlük Kabıyla hoş Sürprizlerine Başladı Bile Karakaçan bize nazır..

Ha Nahoş Sürprizleri derseniz onlarıda yazalım Tabi: Arka Camların Önden Açılamıyor olması confused buna binaen otomatik açılma modununda olmayışı tam bir handikap sürücü tarafı hariç elinizle tutmanız gerekiyor butonu tam açılma ve tam kapanma bitene kadar, Arka Kapılardaki Hoparlör Boşluklarında hoparlör olmaması ve beni adeta Off-Road'a davet eden Arka amaortisör yüksekliği de Hacı bune böyle dedirten cinsten.. SEAT bu kadar mı yapabiliyor? Hayır! ama elimizde bu var ise biz onu iyileştirmesini de biliriz diyerek toparlamak isterim konumu.. uzun bir Yazı oldu Sıkılmadan okuyabilen herkese teşekkürler..

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    maşallah abi kazasız belasız konuyu yanlış yere açmışın abi ama taşırlar mod abiler kocaelide zaten bir şey var buluşmalar hep şansa oluyo biz daha toplaşıp karar verip buluşamadık leonuda bu gün gördüm kim acaba diyodum sen bahsetmişin ufak bir yayla zımba olur
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Slammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatım mukemmeeell Kazasız belasız bakalım nasıl degısıklıkler olucak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda izmitliler çoğalıyor araç güzel takipteyim
    araba dediğin gidecek dekor isteyenler diecast alsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunahan Dülek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forumda izmitliler çoğalıyor araç güzel takipteyim
    Araç İzmit Menşeyli ancak çoktan BALIKESİRli oldu Kardeşim.. Ama Fark etmez orda eksikliğimizi hissettirmeyecek dostlarımızda mevcut..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun kazasız belasız ıyıgunlerde kullan aracını.
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Korollacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun kazasız belasız ıyıgunlerde kullan aracını.
    Teşekkür ederim Eywallah

alperaslann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kazasız belasıız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar hayırlı olsun Selçuk kardeşim . Son hali çok iyi , senin elinde araç bi başka oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alperaslann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kazasız belasıız
    Eywallah Teşekküerler
    Alıntı beetle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tekrar hayırlı olsun Selçuk kardeşim . Son hali çok iyi , senin elinde araç bi başka oluyor.
    Sağol üstad bakalım inşallah

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlısı Olsun yılana benziyor maşallah

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun. Bende bu aralar 1.2 tsi Leon ile ilgileniyor. 1.2 tsi motorun performansı ve yakıt tüketimi hakkında yorumlarınız nelerdir?

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun. Bende bu aralar 1.2 tsi Leon ile ilgileniyor. 1.2 tsi motorun performansı ve yakıt tüketimi hakkında yorumlarınız nelerdir?
    Sağolun.. Bu benim 4. 1.2TSI aracım; 1.2 TSI ibiza, 1.2TSI Leon, 1.2TSI Jettadan Sonra şimdide 1.2 TSI Toledo kullanıyorum.. Hakkaten memnun kaldığım için tercih ettim ve bağımlılık yaptı -yapmasıda doğal- zira araç hem 1.6 TDI dan verimli, hem onun kadar yakıyor nekadar sıkıştırırsanız sıkıştırın.. Hemde Sorunsuz maşşallah.. Rutin bakımları dışında servise gitmedim hiç.. Bi örnekle açıklıyayım ekonomisini, sonbahar aylarında Balıkesir-Sivas uzun yolu yapmak durumunda kaldık Biraderimin nişanı için; (ozaman Leon ve Jetta ikisi birden vardikisiyle önlü arkalı gittik) arabalarda 4+ kişi ve full bagajla 1 depoya 1000 km yol gidebildik rahatça, benzinde 4.60 filandı ozaman. Memnun kalacağınıza eminim -tabi ne beklediğinizlede alakalı- ancak bence fiyatını sonuna kadar hakeden bir araç Leon, ancak yeni kasa (5F) olacaksa Full Led+Cam tavan Leona Aşık eder sizi.. Daha detaylı bilgi almak isterseniz imzamdaki adrese beklerim.. Şimdiden hayırlısı olsun hakkınızda..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı Olsun yılana benziyor maşallah
    Alıntı can2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun
    Teşekkürler Arkadaşlar Sağolun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toledo 6J ilk Dokunuşlar/Macera Başlasın..

Arkadaşlar Merhaba;

Malumunuz Yeni Aldığımız Karakaçanın (Toledo 1.2TSI Style) bazı bilinen-bilinmeyen ufak-tefek eksikleri ve sıkıntıları vardı, ramazan ve orucu bahane etmeden maceraya ufak da olsa bir girizgah yaptık bu gün şöyleki; Karartılmış Arka camlarına Rağmen bana içi pek gölge gelmedi aracın ve tepe üstünde -Kayadibi SEAT'ın işlerini Yapan; Erhan-Harun ustalarda önlere 2 Arkaya 1 numara amerikan cam filmi çektirdik;

Bu esnada Aracın iki kademeli arka kol dayamasından ve Diz mesafesinden ve heryerde karşınıza çıkan Asma-tutma aparatlarından bahsetmek isterim; Sanki araç Araba değil geniş bir evin salonu, boş bulunan her yere bir askı, göz su koyma bölmesi konulmuş.. arka koltuğun neredeyse ibizanın iki katı genişlikte olmasına rağmen diz mesafesi hakkaten hayranlık uyandırıcı, babamın Jettada bile bu kadar rahat ve ferah değildi arka Yolcu bölümü.. ve ortada iki kademeli kol dayama tam bir ergonomi olmuş tek sefer açtığınızda kol dayama ve ortasında ayarlanabilir iki adet bardak tutucunun olduğu kolçak ikinci kez açıldığında ise size seyehat esnasında bagaja ulaşma imkanı sunuyor-tabi kısıtlı bir ulaşım bu-..

