User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Formula 1 Yeni Şampiyon Hamilton

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Arrow Formula 1 Yeni Şampiyon Hamilton

Şampiyon Hamilton!

BrezilyaGP'nin son turları nefesleri kesti; son virajda yavaşlayan Timo Glock'u geçen Lewis Hamilton yarışı beşinci sırada tamamlayarak tarihin en genç dünya şampiyonu oldu, damalı bayrağı ilk sırada gören Felipe Massa'ya yarış zaferi yetmedi ama Ferrari markalar şampiyonluğunu yakaladı.

Formula1 2008 Sezonu'nun 18. ve son ayağı olan toplam 305.909Km uzunluğundaki 71 turluk Brezilya Grand Prixi; İstanbul Park ve Singapur'la birlikte saat yönünün tersine dönülen ve 1973'ten beri F1'e ev sahipliği yapan 4.309Km'lik Interlagos Pisti'nde yapıldı.

Ferrari pilotu Brezilyalı Felipe Massa evinde damalı bayrağı ilk sırada görmüş olsa da, McLaren'in İngiliz sürücüsü Lewis Hamilton kendisine sürücüler klasmanı şampiyonluğunu getiren BrezilyaGP beşinciliğiyle 2008 Sezonu'nu zirvede tamamlamayı başardı. Interlagos'a 11 puan avantajla gelen Ferrari ise buradaki performansıyla markalar klasmanında şampiyon oldu.

2000 yılından beri F1 güvenlik aracının resmi sürücüsü olan Bernd Maylander önderliğinde atılacak formasyon turunun başlamasına 10 dakika kala görüşü neredeyse sıfıra indiren sağnak bir yağmur indirdi ve start 10 dakika ertelendi. Brezilya'nın yerel iklimi sebebiyle sadece birkaç dakika süren yağış etrafı sırılsıklam etmeye ve tüm yarış stratejilerinin değiştirilmesine yetti.

Start!..
    87 puanla sürücüler klasmanının ikinci basamağında yer alan Ferrari pilotu Felipe Massa'nın 2007 Sezonu'nda olduğu gibi pole pozisyonundan başladığı yarışta 94 puanlı şampiyona lideri McLaren sürücüsü Lewis Hamilton dördüncü cepten kalktı.

Merakla beklenen start sonrası ilk virajda ön bölüm sıkıntı yaşamasa da, kariyerinin son yarışında piste çıkan David Coluthard ve ev sahibi pilotlardan Nelsinho Piquet Jr. havlu atmak zorunda kaldı. Sebastien Vettel ve Rubens Barrichello'nun tırmandıkları startta Heikki Kovalainen'se 2 sıra kaybetti. Güvenlik aracı piste girmek zorunda kaldı.

71 turluk heyecan!..
    Felipe Massa ilk bölümde en hızlı turları atarken, ikincilikteki yerini koruyan Jarno Trulli kendisinden daha hızlı otomobillere sahip olan Kimi Raikkonen ve Lewis Hamilton'u yavaşlatıyordu.

Start öncesindeki sağnak yağış takımların standart yağmur lastiklerini tercih etmelerine sebep olsa da kuruyan zemin araçları zorlamaya başladı ve peşpeşe pitstoplar geldi. Bu gelişmenin ardından Massa piste ilk sırada dönmeyi başarırken Hamilton yedinciliğe geriledi.

25. tura gelindiğinde kopmalar başladı; lider Massa takipçisi Alonso'nun 5 saniye önündeydi, Raikkonen çifte dünya şampiyonunu 10 saniye geriden izliyordu, Hamilton'sa Finlandiyalı sürücünün 5 saniye arkasındaydı.

Bitime 34 tur kala Alonso'yla farkı 6.5 saniyeye çıkaran Massa pite geldi ve sert lastikleri takarak kendisini yarış sonuna kadar götürecek benzini aldı, hayli uzun olan pit yolunu kayederek piste dördüncü sırada döndü.

Heyecanlı başlayan yarışın ilerleyen bölümlerinde pilotlar arasındaki zaman farkları çok açıldı, klasmanda bir değişiklik olabilmesi için sürücülerin hata yapması veya mekanik bir sorun yaşaması gerekiyordu.

Bitime 15 tur kala herkesi heyecanlandıran haber çifte dünya şampiyonu İspanyol Alonso'nun telsizinden geldi; "Bulutlar yaklaşıyor, yağmur beklenttisi var."

Beklenen yağmur bitime 5 tur kala başladı, pilotlar yağmur lastikleri için pite yönelince Hamilton beşinciliğe geriledi. İngiliz pilot Sebastien Vettel'in sadece 0.6 saniye önündeydi, dünya şampiyonluğu artık Vettel'in performansına bağlıydı.

