Bugün Es-Motorun düzenlediği track day aktivitesine katıldım ve başta hava olmak üzere herşey çok güzeldi. Öncelikle emeği geçenlere bir kez daha teşekkür etmek isterim. Diğer forum konusundadanda duymuş olabilirsiniz. Yeni pist rekoru geldi. Emre Leventi tekrar tebrik ederim. Benim açımdanda oldukça keyifli ve güzel bir gün geçti. 2:14ler olan süremi 2:11lere çektimki beklentilerimin çok üstüne çıktı. Tabiki bu gelişmenin en büyük sebebi bu sene yarışmaya başlayıp bu işin uzmanı koçlarla çalışabilmek, çok iyi pilotlarla aynı pistleri paylaşmak. 1.5 sene evvel gene aynı arabayla Istanbul Parka ilk çıktığımda sürem 2:29du evet...yanlış okumadınız 2:29... Demek istediğim şu, araba hala aynı araba ama fark eden tecrübe ve eğitim. Yani daha iyi süreler için ASIL önemli olan bunlar. Çok abartılı modifyeleri saymaz isek lastik, fren, eksoz, süspansiyon gibi ilaveler çok ekstrem şekilde süreleri etkilemez. Yani bu tip ilavelere kafayı çok yormamk lazım, buna benzer ilaveleride sure için değilde pistte daha emniyetli gidebilmek ve daha dayanıklı olabilmek için yapılmalı derim.
Merak edenler için benim araba da tam stok sayılmazÜstünde Novitec eksoz ve Novitec yazılım var, bunların getirdiği ise 15kg gibi bir hafifleme ve 20-25bg bir güç artırımı. Lastikler Trofeo-R balatalarda Pagid RSC. Ha birde Castrol SRF Racing fren hidroliği var.
Neyse umarım beğenirsiniz videoda basit telemetry bilgileride var.
https://youtu.be/FgLU0hnhaJ8