User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
92 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Tıguan & Quashqai Yeni araç tavsiyesi kararsızlık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tıguan & Quashqai Yeni araç tavsiyesi kararsızlık

merhaba iyi günler yeni araç alma arefesindeyiz kafamızda iki araç var bunların arasından bir seçim yapmamız gerekiyor ama bi karar veremedik alacağımız araç 0 km olacak
    araçlardan ilki 2015 vw tiguan 1,4 125hp euro 6 lounge paket
    digeri ise Nıssan Qashqai 1,5 dcı 110hp black edition paket
    iki aracıda gördük begendik donanımları gayet tatminkar ikisinin de cam tavanı falan var gösterişli duruyor her iki araç
    hangisini alırsak alalım yılda max 8000 km yapıyoruz bu alacagımız arabayla bu araçlardan hangisini tercih etmeliyiz sizce konfor yol tutuş dayanıklıılık ikinci el piyasası aracın pirim yapması gibi durumları göz önünde bulundurursak hangisini tercih etmeliyiz iki aracında fiyatları birbirine çok yakın biri benzinli digeri dizel. sizin tavsiyeniz nasıl olur bu arabalar arasında kalsanız hangisini alırsınız.
    şuan kullandığım aracım golf7 bana golf7 yi aratırmı bu araçlar daha önce hep vw kullandık nıssan ilk olucak alırsak alışık olmadığımız bi araç

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi seçim olursa olsun bence otm vites mutlaka olmalı kullanım rahatlığı bi yana bu tarz araçlarda satış rahatlığı faydası çok çok fazla
    Şimdi baktım manuel dci qashqai ile lounge 1.4 TSI 150hp DSG ile fiyat olarak çok çok yakınlar
    Yapılan km gayet az yüksek olsa dizele aklım kayardı ama şu şartlarda ben olsam Tiguan ı alırım ama DSG olanı mutlaka..

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tiguan 10 lt den asagi yakiyormu?

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jeep Renegade'e de bakmanızı öneririm. Araç çok yeni şuan 2. eli yok ama devamlı satılıyor. facebook grubumuz 5 ayda 500 kişi oldu. Sunroof'dan ses yapması dışında kronik bir problemi yok ki Quashqai ile uzun süreler seyahat etmiş biri olarak onda da aynı sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Tiguan konusunda bir fikrim yok ama kesinlikle Renegade daha yakışıklı
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jeep Renegade'e de bakmanızı öneririm. Araç çok yeni şuan 2. eli yok ama devamlı satılıyor. facebook grubumuz 5 ayda 500 kişi oldu. Sunroof'dan ses yapması dışında kronik bir problemi yok ki Quashqai ile uzun süreler seyahat etmiş biri olarak onda da aynı sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Tiguan konusunda bir fikrim yok ama kesinlikle Renegade daha yakışıklı
    abi jeep markası iyi prestijli bi marka kalitewlide ama ikinci el degerleri pirim yapması arabanın ölü piyasa biraz tipide arabanın herkesin begenecegi cinsten degil göreceli bira alırsak onu son sahibi olma olasılıgımız yüksek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tiguan 10 lt den asagi yakiyormu?
    abi hemen hemen o rakamları söylüyolar kullanan birkaç kişi ile diyalog kurdum konuştum onlarda net 50 kuruş yakıyor diyorlar yani şehir içi 50 tl ye 100 km gibi rakamlar çıkar diye düşünüyoruz .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi seçim olursa olsun bence otm vites mutlaka olmalı kullanım rahatlığı bi yana bu tarz araçlarda satış rahatlığı faydası çok çok fazla
    Şimdi baktım manuel dci qashqai ile lounge 1.4 TSI 150hp DSG ile fiyat olarak çok çok yakınlar
    Yapılan km gayet az yüksek olsa dizele aklım kayardı ama şu şartlarda ben olsam Tiguan ı alırım ama DSG olanı mutlaka..
    arabayı babamda kullanacagı için otomatiği kesinlikle düşünmüyor dsg olayına çok ön yargılı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tiguan'ın yüzü çok eskidi yakında yenilenir. Ford kuga 1.5 ecoboost 4x4 otomatik bakılabilir. Tüketimi tiguana göre 1 2 litre fazla olabilir ama özelliklerine göre fiyatları makul sayılır. Renault kadjar 1.6 dci 4x4'te bakılabilir. Bu sınıfta araç alınıyorsa 4x4 olmalı bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yesil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tiguan'ın yüzü çok eskidi yakında yenilenir. Ford kuga 1.5 ecoboost 4x4 otomatik bakılabilir. Tüketimi tiguana göre 1 2 litre fazla olabilir ama özelliklerine göre fiyatları makul sayılır. Renault kadjar 1.6 dci 4x4'te bakılabilir. Bu sınıfta araç alınıyorsa 4x4 olmalı bence.
    Ford kuga begenmedim açıkcası 4x4 bizi aşar yakıt vergi muayene falan dezavantajları çok biz şehir içinde ufaktan yüksek haftasonu kaçamak arabası arıyoruz gibi bişi abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende tiguan 1.4 tsi white night vardı 2 sene kullandım 55000 km de sattım. ortalama şehir içerisinde normal kullanımda 8/8,5 lt civarı yakarsın.. gazlarsan 10/11,5 arası ortalama kullanırsın..

