User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: lpg/dizel gel git sorunum

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

lpg/dizel gel git sorunum

1.6 iesim var,geçmişini bildiğim allaha şükür kazası belası değişmeyeni olan ve şuanda km'si 140000'de dişime göre araç buldummu rollde yapıyorum,ne biliyim farklı bir gideri var Yanlız benzin fiyatları belimi büktü,sürekli kafamı aklımı karıştıran dizel araç muhabbetleri var,ayda aşağı yukarı 200-250 tl keyfen benzin alıyorum,şimdi asıl sorunum derdim düşüncem ben bu araca lpg'mi taktırmalıyım yoksa hiç tecavüz etmeyip satıp dizel araçmı alıyım ??üst rakamlara çıkamam max 30000 seviyesinde olur aldığım dizel araç,lpg taktırsam hem maliteyi var hemde ağırlığı ama dizel alınca memur modunda binerim hiçbir oynama vs yapmam,şimdilik filtre eksoz takılıyorum ufak tefek oynamalarla araç keyifli oluyo,
    sizce şimdiki aracıma lpg mi taktırıyim yoksa satıp dizelmi alıyıim,her türlü yoruma ve fikirlere açığım
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel arabaya geçince oh ucuz geziyorum diye kilometreye bakmıyorsun , ay sonu fişleri toplayınca neredeyse benzinli kadar yakıt parası harcadığını görünce üzülüyorsun lpgye karsıyım ama bu duruma düşeceğine eminim ondan lpg taktır diyorum

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suan lpg candır. dızel olucaksa teknolojık az yakan olması lazım gıderlı olması lazım yoksa benzın ıle cok fark olmuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001 LPGli astra g kullanıyorum, Fluence kullanan arkadaşımla şehir içinde aynı yakıtı tüketiyoruz(genelde 5 km kısa mesafe kullanıldığını da göz önüne alın.)
    Uzun yolda fren basmadan gidersem daha ucuza bile gidebiliyorum LPG ile.

Aracın geçmişini biliyorsanız, yeni bir "dizel" macerasına atılmak abeste iştigal olur LPG'yi düzgün bir montaj yaptırırsanız hiç bir sorunla karşılaşmazsınız.

Lovato kullanıyorum, çok memnumum, hiç bir sorunla karşılaşmadım.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.8 hacimle 50 TL ye 150-160 km yapıyorum
    amacın ekonomiyse lpg daha mantıklı olur
    yok birzcık hızlı bişeylerse dizelleri forumdan da görüyosundur

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg'li aracım vardı. Dizel almayı düşünüyorum daha öncede dizel kullandım. Turbonun yeri başka. Sabrederim diyorsan aracını iyi bir fiyata sat. Aynı temizlikte dizel al. Ufak dokunuşlarla zevkli hale gelebilir.

emre069 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorunu bende yaşadım 318is benzinli belimi büktü bende sattım az yakan bir araç aldım.Bence aracını seviyorsan lpg takıp paşa paşa bin.Ben sattığıma pişman oldum bmwdeki zevki alamıyorum artık

Mutlu Değerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg'ye niye tecavüz dedinki ? Şimdiye kadar bağlatmaman hata. LPG'li 1.4iS'im var. Şehiriçi 20tl - 110km gidiyor.

Roll yapcağım zaman benzine alıyorum, maşaallahı var 90 beygiri de çalışıyor. Performansında en ufak eksiklik yok. Dizel arabalar çevremdeki insanlarda da mevcut fakat bakımları hiç bitmiyor ve pahalılarda...

Elindeki aracın kıymetini bil bence. İnsanlar sanayilerden, bakımlardan çıkamazken, biz sadece sohbet için sanayiye gidiyoruz
    İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.

adilhcl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 aveo'm var 55-60 tl gaz ıle sehır ıcı 280-300 km ler görüyorum düzgün bir kit ile keyif yaşarsın dizel alırken ödediğin fark sana kar kalır ve onunla yakıt alıp gezdiğini düşünürsen her türlü kar dasın...

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bi dizel araba corsa d olabilir 90 lık chip vs yapıp iyi biseyler elde edilir ne kadarda az yaksa benzin veya dizelin yerini tutmuyor,Motorun sesli calısması vs sıkıntılar var

Korollacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadasım madem elındekı araba temız kmsı az guzel bı ustaya lpg taktır oyle devam et satarkende sana +sı olur. lpg markası kadar ıscılık de cok onemlı. sımdı 30 bın tlye temız dızel bulman zor. bulsanda kmsı yuksek olur eskı sahıplerı nasıl kullandı masraf cıkartırmı kısaca suprız yumurta ve suan dızelın fıyatı da benzın ıle aynı. ayrıca dızelın masrafı cok oluyor bakımı bıraz daha tuzlu. o yuzden guzel bı ıscılıkle lpg kıtı montajını yaptır 7 bılemedım 8 ayda kendını amortı edıyor zaten
    Gülümsemesini Bilmeyen Tükkan Açmasın
    KARS Atasözü..

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sat dizel al
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG'ye niye tecavüz gözüyle bakıyorsunuz ki.

Size, arabanıza ve arabanıza olan sevginize saygım var, hepimizi burada birleştiren şey normal insanlardan daha fazla şekilde arabalarımıza değer vermemiz.

Ancak değer vermek, yüceltmek değildir. Çoğumuzun araçlarına inanın yurtdışında dönüp bakmıyorlar bile, araçlarımızın akranlarının çoğu hurdalıklarda şu anda. Nihayetinde salt performans odaklı araçlar değil bunlar, onlara da takan var ya neyse

Benzin olmuş neredeyse 5, hakeza dizel olmuş aynı fiyat. Biz bu arabaları yatıralım diye mi aldık?

