User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Memurluğu bırakıp esnaf olmak hk.

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Memurluğu bırakıp esnaf olmak hk.

Arkadaşlar s.a. şuan devlet memuruyum. Ama mesleği bırakıp ticarete başlamak istiyorum. Amcalarim ve babam esnaf. Çocukluktan 23 yaşıma kadar ticaretin içinde oldum. Az cok alıp satma işine kafam basıyor. Şuan olan olaylar dolayısı ile hayatımı bazi kişiler koltuklarında otursun diye tehlikeye atarak aylik 4.000 tl civari kazanıyorum. Ve gerçekten ben ve birlikte timde çalıştığımz diğer kardeşlerim gerçekten çözüm bulamıyoruz. Ne uğruna can veriyoruz belli değil. Düşman kim dost kim seçemez olduk. Evimize gitmek zaten hayal. Amir mudur ayrı telden.siyasi vs.derken bunaldm baya.

Smdi beceremiyosan çık zaten tarzında dan dun yapacak kişiler çıkar muhtemelen. Ama cvp vermek istemiyorum. Yanınızda 2 sene birlikte kaldığın insanı şehit verince ve kahpece olduğunu bilince ve buna yukarıdan çözüm gelmiyorsa yakın yıkın demiyorlarsa ben bu işte pislik ararım. Benim hayatm üzerinden edebiyat yapmasın ne siyasi ne idari insanlar.

Neysr konuya dönüyorum. 200bin lira param var. Ne iş yapabilirim ?
    Aklıma gelenler
    Oto yıkama
    Cafe
    Simit sarayi
    Emlakçılk
    Ufak galeri
    Halı saha.
    Ayrıca evliyim. Eşim öğretmen. Bana bi çözüm yolu bulalım el birliği ile. Gerçekten yaptığım iş ile mutluyum aslında ama hak adalet ve Eşitlik namina hic bir sey yok. Bana roket atani ayağından vurmam gerekli.buda imkansız. Helikopter cobra dan pahalı olduğu için personel sevkinde kullanılamıyor ve anti tank mayına basıp ne deli arkadaşlarm şehit oldu.
    Söylenmesi gereken cok fazla şey var ama bana kalsın.
    SWAT

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abim imkanın varsa bırak kaç kurtar kendini, bu iş 1-2 kişinin hakkaniyetli çalışmasıyla olacak iş değil. İnsanlar pisi pisine can veriyor. Sokam böyle adalete.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

yucelebeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim herkesin hayat felsefesi, hayata bakışı farklıdır tabi ama çalışıp kazanıp ailenle keyif içinde yiyemeyeceksen o para bi boka benzemez kusura bakma, ticaret yapması bilen için her zaman kazandırır fakat ekonomi şuan çok tehlikeli ayrıca yapacağın işi bilmiyorsan herhangi bir tecrüben yoksa o işe çok girme derim

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suk3b3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar s.a. şuan devlet memuruyum. Ama mesleği bırakıp ticarete başlamak istiyorum. Amcalarim ve babam esnaf. Çocukluktan 23 yaşıma kadar ticaretin içinde oldum. Az cok alıp satma işine kafam basıyor. Şuan olan olaylar dolayısı ile hayatımı bazi kişiler koltuklarında otursun diye tehlikeye atarak aylik 4.000 tl civari kazanıyorum. Ve gerçekten ben ve birlikte timde çalıştığımz diğer kardeşlerim gerçekten çözüm bulamıyoruz. Ne uğruna can veriyoruz belli değil. Düşman kim dost kim seçemez olduk. Evimize gitmek zaten hayal. Amir mudur ayrı telden.siyasi vs.derken bunaldm baya.

Smdi beceremiyosan çık zaten tarzında dan dun yapacak kişiler çıkar muhtemelen. Ama cvp vermek istemiyorum. Yanınızda 2 sene birlikte kaldığın insanı şehit verince ve kahpece olduğunu bilince ve buna yukarıdan çözüm gelmiyorsa yakın yıkın demiyorlarsa ben bu işte pislik ararım. Benim hayatm üzerinden edebiyat yapmasın ne siyasi ne idari insanlar.

