Arkadaşlar 207 gt için filtre,blowoff ve son susturucu uygulamaları yaptırmak istiyorum. Fakat detaylı bilgiye sahip olmadığım için yapmadan önce sizlerin değerli bilgileri ile hareket etmek istiyorum.
Konuyu şekillendirmek açısından küçük araştırmamdan edindiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.
Yetkili servisi ile görüştüm son susturucu dışında hiçbir modifikasyona sıcak bakmadıklarını söyledir.Yeni nesil peugeotların fazlasıyla elektronik aksam ile donatıldığını ve uygulama gerçekleştirildikten kısa süre sonra arıza sinyallerinin yanacağından bahsettiler.
* Hava filtresini uygulayabileceğimiz alan çok dar ve bilindiği üzere 207 lerin kaputun altında kalan kısmı hacim açısından pek yeterli değil. Dolayısıyla performans arttırımdan ziyade içerdeki sıcak havayı çekeceği için açık hava filtre uygulaması getiri sağlamayacaktır diye düşünüyorum. Alternatifi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
* Her araca blowoff takılamadığını duymuştum.Uzun vadede turboyu korumaktan ziyade zarar bile verdiğinden behsediliyor.Alternatif olarak ne olduğunu bilmediğim "Dump Valve" uygulaması üzerinde durulmuş. Sizce 207 GT için hangisi uygun olur?
* Son susturucu olarak aracıma uygun ne önerirsin?
Değerli paylaşımlarınızı bekliyorum