Yeri gelmişken Bagaj ve sağladıklarına değinmek istiyorum birazda; Her arabasında ıvır-zıvır, bakım malzemeleri v.s. bir çok eşya araç gereç bulundurmaya alışkın ben, bu arabada resmen rahat ettim bagajın her iki kısmındada plastik set ile kapatılmış iki bölme var -jettada yoktu- bu yetmezmiş gibi Parçalı açılan Bagaj Tabanının altındaki saklama gözüde hakkaten kullanılabilirlik adına ideal, ve ordaki boşluğu bu basit malzeme ile saklama gözüne dönüştüren zihniyetede bravo demeden geçemeyeceğim, buna ek olarak araçta tam dört tane file var, bunlardan biri tabana eşya sabitlemeye diğer üçü ise yukardan aşağı doğru eşya doldurmaya yarıyor.. bagajın bu çok yönlülüğü bence yeni bir paylaşım konusu o yüzden çok uzatmadan diğer işlemlere geçeyim müsadenizle buyrun buda derin ve kullanışlı bagajımız..

Akabinde hemen Tüm Sarı lambaları Beyaz lede çevirme hastalığımız nüksedince, hastayı tedavisiz bırakmayalım dedik bu kısmı hızlı geçiyorum..

Daha sonra tam işleri bitirdik derken aracın ilk çalışma anında -soğukken- sarsıntı yapması ilk günden beri gözümden kaçmayan bir durumdu yine nüksedince dooğru engin ustanın yanında aldım soluğu, bana inanmayan engin usta araca binip bir iki tur atınca kanaat getirip Motor kulağı deyince, büyüklerinin suçunu-açığını yakalamış çocuk gibi açıldı göslerim bir iki testin arkasından agresif kullanıma bağlı herkesin rahatsız olmayacağı bir fasılalı çalışma tespit ettik sol motor kulağında ve orjinaliyle değiştirmeye karar verdik sağolsun ustam benle birlikte Oto2000 e gelip parçacıların bulamadığı doğru parçayı bularak yerine yaklaşık 45-50 dakika gibi bir sürede monte edince bırakın sarsıntıyı, esneme kalmadı diyebilirim Sağolsun engin usta VAG grubu araçlarda benim Ümraniyede gider ayak keşfettiğim -Burhan Usta sayesinde- Genç bir yetenek herkese tavsiye ederim..

Oto200 de nevzat ustayla parça ararken bizim 1.2TSI'ın turbosu ilişti gözümüze hemen aldık elimize inceledik göz yordamıyla ufo görmüş köylü gibi Yorumum ise Şu: Fındık Mındık Ama GARETT

Argon Kaynakla ısı yardımıyla birbirinden ayırmaya çalıştığı Parça MacPerson Süspansiyonun ön Kolları Audi A6 ya ait kendileri..

Ve Karşınızda Ümraniye sanayideki Rüzgar volkswagenci Karakuş Otomotiv/Engin usta. Poz ver siteye atacağım dedim diye böyle durdu yoksa efendilikte yarışılmaz sağolsun kendisiyle okey

Daha Sonra Kaminari Park Ali Ustanın Yanında Aldık Soluğu Ses Yalıtımı ve İzolasyon için birde Arka kapılara Eksik konulan Hoparlörleri ve Amerikan park modülü montajı için Ancak Yetişmeyeceğinden ötürü fikir telakkisinde bulunup daha ileriki bir zamana erteledik, bu esnada kapıları -LDS DOORS- yukarı açılan LEON BOOM II aracın kendisi ve sahibiylede tanışıp SCO lu yaptık kendisini son olarakta, Ali ustanın ve Benim ses yalıtımında Vazgeçilmezlerimizinde görsellerini atıyorum, Akustik kendinden Yapışkanlı Ses Yalıtım Süngeri ve "Tesa" Bez Bant.. "Make Yourself"çilere duyrulur.. şimdilik başlangıç olarak bu kadar ileriki zamanlarda daha detay ve geniş anlatımlarla adam etmeye çalışacağız allahın izniyle 6J TOLEDO'muzu ki bize özel bir -Karakaçan- çıksın ortaya.. yanlış anlaşılmasın bu emeğin herhangi bir beklentisi yada karşılığı yok maksat Aracı Sahiplenebilmek, Yaşanmışlık oluşturup vesile ile dost sohbetine nail olmak, ve bu esnadada Modifiye arzumuzu Törpülemek.. Cümleten Kazasız Sürüşler keyifli Paylaşımlar dilerim..

Onur KİBAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çöllüm tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

enes28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah araç güzel ve temiz duruyor
    Kazasız belasız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)