Merhaba Arkadaşlar;
Bildiğiniz gibi "Sincabı"; (1.2TSI İbiza) Yeni Sahibine Arife teslim ettikten sonra araç arayışlarımız hız kazanmıştı. herkesin Malumudur Dizel arabaya çok hoş bakmam ve bir önceki aracım 1.4TSI FR dan sonra niyetim 2.0TFSI FR idi.. Ancak mali durum ve bütçem 45 bin lira civarında kaldığı için gözümün kestiği araçlara param yetmeyip, paramın yettiklerinide gözüm kesmeyince Tercihim -iki aile birlikte kullanacağı için- Toledo 6J (Yeni Kasa) oldu.. Hoş yeni Kasa Toledoyu her lafın başında eleştiren ve "adı niye Cordoba değilki" diyen biri olarak bu tercihim çoğu arkadaşımı şaşırttı ancak üzerinde "S" Amlemi olsaydı bende Super B almak isterdim Cevabı Sanıyorum herkesi İkna Edecektir.. İyi bir SEAT fanı ve aşığı olan Şahsım; Başka Marka ve Model bir çok Aracı Beğeniyor olsamda iş ciddiye bindiğinde "SEAT" markası dışına taşamıyorum ne hikmetse![]()
Velhasıl Aslında Son güne Kadar 2.0 Motor isteğimi canlı Tutmuşken, Sağolsun Başından Sonuna kadar Her anımda Yanımda Olan Şeyhimin (Cuprali) Sözünü Yere Düşürmemek için Bakmaya-Almaya gittiğimiz Bu KaraKaçanı; birde beğenince yapacak bişey kalmadı deyip repertuarımıza Ekledik..
Araç: 1.2TSI Style Toledo 105BG 175NM/T Manuel -6ileri-
Donanımları: ESP,XDS, HillHolder, Otomatik Camlar, Dijital Klima , Karatılmış Arka Camlar v.s.
Benim En çok Hoşuma Giden: Ön Koltuk En Arkadayken Arka Koltuk Diz Mesafesinin Leondan Bile Geniş Olması ve Açılınca Ihlara Vadisini Andıran Bagajı
Makyaj Dahil Arabaya yapılacak bir çok şey beni beklemekte ancak zamana yayarak keyfini sürmek istiyorum zira bana göre Mesele Hedef değil, hedefe ulaşırken Yapılan yolculuk, edinilen deneyim.. Bu vesileyle 2.0TFSI Arzumuda 1.5-2 sene daha ötelemiş olmaktayım ancak vacgeçmiş değilim. O Motor buraya Gelecek.. Arayış Sürecinde Hakkı Geçen Arkadaşlarım-Dostlarım oldu onlara teşekkür etmek istiyorum İzninizle; 2.0 Lafını duyunca Kulakları dikilip olmayan ilanları bile ortaya çıkaran Mehmet Hocam Başta Olmak Üzere, Hala Daha 2.0 almadığıma inanamayan Gardaşım Çakal Carlosa, Adanadan-Orduya Kadar Geniş bir portföyle araçları sayıp döken Kardeşim Tahsine, Bizi izmitte-Cenazesi olmasına Rağmen- Tam bir ev sahibi gibi Ağırlayan Dostum ve Kardeşim Onur KİBAR'a, Arabayı aldık ama senin FR'a da bakmak istiyoruz dediğimizde uykusuz uykusuz yanımıza gelen eski Dostumuz Yeni Üyemiz @bettle ve En başından En Sonuna Kadar Yanımda Olan, Ben seni Otobüsle Göndermem diyerek; benle İzmitlere Kadar gelen Şeyhim (Cuprali) ye Teşekkürlerimi sunarım..
Başından Sonuna Kronolojiye riayet ederek Anlatımları Görselle destkelemeye çalışacağım şimdiden iyi seyirler dilerim, Maşşallah diyen Ağzınız bal Yesin..
Bunlar Aracın İlk resimleri Ama Deniz ne Alaka Diyenler için izah Edeyim; o bir deniz değil O bir göl; Sapanca GölüAracı istanbula yakın olsun diye Körfezden aldık güya -ortada buluşalım- mantığıyla, ama sağolsun eski sahibi -erol amca- arabanın yedek anahtarını Sapancada -evde- Unutunca Mecburen Sabanca Ziyareti Yapmak Zorunda kaldık, Zorunluluktan birde keyif çıkartalım diye Evin 100mt uzağındaki Sapanca Gölü sahiline çekip bir güzel pozumuzuda verdik..
