Seven7 Nickli Üyeden Alıntı
2 hafta önce aynı durum başıma geldi. Üstelik 3 dakika içinde aynı kişi 2 adet farklı ceza yazmış bana ki alakasız. Yapılan işlemler.
-Ehliyetinin fotokopisi.
-Ruhsat fotokopisi.
-Dilekçe.(İnternette örnekleri mevcut.) Ayrıca, hangi şehirde yediyseniz cezayı o şehirdeki mahkemeye itiraz şeklinde not düşmeniz gerekli dilekçeye.
-Ceza makbuzunun fotokopisi.
-Ceza tebliğinin fotokopisi.
Bunları alıp en yakın adliyeye gidiyorsunuz. Zaten kapıda danışmaya trafik cezasına itiraz dediğinizde sizi hemen yönlendiriyorlar. Adliyenin içinde bürodan da dosya alıyorsunuz 1.5 liraya. Sizi yönlendirdikleri yere gidip evrakları teslim ediyorsunuz işiniz bitiyor. Cezayı ödemiyorsunuz, adınıza mahkeme açılıyor. Mahkeme sonucu evinize posta olarak geliyor. Eğer itirazınız olumlu sonuçlandıysa ödemiyorsunuz, olumsuz sonuçlandıysa da mahkeme tebliğinden 2 haftaya kadar yine indirimli ödeme hakkınız var. Mahkeme de 1-2 ay sürer dediler. Bende de aynı şekilde ne bir fotoğraf var nede mobese hakkında bilgi. İtiraz ettim bekliyorum, en kötü fotoğrafı yollarlar onu da çerçeveletip duvara asarım cezayı da öderim paşa paşa. Sadece 1.5 lira dosya parası ve fotokopiler dışında ekstra ücreti yok.
Geçmiş olsun.