Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde 97 model E39 520i aldım. Araçtan genel olarak çok memnunum. Araçta bazı devir aralıklarında çok az titreme vardı. Rahatsız edici olmasa da fark ediliyordu. Her neyse konumuza gelelim;
Bugün aracın alt korumalarını ve egzostu komple söküp bu şaftı indirdik. Parça olarak da madem indirdik diye, 2 adet şanzuman takozu, şaft köselesi ve şaft askısı aldım. Asıl değişmesi gereken parça askı. Bu sırada usta istavroz'da boşluk var diyip şaftçıya gönderdi.(zaten Denizli'de sadece 1 yer varmış).
Gittik geldik, şaftın alüminyum olduğunu söylediler. Bu yüzden balansta yapamayız, bu askıyı burdan da çıkaramayız dediler. Döndüm ustaya, oda aynısını askının değişemeyeceğini söyledi. Yahu çok saçma geldi koskoca memlekette madem bu askı değişmiyor, neden yedek parça olarak satılıyor. Şu askıyı sökmenin ve değiştirmenin yolu nedir? Bunu kim yapar? İstavroz değişimi nasıl yapılır? Nelere dikkat etmeliyiz? Alüminyum şafttan kim anlar? Denizli'den çözüm bulamazsam basıp İzmir'e gidicem. Araç şuan gayette sağlıklı yürüyor aslında. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
![]()