Buda Ali Abinin Makam Aracıyla Birlikte İlk Benzinimizi Aldıktan Sonra.. kaç defa dedim çek arabanı şurdan yeni almışım benim karakaçanı gölgede bırakma diye dinletemedim..
Buda Toledoyu -Karakaçan- Alsak Bile Görmeden Dönemediğimiz Efsane FR, Öyle bir yere çekmişizki araçları Gebzede -yol kenarı- sanki bubi tuzağı; biz arabadan indik görevli fıskiyeleri çalıştırdı çimleri sulamak için.. Ancak tenakuz Şurda fıskiyeler çimi değil asfaltı,bizi arabaları kedileri filan suladı bir müddethatta tam kaput açıkken başlayınca direk motora su gelecek diye feda ettim kendimi sırtımı vererek fıskiyeye.. Bildiğin arkam tropikal orman önümse taklamakan çölü oldu @bettle üstad motor kaputunu kapatıncaya dek
Oruç-oruçta iyi geldi gerçi serinledim şikayetçi değilim
Bunlarda paylaşmadan Edemediğin Beni Benden Alırsan Seni Sana Bırakmak Şarkıları Söyleten FR'ın Bagajındaki Saklı Hazine çekinmeden itiraf edeyim Turbo -GT3076- Kafam Kadar resmen
Bu Canavarda Sevgili Dostum Onur KİBAR'ın Kayserilerden gelen aslanı.. zaten yorgunluktan ambele olmuş, kırbaçla çalışan beyin hücrelerimle, ikinci defa da anca buluşabildiğimiz Onur Kardeşim kırmızının bu tonuyla önümden kaçıverince, Matadoru Unutup Bayrağa odaklanan Boğa gibi tali yoldan ana yola çıkarken bir iki defa tır tarafından biçilme tehlikeside atlatmadım değilAma değdi; iftar ve öncesi ve sonrası -çocukların izin verdiği ölçüde- CUPRAsının Tadınada bakma fırsatı buldum Onurumun, Maşşallah Kardeşim Allah Tekerini Düz Bastırsın Makine tam Bir Tabanca, Mermi Namluda, el tetikte okey
Bu arada istesek başaramayacağımız bir şey oldubiz onurla o hengamede zor buluşmuşken iftar için geldiğimiz mekanda tam çıkarken son anda fark ettiğimiz Orçunun -onurun kayınbiraderi- görmesekmi, koşa koşa durup çevirdik geri ve mini bir SCO buluşmasınada imza atmiş olduk KOCAELİnde, Tenakuz da Bu ya; Stickersız olan araç benimkisi
Okadar Yedik içtik eğlendik sohbet ettik ama topluca bir Fotoğrafımızın olmadığı Onurun Aklına geldi, sahildeki bir mekandan kahvelerimizi içip kalkarken. iyikide geldi yoksa bu son fotoğrafımızda olamayacaktıHerşey için Tekrardan teşekkürler Onur KİBAR..
Bunlarda Bu gün Çekilen İlk Stickerlı Kaba temizliği Yapılmış Hali Yeni Maceramızın..
Ve gelelim İç Kısma: Dijital Kliması, Isıtmalı aynaları -Katlanamıyor olması kötü- O biçimsiz Teybin altındaki cüzdan koyma gözü, Deri el Freni, 6 ileri Şanzumanı, Geniş Gösterge Paneli, Ayarlanabilir Emniyet Kemeri, Arka yolcu Tutamaçları, Arka Kol dayama, Bagajdaki iki adet Saklama gözüne ek 4 adet saklama ve sabitleme fileleri, Kademeli açılır bagaj tabanı ve Tavandaki Gözlük Kabıyla hoş Sürprizlerine Başladı Bile Karakaçan bize nazır..
Ha Nahoş Sürprizleri derseniz onlarıda yazalım Tabi: Arka Camların Önden Açılamıyor olması confused buna binaen otomatik açılma modununda olmayışı tam bir handikap sürücü tarafı hariç elinizle tutmanız gerekiyor butonu tam açılma ve tam kapanma bitene kadar, Arka Kapılardaki Hoparlör Boşluklarında hoparlör olmaması ve beni adeta Off-Road'a davet eden Arka amaortisör yüksekliği de Hacı bune böyle dedirten cinsten.. SEAT bu kadar mı yapabiliyor? Hayır! ama elimizde bu var ise biz onu iyileştirmesini de biliriz diyerek toparlamak isterim konumu.. uzun bir Yazı oldu Sıkılmadan okuyabilen herkese teşekkürler..
![]()