User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: HGS Geçiş İhlali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HGS Geçiş İhlali

Herkese iyi akşamlar

HGS ile ilgili bir sorum var ne yapmam gerekiyor müşteri hizmetlerini aradım net bir bilgi alamadım.

10/08/2015 tarihinde aracımı satın aldım . Alırken HGS borcu var mı diye sorgulamıştım yoktu . Şimdi sorguladım 165 TL ceza görünüyor.
    İstanbul-Ankara arası Geçiş ihlali yazıyor . Eski sahibine ulaşamıyorum . Cezanın kesildiği tarih 09/08/2015 Saat 14:03

Hgs satın aldığım kişinin üstüne . Bu borcu benim mi ödemem lazım yoksa onun mu ödemesi lazım ? Ödememek için nasıl bir yol izlemem gerekir.

teşekkürler..
    nickime kadar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi akşamlar

HGS ile ilgili bir sorum var ne yapmam gerekiyor müşteri hizmetlerini aradım net bir bilgi alamadım.

10/08/2015 tarihinde aracımı satın aldım . Alırken HGS borcu var mı diye sorgulamıştım yoktu . Şimdi sorguladım 165 TL ceza görünüyor.
    İstanbul-Ankara arası Geçiş ihlali yazıyor . Eski sahibine ulaşamıyorum . Cezanın kesildiği tarih 09/08/2015 Saat 14:03

Hgs satın aldığım kişinin üstüne . Bu borcu benim mi ödemem lazım yoksa onun mu ödemesi lazım ? Ödememek için nasıl bir yol izlemem gerekir.

teşekkürler..
    HGS Borcu plakayla degil, bir yerde(e-devlet) tc ilede sorgulaniyor ise yasal olarak sizin bir borcunuz olamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    HGS Borcu plakayla degil, bir yerde(e-devlet) tc ilede sorgulaniyor ise yasal olarak sizin bir borcunuz olamaz.
    HGS müşteri hizmetleri bunun aksini iddia eder gibi söylemlerde bulunuyorlar.
    nickime kadar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HGS müşteri hizmetleri bunun aksini iddia eder gibi söylemlerde bulunuyorlar.
    Ispark gorevlilieride ustunde borcla arac satilmaz diyor, satiliyor borc ustunde ki kisiden tahsil edilmeye calisiyor.
    Yasalarin aksine size cikan bir borc olamaz.

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda size net bilgi vereyim,aynısı başımıza geldi.

Borç eski sahibinden tahsil edilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yere basvurmam yada bildirmem gerekiyor mu?
    nickime kadar..

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı olay şuan benimde başıma geldi ben almadan önce 15 kez kaçak geçiş yapılmış 1500 küsür ceza çıkıyor.Kendi adıma yapmam gereken bir şey var mı?

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hgs müşteri hizmetleri bence tamamen özelleştirilmiş durumda çünkü

1- kurum hgsmüsterihizmetleri adı altında - termos battaniye ütü telefon hepsiburada.com gibi satış yapıyor

2- telefonla arayınca kimlik no adresin adın soyadın ne işle ugrasıyorsunuz gibi tarak kürek soru soruyor acayyyip kıllandım içindeki bitsin hemen ogs cıkartıyorum

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kara yollarını arayın orda hgsnın kımın uzerıne oldugu yazar kendı aracınızda sokun atın borc suzun degıl bende aynı sekılde cıktı arac aldım hgs borcu cıktı ıkyuzz kusur ben aradım baktılar hgsyı kım cıkartmıs cezayı ne zaman yemıs sız ne zaman aldınız dedıler ben tarıh verdım tmm sızın borcunuz degıl dedıler bıttı gıttı

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şekil bendede var mail attım, ipleyen olmadı. Eski sahibinden tahsil ediliyormuş.
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Noter satışını e-mailin ekine koyup dilekçe yazın. Bir süre sonra hallediyorlar

hgs@kgm.gov.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birazdan PTT ye gidip öğrenicem sonucu yazarım
    nickime kadar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse bir şey bilmiyor galiba yeni HGS alamıyorum iptal edilmesi için borcun ödenmesi gerekiyormuş yada başvuru yapılıp dilekçe(mail) yoluyla cezanın aracın üzerinden kaldırılması gerekiyormuş.
    nickime kadar..

