Teknik olarak ilk arabam olmayacak ama sahibi olacağım arabam için tavsiyeye ihtiyacım var.
Fiili olarak 2 yıldır babam ile ortak olarak kullandığımız Cherokee ve Q3 ile Bilecik içinde kullanıyorum, Bursa-Bilecik-Eskişehir ise bu tarzda tecrübe ettiğim rotalar arasında...
Ehliyeti almam, üniversiteye kazanıp İzmir'e yerleşmem ile Bayraklı-Ekonomi Üniversitesi arası için bir arabaya ihtiyacım doğdu. Aslında istediğim belliydi ancak Euro artışı ve gelen zamlar ile birlikte sıfır araba alma istediğim pek kalmadı sonrası için o tarzda bir şey düşünüyorum.
İlk düşüncelerim ve aklıma takılanlar;
-TTS: Audi'nin çok sevdiğim, ses, görüntü, sürüş olarak hep iyi yorumlar duydum ama satılıklarda karşılaştığım yüksek fiyata karşı yüksek kilometre...Yani o fiyata o kilometrenin fazla olduğunu ve piyasada 60.000-80.000 kilometre arası olmayandan bulabilir miyim ?
-BRZ / GT-86: görünüş olsun, sürüş zevki olsun, 2.0 litre ile başlangıç 200 HP güç ile zorlanmadan alışabileceğimi düşünüyorum ancak ailemdeki marka fanatikliği yüzünden onlara nasıl tanıtabilirim ? Bakıp "Aaa ! Ne güzel araba ne marka bu ?" dediklerinde "Subaru / Toyota" dediğimde "Peehhh..." demeleriyle karşılaşıyorum.
-İmpreza / Evo: Stock olarak çok istediğim ancak zor gelmesinden korktuğum ama etrafa baktığımda ilk arabası olarak kullananlar var diye hatırlıyorum. Ancak TTS'deki gibi yüksek kilometre ile fiyat var. Yaklaşık 5 senedir el değiştirip kilometresi yüksekmekle birlikte aynı fiyata hala el değiştiren araçların olması benim aklıma takılan ikinci nokta oluyor.
Şu anlık JCW'de aklımda var ancak aklıma şu anda "Bak 350Z çok güzel ondan almalısın.." gibi değişik yorumlarla gelen bazı abiler(!) kafamı karıştırıyor![]()
ve bunun harici bana önerebileceğiniz başka ne olabilir ?