User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Soğuk motorda ses

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Soğuk motorda ses

Arkadaşlar merhaba 296 bin de 2.6 opel senatorüm var özellikle sabahları ilk marştan sonra hafiften lık lık ses alıyorum motordan ve devirle orantılı olarak sesin ritmi değişiyor.Bazen hararet ortalama 40 dereceye gelene kadar ses gelmeye devam ediyor ve sonra azalarak kesiliyor, bazen de motor çalıştıktan ortalama iki dk sonra ses yine azalarak kesiliyor.

Ses etek yada yatak vurma sesine benziyor kompresyon testi yaptım değerler tüm silindirler için ortalama 165 - 175 psi arası bu değer gayet iyi.Aracımın bostancıda ustası var benden önceki sahibide hep o adama götürmüş tüm bakımlarınıda o adam yapmış aracı biliyor tanıyor.Onunla iletişime geçip durumu anlattım aldığım cevap ; Bu arabanın gençlik zamanlarınıda biliyorum bu motorlarda bu ses olur 3.0 lt. olanlarda daha fazladır sorun yok dert yapma dedi.

Tatmin olmadım tabi o yüzden birde sizin değerli yorumlarınızı fikirlerini almak istedim.Aracın çekişinde çalışmasında hiç bir problem yok iticilerden kaynaklanırmı böyle bir ses ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce varmıydı ses?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet ben aracı aldım alalı var fakat başka bir senator bulup sesi test etme imkanım olmadı.

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakan abi daha iyi yorum yapar
    Fakat soğuk motorda genelde gelen ses liftlerle ilgili oluyor. İticilerin değişmesi gerekebilir.
    Yağ konusu da var tabi.
    Atıyorum 10w-40 vardır doldurmuyordur yağ optimum sıcaklık değerine gelene kadar, 5w-40'a geçersen sesi bi nebze kesebilir.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım için opelin önerdiği yağ 10w-30 ancak ben yüksek km den dolayı 10w-60 kullanıyorum her iki yağında soğuk kalınlığı aynı bu yüzden yağla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cih motora kesinlikle kalın yağ koyma, araç yağ yaksa bile yağın bir nebze ince olması lazım, subap ıtıcıler soğukken Sakırtı yapar, motor ısınınca iğne başı kadar olan delıklerınden yağı içine almaya başlayıp sakırtıyı keser, yani opelın tavsiye ettiği yağdan şaşmayın.
    bbm pin :2B244451

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor ısındıktan sonra bir problem yok iki yağın soğuk numaraları da aynı.Ama niyetimde bir dahaki yağ değişimimi 10w-40 la yapmak var.Fakat aynı sesi yine alacağım bu duruma bir değişiklik getirmeyecek sanıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5w ya da 0w değerlerini üretici önermediği için mi kullanmayı düşünmüyorsun ?
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz öyle evet ama doğru bir yaklaşımmı emin değilim.Bu yağ konusunda o kadar enteresan ki herkes farklı bir şey söylüyor kime sorsan uzun uzun anlatır hepside farklı anlatır

Sen ne önerirsin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda çok bilgi sahibi olduğumu düşünmüyorum ama senin yerinde olsam bir sonraki yağ değişiminde 5w-40 a şans verirdim.
    Hatta böyle bir problemim olmasa bile 5w-40 kullanırdım sanırım. Ankara ve doğusunda yaşasaydım 0w kullanırdım aracımda.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda da sakaryada da 10 40 kullanıyorum, soğuk calıstırmada kışın çok soğuk değilse eğer fazla Sakırtı yapmıyor, - derecelerde Sakırtı illaki yapar ama normalde rahatsız edici bir Sakırtı olmaz. Lakin bu motoru iyi bilen soğuk çalışmada ki sesi anlar i veya kötü diye. Soğuk calıstırmada sesi videoya alıp atarsan durumu söylerim. Ben bir sorun olmadığı görüşündeyim içini rahat tut bence, ama sonraki değişimin önerilen vıskosıte olsun bence.

