öncelikle küçük büyük herkese Selamun Aleyküm. aracım 2005 model accent admire dizel. aralık ayında aldığım aracıma şubat ayında amerikan park modülü taktırdım. mayıs ayında düğün nedeniyle uzun bir konvoya katıldım ( dörtlülerin yandığını belirtmek isterim) düğün akşamı otoparkta sağ sinyalimin hızlı yanıp söndüğünü ve ama aralıklarla yaptığını, sol arka stop lambamın da patladığını farkettim. ertesi gün sinyalin patladığını söyleyen ustama ön ve arka sinyalleri bir de patlayan stop lambamı değiştirttim.
daha sonra problemin düzelmediğini anlayınca yeniden ustama gittim ve bana modülün arızalı olduğunu söyledi ardından yeniden aldığım park modülüyle mevcut modülü değştirdim.
bir kez sağ farın patladığı gerekçesiyle farı, 2 kez de ön fardaki koyu turuncu olan park lambasını değiştirdim.
sorunun yine yaşandığını anlayınca tekrar gittim bu kez bana arabanın orasıyla burasıyla oynarsan böyle olur kime taktırdıysan ona göster bulamıyosan kaldır çöpe at ben bundan anlamam! diye çıkışan ustaya küfredip dükkandan hızla uzaklaştım. (hakikaten de işlemi yapan kişi işi bıraktığı için bulamıyorum)
herneyse çamurluk sinyalinden olabilir diyerek çamurluk sinyalini de değiştirdim. fakat sorun hala aynı.
şimdi sorun şöyle:
1- sorunu farlar açıkken yapıyor, kapalıyken yapmıyor.
2- sinyal açıkken normal yanıyor frene basınca sapıtıyor,
3-geri vites lambası yandığında yine aynı sorun yaşanıyor,
4- farlar uzun süre yanar ve gövde ısınırsa aynı sorunu yapıyor.
bu sorunu giderebilmek için ciddi anlamda tecrübelerinize ihtiyacım var olur da şasi alırsa yanmasından da korkuyorum. madem modülde değil bağlantıda sorun var ozaman böyle bir sorunun 3 ay boyunca neden yaşanmadığını da merak ediyorum. kafamda deli sorularla kafayı yemek üzereyim. Şimdiden teşekkürler.