User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Epoxy Ve Fayans Arasinda Karar Verememe

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Epoxy Ve Fayans Arasinda Karar Verememe

Merhabalar. Oto yikama acmak icin isyerimin zeminini yaptiracam fakat epoxy mi yaptirsam fayansmi karar veremedim. Epoxy goze daha hitap etmekte fakat devamli arac girip cikacagi icin fayans gibi uzun sure dayanikli olurmu ? Aralarinda asiri bi fiyat farkida yok. Bu soruyu hem fayans hemde epoxy ustasina sordum ama ikiside kendi malini tavsiye etti bende karar veremedim size sormak istedim.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    siyah beyaz damalı yapmada naparsan yap
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok hocam standart oto yikama dizayni oldu o yerleri gri fayans yada epoxy , yan duvarlarida parlak beyaz yaptiracam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    detailing de yapıcaksan ışık yansıması açısından yerlerin beyaz olmasında fayda var.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet detailing icin beyazi bende dusundum ama beyazda pisligi lastik izini aractan akan kiri vs. çok gosterecegi icin bi kapali tonunu griyi yapaym dedim. Ama detailingi zatan yan dukkanda yapicam olmadi oranin tabanini beyaz yaparim. Onemli olan fayans yada epoxyden en uygununu secmek suan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende mermer var valla. Üstünde cila olmadığı için kaymıyor. Fayans ıslakken buz pisti gibi olur ona dikkat.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazı yıkamacılarda karşılaştım epoxy yapanlara. ancak epoxy kaplayan birçok yerde, çok kullanılan bölgelerinde aşınma soyulma vs oluşmuştu. tabi epoxynin kalitelisi vs var mı bilmiyorum ama fayans daha mantıklı olacaktır bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet suan fayans var zaten ama leş gibi catlak ve kırık icinde. Islakken calismasi cok zor oluyor hele terlikle falan direk buz pistine dönüyor yurunmuyor bile. Evet epoxy bi zaman sonra aracn tekerleklernden olusan basinc yuzunden yada devamli alan köpugun ve diger kimyasallarn icinde bulunan asit yuzunden uzun omurlu olmayacagini dusunuyorum. Ama bi yandanda yapilan epoxy uygulamalarina bakiyorum gercekten cok şık duruyor bu yuzden aklimi celiyor. Mermeri beyaz olarak yaptirsak nasil durur acaba cilasiz sekilde ?

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ikisinden de yaptığımız işyerleri oldu epoxy kısa ömürlü, ışık yansıtmaz, kaymaz, çok aşınır seramik olayında çok fazla değişken var (işçilik, kalite, ürün uygunluğu, kaygan ve kaygan olmayan kalebodurlar vs vs...) yere granit ve tavanda cob led kullanırsanız detailingde hem yansıma hem aydınlık olarak çok işinize yarar
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki granit yani mermeri cilali olarak kullansak kaygan olurmu zemin islak oldugunda ?

yilmazcatalbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki granit yani mermeri cilali olarak kullansak kaygan olurmu zemin islak oldugunda ?
    granit ve mermer çok farklı ama cevabı evet her ikisi de kaygan olur eğer kaygan olmasın diyorsan en azından yıkama bölümünde porselen ürünler yada mat yüzeyli kalebodurları tercih etmelisin
    Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En uzun ömürlüsü mermer olur ama maliyeti en yüksekte mermer olur ben olsam yere mat yüzeyli granit yaptırırdım duvarlarıda açık renk fayans

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beton dokturun. Bizim burada ki yıkama beton dokturmus 3 sene oldu hiç sorun yok. Haftada 1 basınçlı makine ile 2dk su tutuyorlar tertemiz. Yüzeyini tırtıklı olacak sekilde yaptırın. Bide mumkunse gidere doğru hafif eğim verin zemine

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Desen model beklentisi yoksa bu tarz birşey işinizi görür.

Biz 50 m falan yaptırmıştık yıkama varken. Derz aralarını dar bırakıp döşenirse güzel oluyor.

Temizliği kolay ve kırılma durumu yok. Malzeme 1 CM civarında bir kalınlığa sahip.

Kaygan değil, hatta pütürlüsü bile vardı.

cusse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Epoksi sürekli suya maruz kalan yerlerde yıpranma ve soyulma yapar zaten epoksinin amacı yüzeyde mikrop,kir....vs. barındırmayı önlemektir.Epoksi yerine taban fayansı kullanmanız hem uzun ömürlü olup hemde suya kire basınça karşı daha dayanıklı olur ve maliyetini fazlaca düşünebilirsiniz...

+olarak fayans seramik malzeme işçiliğiyle aynı paraya epoksi yaparım diyenden uzak durun....

Kolay gelsin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet epoxyi edindigim bilgilere gore kafamdan sildim gibi bisey. Taban fayansinin diger fayanslarsan farki nedir. Benim ihtiyacim olan ozellikler beyaz olmasi kaygan olmamasi ve uzun omurlu olmasidr. Bide fiyati uygun olursa tadindan yenmez. 170metre kare alana yapilacak uygulama. Sanirim mermer cok pahaliya patlar bize o yuzden duzgun ve guzel bi iscilik ile beyaz fayanstan devam edicez gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fayansta önemli husus işçilik. Alt dolgusunun gerçekten iyi olması gerekli ki kuruduktan sonra boşluk oluşturup arabanın ağırlığı ile kırılmaması garekir. Döşeyecek ustanın bu bilinçte olması önemli. Özellikle söyle bunun üzerine araba çıkacak kırılırsa bi dahakine fayans diye seni döşerim buraya de. Bi de tavsiye sakın düz kaplatmayın. Firesi biraz daha çoktur ama diagonal döşeme her zaman daha hoş görünür.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet abi iscilik onemli dedigin gibi. Ayrica diagonal doseme dedigin ne oluyor ? Ben tabanda ve duvarlarda tek renk kullanicam.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildiğim kadarıyla özel fayanslar var.Üzerinde yürüyenler ıslak'sa kayıp düşmemek için.

Ama bana sorarsanız güzel bir yağlı beton atıp üstüne epoxy yapabilirsiniz.Fayansların aralarında belli zamanlar sonra derjzlerde çatlama oluyor.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)