Ben bildiğin aracı satıp, bilmediğin süpriz yumurta almanı tavsiye etmem. Güzel bir işçilikle güzel bir kit bağla, emin ol LPG taktırmadığın, benzine yatırdığın paralara acırsın.

Benim aracımda 6 seneden beridir LPG var, bırak kiti, neredeyse arabanın yarısı fazlası miktarda kardayım. Alıyorum 1.89'dan LPG'mi acımadan geziyorum.

Umarım dediklerimi yanlış anlamazsın

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel fiyatlara göre bir hesap yaptım. Lpg Takalı 4 ay oldu. Yaptığım km 12.000 i biraz geçti. Aracı benzinli aldım colt otomatik.

Ortalama yapmaya çalıştım ama değerler biraz daha düşük olabilir. lpg de 1.2 katı fazla yakacağını hesapladım.

Çıkan sonuç aşağıda. Arabandan memnunsan düzgün bir kit taktır geç.

Milletin nasıl kullandığını bilmediğin 2. el dizelini alıp sürpriz yaşama derim.

Bakım maliyetleri belli dizel her türlü fazladır. Mekanik parça da aynı şekilde. ( enj. turbo vs)

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi hondasına tüp takmaya kıyamayıp daha sonra başka sebeplerle satıp da dizel araçtan keyif almayanlardanım.

Size önerim net şekilde tüp taktırın. Dizel araç yazılım vs bir şeyler yapılıp oem halinden eğlenceli hale gelebiliyor fakat ben benzinli arabadaki keyfi almıyorum.

Yani bu keyfi bir durum biraz.

1.6 110luk dizel 307 ile İzmir'de limontepe yokuşunda 5. vites 100 le yarım gazla bile 120 130 140 yürüyor gidiyorken , arkadaşımın e46 320sini kullanıyorum manuel araba dizelden alışmışız 5.viteste devam etmeye , tam olarak aynı noktada 5. viteste ayagım paspasta araba kıpırdamadı 100 de çakılı kaldı.

Yokuş devreye girince benzinlide aynı yerlerde 4. vitese hatta bazen 3. vitese düşmeniz gerekiyor doğru düzgün hızlanmak için. Bu yönü dizel aracı çok keyifli hale getiriyor.

Ancak size esas tavsiyem 1.4 turbo benzinli Fiat Bravo alın. 30-32 ye alırsınız, iesTen sonra donanımıyla , konforuyla , yürüyüşüyle her yönden tatmin eder.
    -Fırat

yiğit205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık hepımız benzın fıyatlarından sıkayet eder olduk.ben derım kı ıyı bır kıt ıle lpg ye gecıp keyıfle bınmendır.arkadaslarında dedıgı gıbı kımın nasıl kullandıgını bılmedıgın bır dızelı alıp acı sonuclarla karsılasma ıhtımalını gozonunde bulundur.
    DİMMA 205 GTİ 16 V

1.
    2.
    3.

DR059 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelin bakımı tuzlu, dizelin bakımı çok, dizelin masrafı çok olur gibi yorumlar var.

Rica etsem, bu bahsettiğiniz alt-başlıkları örneklerle açıklalabilir misiniz?
    Örnek olarak;
    * 1.4 benzinli i20'ye servise teslim ettiniz; standart bakımda değişmesi gereken; filtreler ve yağ değişimi yapıldı.
    * 1.4 dizel i20'yi servise teslim ettiniz; standart bakımda değişmesi gereken; filtreler ve yağ değişimi yapıldı.

Ne oluyor ya da nasıl oluyor da çok tuzlu oluyor? Tam sentetik motor yağının litre fiyatı pahalı diye mi böyle yorumluyorsunuz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar kullanım yeride önemli bence.

çoğu kmsini otobanda yüksek süratlarda gezen bir araba için son vites oranı yüksek bir dizelle lpgnin baş etmesi çok çok zor ben saatde 150km/h ile 6lt yakıyorum yani 100kmde 24tl açıkçası çoğu lpgli araç benzine göre %10 daha fazla tüketir yani benzinde 9lt tüketen araç lpgde 9.9lt gibi.

100kmde 24tl demek hemen hemen 10lt lgp demek yada 9lt benzin demek, hani araç saatde 150km/h ile 9lt yakıyorki anca belki 1.2tsi gibi yüksek techlerdir yada ne bilim hondaysa bile anca bu kadardır daha yani 9lt flndır, özetle otobanda seri kullanan için asla lpg daha mantıklı değildir.

kaldıki otobanda benzinli zaten çekmiyor tq yok birde lpgde bayılırken dizel turboyu doldurup keyifle çatur çutur ara hızlanmalar yapacak tadı zevki başka.

ha şehir içinde,trafikte yada şehirler arası yavaş süratlardada tam aksine bence lpg daha az yakacaktır, arkadaşın 1.6 tdi golfü şehir içinde 6.8lt yakıyor başka arkadaşın 1.4 tsi yı 7.4lt yakıyor

o sebeble bence hangisi doğruyu alplikasyona, kullanım yeri ve karekterine göre seçmek daha doğru olur yani öyle şu doğru bu doğru diye net cevabı yok derim ben bu konudaki soruya.

nicksar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende aynı konudan muzdaribim. Günlük 70 km için Polo 1.2 70ps kullanıyorum. Lpg mi yoksa dizele mi yöneleyim. Birde Lpg ye geçince benzin hiç harcanıyor mu. Yoksa direk Lpg ile mi çalışıyor araç. Benzin harcanıyorsa tüketim miktarı ne kadar acaba. Teşekkürler.
    Artist ne arar la bazarda.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)