User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Isıtma-Sogutma Koltuk Kılıfı

SpeedOfSound - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Isıtma-Sogutma Koltuk Kılıfı

Araç içinde oluşan sıcak veya soğuk hava sebebiyle oluşan rahatsızlığı azaltmak için ısıtma-soğutma yapan koltuk kılıfı dizayn etmeyi düşünüyorum.Tabi şuan için ilk olarak sizlerin görüşlerini öğrenmek istiyorum.

1-Aşağıdaki özelliklerdeki ürünü kullanmak ister miydiniz?
    2-Ürünü almayı düşündüğünüzde tedirgin olabileceğiniz bir durum olur muydu?

-Montajının kolay olması
    -Sunulan hizmete göre fiyatın makul olması
    -Koltuk kılıfının oturma ve sırt bölgelerinde sıcaklık değerlerinin cihazla ayarlanabilmesi
    -Isıtma ve soğutma için sağlık için sorun oluşturabilecek belli sıcaklıklarda uyarı vermesi
    -Talep üzerine ; araç döşeme cinsine veya rengine göre dizayn edilebilmesi

Kıymetli zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim .

Örnek olarak ;

[IMG][/IMG]

Vuh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Döşemenin altına geçirilebilse efsane olur Gerçi bu halinin de üzerine kılıf geçirilebilir sanırım
    Isıtma çok umrumda değil de soğutma için alırdım, fiyatı öğrenci adamı aç bırakacak cinsten olmazsa tabi

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isıtma kolay ama soğutma işi bence biraz zorlu olur. Bence güzel bir tasarımla, kullanışlı olabilir. Mantıklı bir yatırım

Ekrem_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence böyle kılıf gibi durup sağa sola kaymasındansa ped şeklinde olup kılıf içine koymak daha düzgün durur maliyetli olur mu illa ki ama aracınıza kattığınız konfor maliyetsiz olmaz zaten.. birde hava yastığı ekleyebilirseniz çok güzel olur bel destekli şişip inenlerden tabii fikir sadece benimki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu okuduğumda klimalar için kullanılan yazın sibirya , kışın antalya lafı geldi aklıma. Gayet mantıklı ve iş yapabilecek bir proje. Hatta geliştirilerek otomobil firmalarına örnek olacak bir proje haline gelebilir. şahsım adına böyle bir ürün olsa ilk bakacağım şey güvenliktir. Daha sonrasında ise fiyat ve diğer maddeler gelir.
    Hatta size şöyle bir fikir veriyim bu ürünü bu şekilde seyyar olarak kullanmak yerine koltuk üzerinde sabitleyerek kablo tesisatı ön konsola yada orta konsola aktarılabilir. Konsolda aktarılan yere dijital göstergeli bir kontrol paneli eklenebilir. sürücü istediği dereceyi görerek ayarlayabilir. Bunun yanında bir açma kapama düğmesi eklenir. Hafızalı bir devre ile araç her durdurulup tekrar çalıştırıldığında sürücünün tekrar tekrar derece ayarlamasına gerek kalmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vuh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Döşemenin altına geçirilebilse efsane olur Gerçi bu halinin de üzerine kılıf geçirilebilir sanırım
    Isıtma çok umrumda değil de soğutma için alırdım, fiyatı öğrenci adamı aç bırakacak cinsten olmazsa tabi
    Döşeme altına geçirildiği zaman dediğiniz gibi kusursuz olur ama bu sefer de maliyeti artacak. Tabi özel talebe göre düşünülüp uygulanabilir. sağolun düşünceniz için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Isıtma kolay ama soğutma işi bence biraz zorlu olur. Bence güzel bir tasarımla, kullanışlı olabilir. Mantıklı bir yatırım
    Şimdi çoğu kişi aracının orjinalini bozmak yada aracıyla oynatmaya pek yanaşmadığı için,montajı kolay araç tesisatını pek kullanmadan uygulamayı düşünüyorum.Biraz zorlu olucak gibi görünüyor ama istedikten sonra yapılabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ekrem_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence böyle kılıf gibi durup sağa sola kaymasındansa ped şeklinde olup kılıf içine koymak daha düzgün durur maliyetli olur mu illa ki ama aracınıza kattığınız konfor maliyetsiz olmaz zaten.. birde hava yastığı ekleyebilirseniz çok güzel olur bel destekli şişip inenlerden tabii fikir sadece benimki
    Düşünceleriniz kullanılabilirlik, konfor için olmazsa olmazlardan. Açıkcası bel desteğini hiç düşünmemiştim neden olmasın.Sabit ürün üstüne talebe göre uygulama yapılabilir
    . Sağolun düşünceleriniz için