Neysr konuya dönüyorum. 200bin lira param var. Ne iş yapabilirim ?
    Aklıma gelenler
    Oto yıkama
    Cafe
    Simit sarayi
    Emlakçılk
    Ufak galeri
    Halı saha.
    Ayrıca evliyim. Eşim öğretmen. Bana bi çözüm yolu bulalım el birliği ile. Gerçekten yaptığım iş ile mutluyum aslında ama hak adalet ve Eşitlik namina hic bir sey yok. Bana roket atani ayağından vurmam gerekli.buda imkansız. Helikopter cobra dan pahalı olduğu için personel sevkinde kullanılamıyor ve anti tank mayına basıp ne deli arkadaşlarm şehit oldu.
    Söylenmesi gereken cok fazla şey var ama bana kalsın.
    Sen siyaseti yapmışsın kimse siyaset yapmasın diyorsun. Allah bahtını açık etsin ne diyeyim.
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200bin lirayla bahsettğiniz işleri kurup da aylık 4.000den fazla kazanacağınızı düşünmüyorum , zaten doğru düzgün bir yerde düşünseniz yarısı kiraya gider

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam ne demiş ki ya ? Bu kadar körü körüne bakmayın olaylara.
    Öneriye gelecek olursam, al sat yapmayı ek iş gibi düşünmelisin. Emlakçılık da hemen getirisi olan bir şey değil diye tahmin ediyorum.

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abim imkanın varsa bırak kaç kurtar kendini, bu iş 1-2 kişinin hakkaniyetli çalışmasıyla olacak iş değil. İnsanlar pisi pisine can veriyor. Sokam böyle adalete.
    Arkamzda dursalar terör kalmaz ama duran yok. Ayrıca tck 314/2 de 5-10 sene ceza diyor. Icerde yatan dhkpcli var mi ?
    Alıntı yucelebeci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim herkesin hayat felsefesi, hayata bakışı farklıdır tabi ama çalışıp kazanıp ailenle keyif içinde yiyemeyeceksen o para bi boka benzemez kusura bakma, ticaret yapması bilen için her zaman kazandırır fakat ekonomi şuan çok tehlikeli ayrıca yapacağın işi bilmiyorsan herhangi bir tecrüben yoksa o işe çok girme derim
    Haklısın . Babam toptancı. Ve kısmen üretici. Sanayi tipi temizleyici ve asit üretimi üzerine. O işe dewam etmrk istemiyorum. Daha insan içinde olacak bsey arıyorm. Cafelerde flan cok çalıştım ama.

Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen siyaseti yapmışsın kimse siyaset yapmasın diyorsun. Allah bahtını açık etsin ne diyeyim.
    Amin Sağol
    SWAT

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olaya sadece ticaret olarak bakarsanız, yıllık 48bin tl maaş, 200 bin tl de 20bin tl banka faizi gelir getirir ortalama 65-70bin tl geliriniz var buda yaklaşık ayda 6bin tl eder bu parayı ticarette kazanabilmeniz için, eleman maaşı, yer kirası, mal vs yaklaşık ayda 10bin tl ciro yapmanız gerekir ki ayda 5-6 bin tl cebinize kar kalsın. Bu iş tutmadı diyelim bu sefer sıfırlanırsınız benim tavsiyem illa değişicem bu işi diyorsanız güvendiğiniz birisi var ise onunla başlayın belli bir sermaye koyun oda koysun siz yokken o göz kulak olur baktınız iş tutuyor eyw diyip 4 bin tl yi yakar esnaflıktan ilerlersiniz

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam bir şey dememiş ki memurum dese herkez memurluk bırakılıp ticarete atılınmaz diyip geçicek oda içinde bulunduğu durumu anlatmış siz olsanız aynı durumda siz de söylersiniz sanırım

Bu arada emlakçılık veya galeri diyorum bende özellikle emlakçılık sıfır sermaye çok para bizim bir emlakçı var adam yeni kasa mercedesle jiple müşteri getiyo eve tekstil veya sermaye gerektiren işlere şu aralar girilmez çünkü onlarda sıkıntılı
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ticaret demişsin ama her zaman getirisi tahmin edildiği kadar fazla olmuyor biraz elinde ki paranın kıymetini bil bu zamanda kazanılması pek kolay değil Allah yardımcın olsun seçiminde iyi düşün..
    ALLAH VAR GAM YOK..

