User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Ford Fiesta Quaife differential

CivSpeed
    Misafir

Question Ford Fiesta Quaife differential

Arkadaşlar Merhabalar,

Daha öncede coilover ve fren sistemi ile ilgili sorular sormuştum ve çok yardımcı olunmuştu bu sayede yol tutuşu ve duruşu baya güçlendirdim Buna istinaden bir sorum daha olacak sizlere,

Öncelikle aracım 2011 model Ford Fiesta Sport 1.6 Ti-VCT. Aracımda var olan gücü yere daha iyi iletmek için Quaife LSD diferansiyel almak istiyorum. Şuanda aracımda stock motor var ancak özellikle ıslak zeminde çekişte sıkıntılar oluşuyor. Ani kalkışlarda da patinaja düşüyorum. Virajda bir sorun yok coiloverlar yol tutuşu gayet düzeltti. Öğrenmek istediğim Diferansiyel şu aşamada bir yarar sağlar mı ? Yoksa boşunamı masraf yapmış olurum ?

Birde kullanırken nelere dikkat etmek gerekir ? Aracım ile günlük olarak 60 km yol yapıyorum. Bir sorum da debriyajda ağırlık yada vites değişikliklerinde bir değişme (sertleşme yada yumuşama) oluşacak mı ? Tabiki de kesin bir şey söylenemez ancak aşağı yukarı fikrim oluşması için soruyorum

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müsait değilim çok yazamam ama mutlaka al. Hiçbir sertlik yada negatif durum yok. Motor stok olsada sürüş keyfi arttırır.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Viraj içinde lift off yapınca müthiş zevk almaya başlayacaksın, başka herhangi bir negatif yönü yok. İmkan varsa direk al, Fiesta gibi bir araçta tahmin ettiğimden de daha çok keyif verici olabilir

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hazırda varmı üretilmiş fiesta için araştırdınız mı?

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quaife kesinlikle çok iyi ve tercih edilebilecek bir marka.

Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ford olduğu için üretimleri diğer markalara göre çok daha çeşitli, hatta sıralı şanzıman bile var Fiesta için.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ömer baba sen gibi bilgili kültürlü arkadaslarımız yazınca seviniyoruz arada sırada yazsana diğer insanlarda feyz alsınlar senden

aslında düşününce rallye katılan fiestalarda vs sıralı şanz ,lsd var haklısın.120hp olan model mi bu fiesta

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ömer baba sen gibi bilgili kültürlü arkadaslarımız yazınca seviniyoruz arada sırada yazsana diğer insanlarda feyz alsınlar senden

aslında düşününce rallye katılan fiestalarda vs sıralı şanz ,lsd var haklısın.120hp olan model mi bu fiesta
    Asıl ben tesekkür ederim iyi sözlerin için

IB5 şanzıman bulunuyor Fiesta'larda:

https://shop.quaife.co.uk/catalogsea...vehicle=&q=IB5
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müsait değilim çok yazamam ama mutlaka al. Hiçbir sertlik yada negatif durum yok. Motor stok olsada sürüş keyfi arttırır.
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Viraj içinde lift off yapınca müthiş zevk almaya başlayacaksın, başka herhangi bir negatif yönü yok. İmkan varsa direk al, Fiesta gibi bir araçta tahmin ettiğimden de daha çok keyif verici olabilir
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Quaife kesinlikle çok iyi ve tercih edilebilecek bir marka.

Ford olduğu için üretimleri diğer markalara göre çok daha çeşitli, hatta sıralı şanzıman bile var Fiesta için.

Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asıl ben tesekkür ederim iyi sözlerin için

IB5 şanzıman bulunuyor Fiesta'larda:

https://shop.quaife.co.uk/catalogsea...vehicle=&q=IB5
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar dün biraz yoğun geçtiği için yanıt veremedim Evet aracım 120 hp gücünde ıb5 şanzımana sahip oldukça keyifli bir sürüşü olan araç, bende biraz daha keyif katmak istiyorum Bu yorumlara göre alışveriş listeme ekliyorum en kısa zamanda alacağım

Son bir soru olarak pumaspeed ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum, ancak Türkiyede bu firmanın distribütörü varmı ? 2500 tl gibi bir fiyat ve 12 kg. paket ağırlığı gözüküyor, getirtirsem gümrük vergisi vs ne kadar eklenir üzerine veya eklenirmi ?

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CivSpeed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar dün biraz yoğun geçtiği için yanıt veremedim Evet aracım 120 hp gücünde ıb5 şanzımana sahip oldukça keyifli bir sürüşü olan araç, bende biraz daha keyif katmak istiyorum Bu yorumlara göre alışveriş listeme ekliyorum en kısa zamanda alacağım

Son bir soru olarak pumaspeed ingiltereden getirtmeyi düşünüyorum, ancak Türkiyede bu firmanın distribütörü varmı ? 2500 tl gibi bir fiyat ve 12 kg. paket ağırlığı gözüküyor, getirtirsem gümrük vergisi vs ne kadar eklenir üzerine veya eklenirmi ?

Batıkan yada Aren üzerinden getirtirsen daha az ugrasirsin. Gumruksel islerde bireysel islemlere gore Dis Tic. tescili her zaman artı olacaktır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CivSpeed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Git 2 gun tatil yap al gel, daha sıkıntısız olacagi kesin

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Git 2 gun tatil yap al gel, daha sıkıntısız olacagi kesin
    Hadi ya o kadar mı zor olur ? Daha önce ufak tefek parçalar getirttim gerçi ama bu büyük bişi olacağı için bende bilmiyorum

Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Batıkan yada Aren üzerinden getirtirsen daha az ugrasirsin. Gumruksel islerde bireysel islemlere gore Dis Tic. tescili her zaman artı olacaktır
    Dediğiniz kişileri ben tanımıyorum nasıl irtibata geçebilirim kendileri ile ? Fikir edinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gümrük için %18 kdv öder alırsınız. Düşük fatura yaptırmayın yeter.

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendin getirtmen taraftarıyım, yüzde 18 vergi ödersin, kargo olarak da kilosu 3-10 dolar arası bir uçak kargo ödersin. zamanın varsa ptt den çek kapına gelme ihtimali bile var.

Bunları sadece tek bir parça getirdiğini varsayarak söylüyorum.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

CivSpeed
    Misafir
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gümrük için %18 kdv öder alırsınız. Düşük fatura yaptırmayın yeter.
    Alıntı GokhanE. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben kendin getirtmen taraftarıyım, yüzde 18 vergi ödersin, kargo olarak da kilosu 3-10 dolar arası bir uçak kargo ödersin. zamanın varsa ptt den çek kapına gelme ihtimali bile var.

Bunları sadece tek bir parça getirdiğini varsayarak söylüyorum.
    Ozaman iyice bir hesap yapıp siparişi veriyim. Belki bir kota bişi vardır, tahminden ucuza gelir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)