HoPe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Woow proje hayata geçerse soğutma konusunda bu bir devrim olur ayrıca bunun patent olayını da felan dusun mesela adı portatif koltuk soğutma felan gibi sök tak şeklinde daha güzel olabilir ama soğutmaya odaklanilabilir daha çok bakalım görelim neler çıkabilir birde kılıf içerisinden su soğutmalı bir sistem yapılabilir başka turlu soğutma nasıl olurki su kanalları vasıtası ile su soğutulup bir şekilde dolaşım felan cokmu ucuk düşündüm acaba )

HoPe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    He birde koltuk ısıtma olayı özellikle erkek suruculerde çok büyük sağlık problemi yaratir ***** bölgelerde sağlık açısından zaten uygun olmadığını dusunuyorum zaten herkes sıcaklıktan şikayetçi kışında olsa koltuğa oturabiliyoruz ama yazin sıcakta pişiyor insan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orcun_Simsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okuduğumda klimalar için kullanılan yazın sibirya , kışın antalya lafı geldi aklıma. Gayet mantıklı ve iş yapabilecek bir proje. Hatta geliştirilerek otomobil firmalarına örnek olacak bir proje haline gelebilir. şahsım adına böyle bir ürün olsa ilk bakacağım şey güvenliktir. Daha sonrasında ise fiyat ve diğer maddeler gelir.
    Hatta size şöyle bir fikir veriyim bu ürünü bu şekilde seyyar olarak kullanmak yerine koltuk üzerinde sabitleyerek kablo tesisatı ön konsola yada orta konsola aktarılabilir. Konsolda aktarılan yere dijital göstergeli bir kontrol paneli eklenebilir. sürücü istediği dereceyi görerek ayarlayabilir. Bunun yanında bir açma kapama düğmesi eklenir. Hafızalı bir devre ile araç her durdurulup tekrar çalıştırıldığında sürücünün tekrar tekrar derece ayarlamasına gerek kalmaz.
    Şuan için en düşük maliyetli şekilde nasıl yapılabilir diye düşünüyorum. Söylediğiniz gibi dijital konsol üzerinden herşey ayarlanabilir olsa, montajı fazla zaman almasa, fiyat olarak hesaplı olsa bulunmaz hint kumaşı olur
    . Gel gelelim rahatımızı düşündüğümüz kadar cebimizden çıkanı daha fazla düşünüyoruz.Ondan dolayı şimdi için değilde ilerisi için kesinlikle yapılabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HoPe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Woow proje hayata geçerse soğutma konusunda bu bir devrim olur ayrıca bunun patent olayını da felan dusun mesela adı portatif koltuk soğutma felan gibi sök tak şeklinde daha güzel olabilir ama soğutmaya odaklanilabilir daha çok bakalım görelim neler çıkabilir birde kılıf içerisinden su soğutmalı bir sistem yapılabilir başka turlu soğutma nasıl olurki su kanalları vasıtası ile su soğutulup bir şekilde dolaşım felan cokmu ucuk düşündüm acaba )
    İsim olarak rahat anlaşılması için o şekilde belirttim, dediğiniz gibi farklı şekiller verilebilir. Şu zamanda birşeyler yapabilmek için böyle düşüncelere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Mesela sizin dediğiniz gibi elastik su kanalları kullanılıp içinden geçecek sıvıda sıcağa maruz kaldığında tepkimeye girerek soğuk hava yayabilir, tamamen şuan aklına geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SpeedOfSound Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan için en düşük maliyetli şekilde nasıl yapılabilir diye düşünüyorum. Söylediğiniz gibi dijital konsol üzerinden herşey ayarlanabilir olsa, montajı fazla zaman almasa, fiyat olarak hesaplı olsa bulunmaz hint kumaşı olur
    . Gel gelelim rahatımızı düşündüğümüz kadar cebimizden çıkanı daha fazla düşünüyoruz.Ondan dolayı şimdi için değilde ilerisi için kesinlikle yapılabilir.
    Sizde ankaradaymışsınız. Projeyi hayata geçirmeye karar verirseniz bahsettiğim dijital konsol vs. konusunda hem fikir alışverişi yapabiliriz hemde üretim maliyeti konusunda tanıdıklara vs. danışabilirim.

