Merhabalar,
Biraz canım sıkkın. Aracım 1989 model bakımsız bir Audi 100 TDI.
Sorunum, aracın neredeyse her yerinden kaçak olması.
Lütfen bana hangisini nasıl düzeltebileceğim ve kaçağın nereden olabileceğine dair yardım edin. Kafayı yiyeceğim.
1) motor üst kapak contamızdan yağ kaçırıyorduk. Conta değişimi ile çözdük. Ama yine yağ eksiltiyoruz. Aracın yağ yaktığını düşünmüyorum. Çünkü gram duman atmıyoruz. Hep saydam renkli egzoz gazı. Nereden kaçırma yapmış olabilir?
2) radyatör suyum bir kaç günde max seviyesinden yarıya iniyor. Sağlam kaçak var. Ama nerden bulamadım. Her araca binişimde altına bakıyorum iz yok.
3) direksiyon hidroliğinin seviyesi de belirli periyotlarla azalıyor. Kaçak nereden bulamadım.
4) fren sistemindeki hidrovalften de kaçak var galiba. Hidrolik seviyem azalma yok diyor ama aracı az zorlayınca fren sistemi arıza ışığı yakıyor. Burası tamamen muallak.
5) bu kadar kaçağa mazot kaçırmasak ayıp olurdu tabi. Allah'tan onu hallettim. Mazot pompasının her bağlantı burcunu keçesini vs sini değiştirdik. Sonra komple birleştirdik.
Araç baba yadigarı ve onu böyle görmek canımı çok sıkıyor.
Bilgi açısından kaput altım balçık-katran arası yağ,mazot,hidrolik karışımına bulanmış şekilde. Motor belli bir derinliğe kadar temiz. Ama en derin yerleri bahsettiğim gibi. Tüm kaçaklara çözüm bulunca temizleteceğim.
Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.
Bu kaçakları nasıl anlar, nasıl çözerim.