Ve Ferrari garajı bitime 2 tur kala ayağa fırladı; Vettel Hamilton'u geçti. Bu sevinç son turun son virajında da Mclaren garajına taşındı; lastik değiştirmeyerek risk alan ve yolda tutunabilmek için yavaşlayan Timo Glock'u geçen Hamilton yarışı beşinci sırada tamamlayarak dünya şampiyonu oldu.

1881 - 193

Vtec-SEDAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok heyecanlı geçti sonları.. son anlarda dünya şampiyonluğu gitti geldi valla.. çok üzüldüm massa'ya..
    "Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Massa haketmişti şansızlık işte hamiltona tebirkler şansı hep yanında
    glock a da helal olsun ne diyelim

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçin bu ayakları ne şampiyon ..

Massa ilk 2 yarış sıfır çekti macaristanda 1. giderken motoru patladı singapurda benzin hortumu gene 1. likten etti ...

bu 4 yarışa rağmen hamiltondan daha fazla yarış kazandı !

bunlarda yetmedi ... toyota ! sürücüsü glock son tur lewis e yol werdi öle kazandı ...

şimdi bu şampiyonluksa ...

toyota + mclaren el ele rezil olma show .. 94 den beri izlerim f1 i şampiyonluk mücadelesinde böyle birşey görmedim ...

Forza Scuderi Ferrari , Forza Massa

şimdi mclaren ciler bana şampşyonluğu çekemiyor demeyin de ... son 10 senede 1 şampiyonluğunuz war

" Michael Schumacher " yazarım ve başka birşey demeye gerek yok biz doyduk şampiyonluğa ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

rsozkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakkaten massa ıcın uzuldum guzel yarısdı sezonun en ıyı yarısıydı dıye bılırım.....
    megane 1.6 16v 2003
    2.0 ıde f5r swap
    60mm duz boru otto son susturucu
    aem ıntake

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kaan nie kızınyonki

Bak okeymisin dio sana

Gümüş Ok Saplar
    1881 - 193

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    üzülme kaan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan nie kızınyonki

Bak okeymisin dio sana
    hahahah

okey canm rahat ol sen

Bağzılarıda GÜMÜŞ OKU ÇATIR ÇATIR KIRAR ...
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 numara yarıştı ama sanki son iki viraj da yarış satıldı gibi geldi bana bence masa ya yazık oldu
    aynı zamanda da hamilton en genc şampiyon oldu hakketti zaten bu şampiyonlugu
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eri +1 bro resmen gel geç dedi ya 7 tur gitti son turda mı aklına geldi yağmur yağdığı da yavaşladı..
    berkan zenci fantezin mi war olm
    YouTube
    DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hahahah

okey canm rahat ol sen
    ahahah Rahatım ben bak

1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkanokan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahahah Rahatım ben bak

yıl 2000 gene mclaren i ezdiğimiz bir seneydi ... daha çok war berkan biliyosun

bak kaç yıldız var 1 2 3 4 5 6 7

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son 2 tur da var bi dalga bende izledim yarışı F.massa ya yazık oldu.
    Wagon 911 / Ibiza Cupra / Polo GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lewis Hamiltonu destekliyordum ve kazandı bana göre massa yetenekleri kısıtlı bi pilot ve ferraride yarışmayı bile hak etmiyor. Lewis daha yetenekli ve genç. hak eden kazandı...
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istersen 1milyon sene ol suanki onemli bana Galatasaray gibisn kaan bi kupa aldılar hep uefa hep uefa

bak takımlar sampiyonu oldunuz bişey diomuyum ben ona tebrik ediorm
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rascal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lewis Hamiltonu destekliyordum ve kazandı bana göre massa yetenekleri kısıtlı bi pilot ve ferraride yarışmayı bile hak etmiyor. Lewis daha yetenekli ve genç. hak eden kazandı...
    mertcan massa ilk sayfada söylediğmi gibi 4 yarış bunalrdan 2 si birincilik garanti iken 0 puan aldı massa .. geriden geldi ve lewis den daha çok yarış kaznadı !

hane senn yetenekleri sınırlı dediğin ... ama bunalarda yetmedi bide toyota yardım yol werdi öyle şampiyon oldunuz ...

süper pilot a bak 4 yarış extradan yarışıuyor + toyota yardı mediyor öyle şampiyon oluyor .. güldürme abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ya kaan yardım olaylarını geçelim,takım arkadaşı devamlı yol vermeseydi zamanında şumi 10-15yarış kazanamazdı rahat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kaan yardım olaylarını geçelim,takım arkadaşı devamlı yol vermeseydi şumi 10-15yarış kazanamazdı rahat
    ya low bari sen böle deme ... rubens 3 defa yol wermiştir ... ondan sonra en az 7-8 defa yol almıştr .. amaç bir an önce michael şampiyon olup onu 2. yapmnaya uğraşmaktı ....

3 yol a karşı en az 7-8 defa yol aldı ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    dimi dimi 3defa yol verdiği için zamanında olaylar çıkmıştıneyse yaw

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)