Ömer Musaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçiş tarihinde araç ruhsat sahibi siz degilseniz ceza size ait değildir. Size muayne satış gibi durumlarda problem çıkarmaz.
    Mitsubishi Colt 1.3 Elegance 1.3 AMT
    Mitsubishi Lancer SportSedan 1.6 AT
    Mitsubishi Carisma 1.6 Avance SR MT
    Mitsubishi Colt 1.3 Instyle SR Amt

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse bir şey bilmiyor galiba yeni HGS alamıyorum iptal edilmesi için borcun ödenmesi gerekiyormuş yada başvuru yapılıp dilekçe(mail) yoluyla cezanın aracın üzerinden kaldırılması gerekiyormuş.
    Kardeşim bir ptt ye git aracı yeni aldım hgs almak istiyorum de hiç eski hgs yi karıştıma.Aynı olay başıma geldi ptt çalışanın söylediği yöntem buydu.Bir dene istersen

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satış belgesi ile tarihi net gormeleri için, mail at düzeltiyorlar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu acmayayim burdan sorayim dedim gecen yil istanbuldan bi arac aldim izmire giderken köpruden gectim izmirde yeni ruhsat cikarttim haliyle plakamda degisti yeni ruhsatimla gidip 7 gun icerisinde hgs aldim dun aracin eski sahibi arayip bana ceza geldi gecis ihlali diye araci sana verdigim gun dedi resmini atti bende hgsyi arayip durumu anlattim dilekce yazip trafikten ek 1 alin trafik sube biz oyle bi ek 1 veremeyiz diyor onun yerine satis sozlesmesino gondericem plaka degisikligi yaziyor orda zaten hgs hesap no ile gonderin inceleyelim dediler durduk yere kimsenin istemeyecegi gibi haksiz bi sekilde bu cezayi odemek istemiyorum sonuc cikarmi bu islemden ayrica gelen ceza kagidinda hgs degil ogs ihlali diyor ama ben kesinlikle ogsden gecmedim diger istanbuldan aldigim araclardada ayni islemi uyguladim plaka degsitirip hgs aldim hicte sorun olmadi benim hgsyi arayayip plaka dgisikligi yaptim bu plakaya hgs aldim diye bildirmemmi gerekliydi benim bildigim otomatik dusmeli bi arkadas araman lazimdi falan dedi onun icin aklimda soru isareti kaldi

Ömer Musaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozan gülle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni konu acmayayim burdan sorayim dedim gecen yil istanbuldan bi arac aldim izmire giderken köpruden gectim izmirde yeni ruhsat cikarttim haliyle plakamda degisti yeni ruhsatimla gidip 7 gun icerisinde hgs aldim dun aracin eski sahibi arayip bana ceza geldi gecis ihlali diye araci sana verdigim gun dedi resmini atti bende hgsyi arayip durumu anlattim dilekce yazip trafikten ek 1 alin trafik sube biz oyle bi ek 1 veremeyiz diyor onun yerine satis sozlesmesino gondericem plaka degisikligi yaziyor orda zaten hgs hesap no ile gonderin inceleyelim dediler durduk yere kimsenin istemeyecegi gibi haksiz bi sekilde bu cezayi odemek istemiyorum sonuc cikarmi bu islemden ayrica gelen ceza kagidinda hgs degil ogs ihlali diyor ama ben kesinlikle ogsden gecmedim diger istanbuldan aldigim araclardada ayni islemi uyguladim plaka degsitirip hgs aldim hicte sorun olmadi benim hgsyi arayayip plaka dgisikligi yaptim bu plakaya hgs aldim diye bildirmemmi gerekliydi benim bildigim otomatik dusmeli bi arkadas araman lazimdi falan dedi onun icin aklimda soru isareti kaldi
    Plaka değişikliği gibi durumlarda böyle sorunlar oluyor. Elinizde plaka değişikliğine ait belge var ise işlemini yapılır.
    Mitsubishi Colt 1.3 Elegance 1.3 AMT
    Mitsubishi Carisma 1.6 Avance SR MT
    Mitsubishi Colt 1.3 Instyle SR Amt

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başka konu açmaya gerek yok sanırım arabayı yeni aldık dolayısıyla hgs yok şuan istanbul köprü girişinde hgs etiketini mesai saati bitiminden sonra alabilirmiyiz veya alternatif olarak nerden hgs etiketi alabiliriz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)