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonun hayırlı olsun.. bencede çalışıp kazandığın parayı ağız tadıyla yiyip harcayamadıktan sonra belkıde Allah korusun harcayamayacak olduktan sonra ne anlamı var aylık 4 bın lıranın. Eşin zaten öğretmen miş zor zamanında evine ekmek alıcak bi gelirin olucak. daha önce fazlasıyle tecrübenın oldugu bir işe girmelisin. bi tanıdığımz küçük bir kasabada açtığı ekmek fıırnı ıle cok cok ıyı yerlere geldıler. esnaflık yapıcaksan yapıcan ısı cok ıyı dusunup arastırmak lazım.

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu olaymı siyaset, bu kadar msalak bi millet olduk ya. adam canını, evini ve barkını dusunuyor. ayriyetten işini sevdiğini ama ne için kimlere hizmet ettğini bilmediğinden bırakıp bildiği işe esnaflığa dönmek istiyor.çünkü gerçekten körü körüne ölümler, gaziler ve şehitlerimiz geliyor neyse konular gerçekten derin ve bu konu hiç olmasın. ben bu konuda sonuna kadar destekliyorum. ne açarsanız açın rabbim yolunuzu ve bahtınızı açık etsin.

oturduğumuz yerden yorum yapmak yerine en azından empati kuralım.
    TR - B13

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki 'güvendiğiniz biri sermaye koysun siz de koyun tutarsa oradan ilerlersiniz' yorumuna benden +1. Söylenecek her şey söylenmiş.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu ortamda ticarete girmek bana mantıklı gelmiyor. Hizmet satılıcaksa olabilir.

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam bende aynen senin gibi 4000 lira maaşla çalışıyordum bıraktım işi ticarete başladım. yeri geliyor 10 kazanıoyosun yeri geliyor 1 ay cebine hiç bişey girmi,yor piyasa çok bozuk kimse vereceğim dediği zamanda ödeme yapmıyor düzenli gelirin yok çoğu zaman kredi kartını vs. zamanında ödeyemiyosun ortalık şu an için ticaret yapmak için en kötü zaman. bence o paranla yakın zamanda imar geçecek bi yerden arazi al ticarette kazanağın paranın çok daha fazlasını getirir sana bi bakmışsın 5 tane dairen olmuş
    evox

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yerinde olsam işime devam edip , arsa kovalarım.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su an mobildeyim, yerinde olsam dakika durmam istifa ederim.
    12/24 mesaisi olsun, devletin en kolay feda edilen, onemsenmeyen, olume gonderilen, sendika hakki bile olmayan memur olmanin getirisi 4 binse goturusu 10 bindir.
    Daha az bile para kazansan, daha huzurlu, kendi isinin patronu oldugun mutlu bir yasantin olur. Hem anadoludan daha buyuk-guzel bir sehirde yasarsin. Esinde ogretmenmis en olmadigi zamanda bile sabit bir gelirin var demektir.
    Ticareti biliyorum demissin, Biliyorsun ki risk almadan kazanc saglayamazsin. Bilmedigin ise girmek alinabilecek bir risk mi degil mi bilemiyorum ama bildigin bir is varken benim alabilecegim bir risk olmazdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su an mobildeyim, yerinde olsam dakika durmam istifa ederim.
    12/24 mesaisi olsun, devletin en kolay feda edilen, onemsenmeyen, olume gonderilen, sendika hakki bile olmayan memur olmanin getirisi 4 binse goturusu 10 bindir.
    Daha az bile para kazansan, daha huzurlu, kendi isinin patronu oldugun mutlu bir yasantin olur. Hem anadoludan daha buyuk-guzel bir sehirde yasarsin. Esinde ogretmenmis en olmadigi zamanda bile sabit bir gelirin var demektir.
    Ticareti biliyorum demissin, Biliyorsun ki risk almadan kazanc saglayamazsin. Bilmedigin ise girmek alinabilecek bir risk mi degil mi bilemiyorum ama bildigin bir is varken benim alabilecegim bir risk olmazdi
    Ölum riski, parasiz kalma riskinin yaninda alinabilecek bir risk degil hele cocugunuz varsa.

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı kesimler bu ara çok hassas, siyaset yapmasan da yaptın sanıyorlar.
    Neyse kazandığın para yaşadığın yere göre çok güzel bir para ama içinde bulunduğun durum çok zor.
    yerinde olsam ben de karar veremezdim. Allah kolaylık versin.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)