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende soğutma taraftarıyım artık s2000'e yazın binmekten bıktım benimde çokça düşündüğüm bir uygulama mercedes koltuk soğutmalarına falan baktım neler yapabilirim diye koltuğa hep yarım ve kararsız kaldı fikirler
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ön iki koltuga yap bnm bmw ye 750 ye kadar alırım Sök tak olacak ama
    SWAT

tayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ısıtma fonksiyonunda sorun olacağını zannetmiyorum , soğutma fonksiyonu performanslı çalışır ise gayet güzel bir ürün olur , ayrıca koltuk üstünden montajı olması araç değişikliğinde zahmetsizce yeni araca takmayı kolaylaştırır

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sıcaklık ayarının dijital ekranda olmasına gerek yok fotodaki haliyle kullanışlı gîbi görünüyor çakmaklıkla çalışmasıda cok mantıklı portatif olması gerekir böyle bir ürünün satılması icin.
    Sıcaklık ayarı eski ısıtmalı battaniyelerdeki gibi veya kulalıklardaki gîbi seviye ayarı icin kullanılan bir düğmeyle olabilir.

Janberk_ss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle fikriniz gayet güzel tebrikler. Ama ilk olarak herkes gibi ilk öncelik güvenlik olmali diye düşünüyorum. Isitma sistemi çok sorun olmucaktir. Fakat soğutma kısmı zorlayabilir. Su kanallari fikti ilk başta benimde hoşuma gitti. Fakat bu fazladan donanım demek. Suyun kanallarda dolaşmasını sağlıcak bir motora ihtiyaciniz olacaktir. Bu fazladan alan işgali ve gürültüye sebep olabilir. Ayrıca uygun boyutalarda bir ürün bulmakda ve bunu uygun bir yere yerleştirmek zor olabilir. Ayrica esnek bir su kanali kullanıcağınızı düşünürsek. Üzerine binecek ağırlıkla kanallarda ezilme ve daralma gibi belki tamamen kapanma gibi sorunlar olabilir. Buda su dolaşımını durdurabilir ve motorun bozulmasına sebep verebilir. Ayrıca ısı iletkenliği iyi bir malzemeden yapilmali dışardaki kumaş. Adını hatırlamadığım fakat . Içinden akim gectigi zaman bir tarafi soğuyan , diger tarafı isinan bir ürün vardi onu araştirabilirsiniz. Adini araştirip yorum atarim. Dedigim şeyi bir forumda arkadaş arac ici sogutucu göz yapmakta kullanmisti
    Garage Sierra
    Ford Sierra 2.0 GL/ Loading
    Ford Sierra 2.0 Pinto Coupe /Loading

Janberk_ss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ürünün adı peltier soğutucuymuş. Bu urunden yeterli sayida kullanim bir ters bir düz yerleştirilirse (bir tarafi soguk bir tarafi sicak olduğu icin. ) işinizi görebilir
    Garage Sierra
    Ford Sierra 2.0 GL/ Loading
    Ford Sierra 2.0 Pinto Coupe /Loading

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)