Herkese merhaba, forumda birbirinden bilgili ve 200sx e kendini adamış birbirinden başarılı kişiler var. Öncelikle bu kişileri yaptıkları ve bizle paylaştıkları için teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Araba sevdasına 14 yaşında tutuldum. 16 yaşımdan itibaren 18 olunca ilk aracımı alabilmek için okuldan artan zamanlarda çalışmaya başladım. İlk aracım mazda 323F hb 1991 di. 1 sene boyunca güzel vakit gecirdiğim aracımı 200sx almak için sattım. Ancak babamların karşı çıkması üzerine yıllardır hayalini kurduğum aracı alamadım onun yerine 2006 model c4 1.6 hdi aldım. 1 sene kullandıktan sonra ailemi ikna ederek 200 sx arayışına geçtik. Aracımızı bulduk ve aldık. Arac şu anda kapalı garajda yatıyor. Aracımızı proje aracı şeklinde toparlamak istiyoruz.
200Sx'imin durumuna gelince komple boyanmış bir araç paslardan arındırılmış emek harcanarak boyama işlemi yapılmış. Motor durumu ise orta halli derler ya aynen o şekilde. Bizim beklentimiz ca18det'ten 250-300 hp arası bir güç elde edip arabayı hem gündelik hemde performanslı bir şekilde kullanabilmek. Drift yapılıcak tabikide ancak gündelikte kullanılıcak.
Bu proje önümüzdeki üç sene boyunca bu sayfadan adım adım sizlere aktarmak istiyorum. Sizlerle birlikte en iyi şekilde toplamak öneri ve tecrübelerinizle ilerletmek istiyorum. Eski arabalarımın ikisinide komple söküp topladım anliyacağınız bu işlerle uğraşmayı fazlasıyla seviyorum. O yüzden hobi ve zevk için toplayacağım bir tanecik 200 sx'imi![]()
En büyük sorun yaşayacağım kısım ise motor. Bunun nedeni ise daha önce motor modifiyesi yapmamış olmamEletrik tesisatı, yazılım, döşeme değiştirme hepsini yaptım ama motor değil. Doğal olarak ne parçalar gerekir konusundaki bilgim sınırlı.
Yapmak istediklerim:
-Body kit (amerikadan gelicek)
-lsd takılacak (kaynak düşünmüyorum günlük kullanımda yağmurlu havalarda sıkıntı)
-Komple fren sistemi değişicek (aklımdaki marka xyz)
-İç döşeme aydınlatma geliştirilicek ve eletrik tesisatı sıfırdan yapılıcak.
-Motor modifikasyonu yapılacak. (sizlerin önerisiyle hangi parçalar kullanılmalı öğreniceğimi umarak)
Motor modifiyesindeki ve motorda değişmesi gerekenler:
-Forget pistonlar
-Yatak
-Kol saplamaları
-Piston kolları
-Turbo (gt2560 olmasını düşünüyorum )
-Enjektörler
-Motor sökülmüşken alternatör rektifiyesi
-Triger baskı balata değişicek tabikide
Genel hatlarıyla bunlar. Krank taşlanır mı taşlanmaz mı ne durumdadır tabikide silindir kapağı çıktığında görücez. Hangi marka conta vb gbi önerilerinizi bekliyorum . Dediğim gibi hede 250-300 hp arası veren sorunsuz şekilde yürüyecek günlük kullanıma uygun bir 200sx yapmak.
Aracımı satmak asla istemiyorum cok ayrı bir sürüş keyfi var. Anlayacağınız yemicem içmicem aracıma yatırıcam. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler![]()