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Murat Ç. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi jeep markası iyi prestijli bi marka kalitewlide ama ikinci el degerleri pirim yapması arabanın ölü piyasa biraz tipide arabanın herkesin begenecegi cinsten degil göreceli bira alırsak onu son sahibi olma olasılıgımız yüksek
    Fiat multijet motor kullanıldığı ve 1.6 motor olduğu için şuanda deli satışı var aracın. Koç finansda çalışan arkadaşım devamlı renegade için kredi çıkardıklarını söylüyor. Aracın yakıt tüketimi de baya başarılı. geçenlerde bodruma gittim 600 km yolda 118 tl yaktık 100-110 arası hızlarda gittim yol boyunca ve cidden hiç yormadı. Ayrıca aracın fiyatına göre donanımı çok yüksek. Ön kaza önleme sistemi ve şerit takip sistemi harika çalışıyor. Gecenin bir yarısı farları yanmayan bir aracı otobanda benden önce farketti ve frene bastı. Eğer araç farketmese idi 150 civarı bir hızda vuracaktım. Şerit kontrol sistemide aynı şekilde uzun yolda çok güzel oluyor. Farkında olmadan şeritten çıkarsan arabayı şeride alıyor ve direksiyonu tutmuyorsan sesli uyarıyor.

Araç şuanda dışarda cidden çok ilgi çekici. Işıklarda falan durunca insanlar bakıyor araca. Fiyatını soran olabiliyor hatta. Fiyatı söylediğinde şaşıranlar da aynı şekilde çok fazla. Jeep fan'ı değilim bir kazancımda yok. Bir akrabamız alacaktı ve aracı deneme fırsatımız oldu sonrasında ise o hafta aracı direk alıp 2013 model honda mızı sattık. Kısaca araç kendini aldıran bir araç. Ben sunroof olmayan modeli tercih ettim eski araçlarımda sunroof kullandım hep bir sıkıntı vardı. (honda,pejo,ford) Sunroof yok ses yok kısaca bizim araçta memnunum.

Nissan ve Vw tabiki güzel araçlar ama kesinlikle bir gidip bu aracı test etmenizi öneririm. 320nm tork 120 hp 1.6 motor hayret verici şekilde çok atik. RaceChip yaptırcam fırsatım olmadı ama onunla çok daha iyi olacaktır.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    manuel araç alacaksınız o fiyat aralığında ben de jeep renegade den yanayım,
    tiguan kasa değiştirecek, nissan qashqai çok sıkıntılı top
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

basgan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de suv araştırıyorum ve az km dolayı benzinli araştırıyorum.. sona kalanlar tiguan ve Hyundai tucson oldu.. tucson ix35 yerine 1.6 turbo 175 beygir dct ile gelecek.. i30 son kasa ilk aldığımda tutulmaz denmişti ama gayet memnunum..

semsialtunbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kasa değiştirmeyecek olsa tiguan derdim ama yüzü eskidi artık herkes de aynı noktaya değinmiş, ben olsam jeep renegadeden yana kullanırdım şansımı iç tasarım kalitesiz biraz ama dikkat çekici, yeni, dış tasarımı çok yakışıklı bi araç bence şeker gibi ama ona da pek sıcak bakmıyosunuz galiba zaten baba için pek önemli kriterler değil yeniliği dikkat çekiciliği sonuç olarak qashqai kalıyor geriyo, dizel olması da avantaj ikinci elde çok daha rahat satılır
    SM Spacers

http://www.facebook.com/smspacers

instagram: @smspacers

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde orta segment kucuk suv bakarken qashqai ye falan bakmistik ama gercekten cok kotuydu araba hem 1.2 sini hemde 1.6 130 luk olani var sanirim onu kullandik. Ben bu kadar guvensiz hissettiren yol sesi alan bir arac daha gormedim. Cok donanimli ama kesinlille bu sebeplerden oturu tercih etmezdim

enes28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tiguan'ın yeni kasası gelecekmiş ve iyi olacak diyorlar. Beklenebilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tiguan ın yeni kasası kısa süre içinde gelecek, beklenebiliyorsa beklenmeli. ben şahsen kısa süre sonra kasası değişecek arabayı almazdım. bende 2012 model white night 1.4 tsi manuel var. her şeyinden memnunum, tam bir kalite hissi algısı yaratıyor ve fiyat/performans olarak 10 numara. şehir içi kısa mesafe kullanıyorum evimle iş yerim arası 4.5 km. ortalama tüketimim 9.0-9.5 lt arası oluyor. uzun yolda cruise 120'ye bağlarsam 7.5 lt civarı, 100'e bağlarsam 6.8-7.0 lt arası yakıyorum 2 yetişkin+2çocuk+valizler şeklinde. tiguan ile ilgili sorun olursa cevaplayabilirim. ben tiguan ın yeni kasasını bekle derim.

canky07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Antalya alvinde 6km de tiguan 1.4 tsi 160hp dsg aracı test ettim. performansta hiçbir kayıp görmedim binek araç gibi. fakat yakıt tüketimi şehiriçi ve basınca bana biraz fazla geldi. Ortalamam 14-15lt civarında idi. kendi aracım 1.4tsi golf de ne kadar basarsam basayım şehiriçi 10lt geçmiyor. Diğer aracı henüz deneme fırsatım olmadı ama dci motor u hepimiz tanıyoruz. yakıt tüketim en makul motorlardan. 1.5 yanı sıra 1.6 motoru da olması lazım. Performans için onu da incelemek lazım.

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örnek olması açısından yazıyorum;

Nissan Qashqai Platinium Premium Pack sakin kullanım (100-120 aralığı genellikle) ile Bayram tatilinde bir depo ile 1020 km yol yaptım.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)