User Tag List

Sayfa 1/7 123 ... SonSon
125 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2.el Piyasa Yüksek Muhabbeti

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2.el Piyasa Yüksek Muhabbeti

Merhabalar;
    Herkese iyi bayramlar.

Diğer otomobil forumlarında ve burada çokça karşılaştığım bir konu bu.
    Bilindiği üzere son 3-4 yıldır 2.el piyasası her daim yükselişte. Kışın dahi aynı istikrarı koruyor.
    En büyük etken sıfır araçlara gelen sürekli zamlar. Bir malın sıfırının fiyatı yükselirken 2.elinin yerinde sayacağını bekleyemeyiz.

Asıl değinmek istediğim bazı piyasa araçları var ki hakettiğinin üzerinde satılıyor. Mesela focus, civic, corolla vb.
    2.el fiyatları el yakıyor. 15 yaşında olanlar bile 20.000 Tlnin üzerinde alınıp satılıyor.

Bazen konularda görüyorum insanlar bu konuda çok dertli. Bu konuda 2.el fiyatları savunmuyorum sakın yanlış anlaşılmasın tam tersine Avrupada çoktan hurda olmuş yada 1.000 dolara satılan araçlar burada 20 bin lira.

Tutulmayan araç daha zor. Ne parçası bulunuyor-bulunsada pahalı oluyor- ne de hemen alıcısı çıkıyor.
    Bazen aylarca bekleniyor. Tutulmayanın en büyük avantajı fazla el değiştirmemiş olmaması oluyor.

Mesele şu; 99 model civic o parayı etmez yada 99 focus o parayı etmez onun yerine şunu alırım genellikle tutulmayan 3-4 yaş daha genç bir araç söylenir.
    Evet bu araçlar yüksek fiyata gidiyor ama aynı fiyattanda alıcı buluyor. Paraya sıkıştığında yada araç değiştirmek istediğinde beklemiyorsun hemen nakite çeviriyorsun ve zarar edilmiyor genellikle.

O zaman bu konuyu neden bu kadar dert ediyoruz?
    Buraya yazmakla ayda bir konu açmakla piyasada değişmiyor.

Bazıları abartıyor tabi bu durumu ama o ilanlarda belli zaten. İlk sayfadaki ilanlara bakarak ve %10 gibi bir pazarlık koyarak ortalama bir fiyat çıkarabilirsin. Bazı uçmuş olanları dikkate almazsın olur biter.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
    Saygılar.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dilin kemiği yok isteyen istediği rakami yazmakta özgür.

Balon her sektörde mevcut benim dusuncem

Alıcı var iken satıcı rakamda oynama yapmaz kolay kolay.

Sen ben almasak başkası gelip aldimi fiyatlar bu sekilde kalır

Otv bu sekilde kaldıkça 2.elde düşmez kolay kolay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dilin kemiği yok isteyen istediği rakami yazmakta özgür.

Balon her sektörde mevcut benim dusuncem

Alıcı var iken satıcı rakamda oynama yapmaz kolay kolay.

Sen ben almasak başkası gelip aldimi fiyatlar bu sekilde kalır

Otv bu sekilde kaldıkça 2.elde düşmez kolay kolay
    Aynen.

Birde pahalıya alıp pahalıya satıyorsun -abartmazsan tabi- bu sebeple çok da kafaya takmamak gerek diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence şu piyasada alınacak en mantıklı araçlar Nissan note , Mitsubishi colt DİD , Xsara 1.4 hdi

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun tek sebebi ülkemizi tüketim toplumu haline getirmeye çalışanlardır. Durumunu birazcık düzeltene yani ayda bin lira kenara koyabilenlere dayadılar krediyi, diğer yandanda abd nin politikasından dolayı basılan dolarlar şimdi bizi tırmalıyor.

Kısaca cebi para görenler almaya kalkınca böyle bir durum çıktı ortaya.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alan beyinsizler oldukça fiyatlar böyle gider durur. Hatta daha bile yükselir. Adama desen ki gel 18 liraya cıncık gibi s40 , 156 var , gider 22-23 liraya güvenlik paketi bile olmayan ( sanki g.p olunca tüm alfabe oluyor amk. hepi topu abs airbag ) civice 22-23 lira verir. sadece civic değil corolla ve astra g de dahil buna.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alan beyinsizler oldukça fiyatlar böyle gider durur. Hatta daha bile yükselir. Adama desen ki gel 18 liraya cıncık gibi s40 , 156 var , gider 22-23 liraya güvenlik paketi bile olmayan ( sanki g.p olunca tüm alfabe oluyor amk. hepi topu abs airbag ) civice 22-23 lira verir. sadece civic değil corolla ve astra g de dahil buna.
    Yapma be kardeşim. O saydığın araçları yürütmesi cidden zor. Anlayan usta bulmak zor.
    Piyasa aracında adam parça arıyor orjinalinin yanında da 3 tane yan sanayi çıkıyor karşısına.
    Senin saydıklarının çıkmasını bile bulamıyor.

Zaten adam aracı zar zor yürütüyor. Diğer dertlerle uğraşmak istemiyor.
    Bide bu taraftan bak olaya.