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    etek sesi araç soğukken çalışır ve ısındığında genleştiği için ses gider fakat motorun bir sonraki çalışmasıda motoru zorlar eğer bu değilse..
    kol burcu boşluk yapmış olabilir yatak sesi ısındığında geçmez geliyorsa hep gelir.. yağın soğukken herhangi birşeyi değiştirmez sonuç hep aynı olur sürekli kullandığın yağdan devam etmeni öneririm..
    Bunun haricinde iteceklerden gelen seste azalmaz ki artış sağlar buda ısınan yağın özelliğini bir miktar daha azalttığını düşünmemizdir.
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dc_crx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    etek sesi araç soğukken çalışır ve ısındığında genleştiği için ses gider fakat motorun bir sonraki çalışmasıda motoru zorlar eğer bu değilse..
    kol burcu boşluk yapmış olabilir yatak sesi ısındığında geçmez geliyorsa hep gelir.. yağın soğukken herhangi birşeyi değiştirmez sonuç hep aynı olur sürekli kullandığın yağdan devam etmeni öneririm..
    Bunun haricinde iteceklerden gelen seste azalmaz ki artış sağlar buda ısınan yağın özelliğini bir miktar daha azalttığını düşünmemizdir.
    Peki sence bu sesin sebebi nedir ? Motor ısındıktan sonra stop edip çalıştırmada bir problem yok, motorun çalışmasında hiç bir anormallik yok, yağ eksiltmede yok.Dediğim gibi bazen motoru çalıştırınca 2 dk sonra ses kesiliyor bazen de hararet ortalama 40 dereceye yaklaştığında ses kesiliyor.Mesela bu sabah 5:30 gibi aracı iş yerinin otoparkına bıraktım akşam 19:30 gibi marşa bastım hiç ses yoktu bu bazı sabahlar içinde geçerli.Kafamı kurcalayan bu sesin bir gelip bir gitmesi buna sebep olan nedir acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rekord2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda da sakaryada da 10 40 kullanıyorum, soğuk calıstırmada kışın çok soğuk değilse eğer fazla Sakırtı yapmıyor, - derecelerde Sakırtı illaki yapar ama normalde rahatsız edici bir Sakırtı olmaz. Lakin bu motoru iyi bilen soğuk çalışmada ki sesi anlar i veya kötü diye. Soğuk calıstırmada sesi videoya alıp atarsan durumu söylerim. Ben bir sorun olmadığı görüşündeyim içini rahat tut bence, ama sonraki değişimin önerilen vıskosıte olsun bence.
    Açıkçası motorda bir problem olduğunu bende düşünmüyorum çünkü çalışmasında çekişinde bir problem yok kompresyon testlerim iyi yağ eksiltmem yok ama bu ses neyin nesi kafamı kurcalıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Açıkçası motorda bir problem olduğunu bende düşünmüyorum çünkü çalışmasında çekişinde bir problem yok kompresyon testlerim iyi yağ eksiltmem yok ama bu ses neyin nesi kafamı kurcalıyor.
    Yav cih motorlarda var böyle soğukken Sakırtı ama subap ayarları, kullanılan yağ, bulunduğun bölgenin ısısı, gibi etmenler etkılıyor. Standart motorların ıtıcıler solid değil hidrolik, içine yağ çekene kadar Sakırtı yapıyor, he bu arada soguk motorun Sakırtısı benim için normal gelir, bilmeyen aşina olmayan için panik yaptırır. Dediğim gibi en etkili yöntem bi video atsan soğuk çalıştırıp, durum nedir söylerim. Belki bir piyano çok az gevşektir soğukta sakırdar, belki de gayet normaldir sana garip gelmiştir. Mesela kışın bile köyde isem sabah Sakırtı yapmaz, sebebi de araba burda garajda duruyor, ama istanbul yada karasuda dışarda duruyor, çok soğukta Sakırtı yapıyor, az bişey ısındıgında kesiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu ses yüzünden bir kaç ay önce külbütörü açıp piyano parmakları ve iticileri söküp kontrol etmiş, ettirmiştim iticilerin içini de boşaltmıştık düzgün çalışıyorlarmı bakmıştık ama bir problem çıkmamıştı.Bu konuya bu kadar takılmamın nedeni de madem bu motorun karakterinde bu sesler var neden o zaman bazen kısa sürüyor bazen uzun sürüyor ara sıra da hiç yapmıyor bu değişkenlik neden ?

m.kibaroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu ses yüzünden bir kaç ay önce külbütörü açıp piyano parmakları ve iticileri söküp kontrol etmiş, ettirmiştim iticilerin içini de boşaltmıştık düzgün çalışıyorlarmı bakmıştık ama bir problem çıkmamıştı.Bu konuya bu kadar takılmamın nedeni de madem bu motorun karakterinde bu sesler var neden o zaman bazen kısa sürüyor bazen uzun sürüyor ara sıra da hiç yapmıyor bu değişkenlik neden ?
    değişkenliğin sebebi hava mevsimsel ısı ve hava basıncı değişiklikleri. 5w-40 yağ ile denerseniz ne olacak bakalım.

tyMu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorunuzda olabiliyor yazılmış ama genede farklı fikir denemek istersen belki alakasız gelebilir, bir ihtimal kayış bilya sesi olabilir , palioda başımıza gelen birşeydi direksiyon kayışı ve bilyası , klima kayışı değişince ses kesildi. Kontrol etmekden zarar gelmez

omerce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim düşüncem yağdan olabileceği. Geçenlerde bizim biraderin başına geldi. Dinleyen subap lardan geliyor sanıyordu sabahları soğuk çalıştırdığında 10-15 sn lık lık yapıp susuyordu. Meğer hepimiz ters köşe olduk sebebi dandik yağ kullanılmış ondan yapıyormuş. Öncelikle bir yağ kontrolü yaptırmanda fayda var. Bu arada araç opel corsa 1.4 dü
    instagram.com/omersaglm

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)