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bu konun tek sebebi yine biziz kendimiz yani bur da herkez sövüyo arabaların piyasası yükseliyo falan sonra hop konu açılıyo elimde şukadar para var napim araba al sat diye öneride bulunuyolar her nakiti olan araba alıp 3 koyup satarsa sonucu çok yüksek ya bu piyasa oluyo 50 bine mayısta sattığım araç şuhan 60 bine satılık

bu haldeyken ben nedense hep zarar ediyomuşum gibi geliyo..

ama en az 1 yıl kullandığımız içinde el mahkum saçma sapan paralar veriyoruz yapıcak bir şey yok
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence en büyük sorun satıcının rahat rahat bedavadan ilan açıp arabasını milyonlara ayni anda pazarlayabilmesi. İnternet olmasa fiyatlar en az yüzde 20 düşer ikinci elde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi günler arkadaşlar.. ikinci el araç piyasasının bunca hızlı ve istikrarlı yükselişini hayretler içinde takip etmekteyim.. özellikle e36 piyasasını yakından takip ediyorum geçmiş de 18 20bin tl arasında alıcısını zor bulan sedan 95 üzeri 320i ler şu an eli yüzü düzgün olanları 27 28 den aşağı değil onda da recaro sunroof vs.. yok.. hatta 35 40 isteyen arkdaşlarımızı gördüm ***** sitede.. e36 cabrio lar hele e46 ları geçmiş 45den 40dan aşağı düzgün birşey yok.. piyasanın bu halini hiç hayıralara alamet görmüyorum ne yazıkki.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yedekparcası ustası bol dayanıklılığı on planda olan her marka modelin ıkıncı elı talep gördüğünden doğru orantılı şekilde fiyatlarda artıyor

Bılınırlık azaldıkça son sahıbı olursun mantığı çok olduğundan fıyatlar cıddı dusuyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Twingomu sattım, kredim bitenee kadar idareten araç alıp, sıfıra girmeyi düşünüyordum. Ama malesef 25bin civarı bulamadım aklıma yatan araç. Aralığı bekliyorum sıfıra gireceğim.
    Instagram: mutusgarage

onur_si - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasası yüksek olan araçları almak için adeta yarış içerisinde olan bir milletiz, belli araçlar dışında bi araç almak isteyince çevremizdekiler hemen başlar son sahibi olursun, satamazsın vs. vs.
    bir aracı beğenmişsem çevremdekilerin ne dediği umrumda olmaz hatta genelde piyasası olmayan arabaları almışlığım vardır, benim için önemli olan içime sinmesi ve aldığım keyif. satarken bin lira aşağısına veririm gider.
    piyasayı yükselten bizleriz sonra dert yanan da biziz

Ayrton Senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu ***** site dedigimiz yer ikinci elde çok belirleyici olmaya başladı son yıllarda,,etkisinin azalmasını umuyorum.
    Racing,competing, is in my blood it's part of me it's part of my life...

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Serhatt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi günler arkadaşlar.. ikinci el araç piyasasının bunca hızlı ve istikrarlı yükselişini hayretler içinde takip etmekteyim.. özellikle e36 piyasasını yakından takip ediyorum geçmiş de 18 20bin tl arasında alıcısını zor bulan sedan 95 üzeri 320i ler şu an eli yüzü düzgün olanları 27 28 den aşağı değil onda da recaro sunroof vs.. yok.. hatta 35 40 isteyen arkdaşlarımızı gördüm ***** sitede.. e36 cabrio lar hele e46 ları geçmiş 45den 40dan aşağı düzgün birşey yok.. piyasanın bu halini hiç hayıralara alamet görmüyorum ne yazıkki.
    Aynen öyle , önceden temiz e36 coupeler falanda 22-23 e satılıyordu. paramız yoktu imrenerek bakıyorduk. şimdi alıp binelim desek 30 liradan aşağı yok. 30 lira ve üstünü de kafama silah dayasan vermem e36 ya m3 olmadıkça.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir iki sene önce sahibinden.com da aracın başlangıç fiyatından altına araç alıyordum şimdi mümkün değil ayrıca herkes siteyi örnek alıyor bakiyor mesela 40 45 arası seyrediyor fiyatlar adam diyo ki benim araç 44 eder altına vermem halbuki adamın arabasi 40 dan bir lira yukarı alınmaz düzgün ise sonrada diyorlar ki bi arabadan 6 7 lira kazanıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim milletin anlayamadigi birsey var yillar gectikce modelin fiyatinin dusmesi lazim sifir fiyatlari artti dur bende ikinci ele zam yapayim diye bir kafa olamaz.konustugum bi kiz var...2300 euroya gc8 almis hiamina.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E92 M3 kadar hic bir sey prim yapmadi!
    Gecen sene 82€ ya satilan arac,hem euro yukselmesine hem yasinin eskimesine hemde kilometre yapmasina ragmen 100€ isteniyor ki bu butun E92 M3 ler icin gecerli...

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahibinden sitesine girip araba model belirleyen biri karsisina cikan örnek 50 arabadan birini secmek zorunda. 50 aracin fiyati yuksekse alici bunlarin icerisinden seciyor. 10liralik araca herkes 20 yazarsa piyasa haliyle yukseliyor. Onceden mahalle otopazarlari vardi. Fiyati oralar belirlerdi, kimse almayinca duserdi. Simdi internette satilmasada fiyat dusmuyor, aksine herkes arttiriyor diye fiyatlari artiyor. Bazi ilanlarda 2013 ilan tarihi bile gordum. Adam piyasa yukselsin diye kaldirmiyor ilani. Sahibinden ilan vermeyi parali yapsa piyasa biraz düşer
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)